כריתת שחלות ומיניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת שחלות ומיניות
    מיכל
    12/12/2010

אני בת 37 אמא ל שלושה נשאית של brca1 , לפני 10 שנים חליתי בסרטן שד עברתי כריתה דו צדדית טיפולים ניתוחים והמשכתי בחיי. נושא כריתת השחלות מלווה אותי כבר 10 שנים , השלמתי את התא המשפחתי שלי ובסופשבוע הזה אני נכנסת לניתוח כריתת שחלות בטוחה בצעדי אבל, חוששת מאוד מההשלכות. הפחד הגדול שלי הוא נושא המיניות שלי אני בחורה צעירה מנהלת חיים תקינים ונורמלים. כריתת השחלות מטרידה אותי הרבה יותר מכריתת השד שהתמודדתי איתה בעבר ומתמודדת איתה יום יום.(זה רק קוסמטיקה)

כיוון שאני נשאית ואף חליתי לא בטוח שאוכל להשתמש בהורמונים ומפחדת שלא אוכל לקיים יחסי מין. בזה נמדדת הנשיות שלי הרבה יותר מציצים כיום.

מחפשת קצת תקווה בכל המציאות הלא פשוטה הזו

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כריתת שחלות ומיניות

הוספת תגובה

• כריתת שחלות ומיניות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    13/12/2010

החלטתך נכונה. התעודדי.
    יש טיפולי מרובים אותם את כן יכולה לקבל, החל מתוספי טסטוסטרון, אסטרוגן מקומי לנרתיק ואפילו סוגים מסוימים של טיפולים הורמונליים ( כמובן מותנה בדברים נוספים כגון רמת קולטנים לאסטרוגן ופרוגסטרון שהיה בגידול לך ועוד).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו