עליה ניכרת במשקל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עליה ניכרת במשקל
    נועה
    29/12/2010

שלום רב,

אני בת 55. גובה 153 ס"מ. טיפוס רזה מטבעי ואוכלת כמויות קטנות של מזון.משקל ממוצע 53 - 54 ק"ג בשנה וחצי האחרונה עקב דיכאון מטופלת בכדורי ויאפקס 75 מג' ליום. שהופיע הדיכאון ירדתי במשקל בצורה דרסטית ושקלתי פחות מ50 ק"ג. כעת אני עולה במשקל בצורה "מבהילה" שכל שבוע נוסף חצי ק"ג למשקלי וכבר הגעתי ל - 59.5 ק"ג
    וזה משקל שמדאיג אותי מאוד. שאלתי היא למה העלייה המהירה במשקל קשורה? האם לכדורים? האם לגיל המעבר. יש למיין שאני גם הולכת ורוקדת.

אודה מאוד על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עליה ניכרת במשקל

הוספת תגובה

• עליה ניכרת במשקל - תגובה

ד``ר איתן פאר
    03/01/2011

כבר דנו רבות בפורום זה בנושא עליה במשקל בגיל המעבר ורצוי שתעייני בתשובות מאד מפורטות בנידון שנמצאות באתר.
    אבל, גם תרופות אנטי דכאוניות גורמות לשינוי במטבוליזם הבסיסי שלנו ולהאטה בחילוף חומרים וגם להם יש תרומה לעליה במשקל.
    כמו כן חסרים נתונים רבים אודות שימוש בהורמונים, האם את בגיל המעבר, ואם כן, כמה זמן את במנופאוזה? ומה לגבי תפקודי בלוטת התריס היכולים בגיל מעבר לצאת מאיזון ואחת הביטויים שלהם הוא עליה במשקל !
    ללא ספק שקצב העליה במשקל שאת מתארת מחייב ברור יסודי אצל רופאך בכל האספקטים הקשורים בו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו