האם לקחת הורמונים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לקחת הורמונים?
    גלית
    07/01/2011

שלום רב,

אני בת 41 וכבר מעל 3 חודשים לא קבלתי מחזור. יש לי מעט גלי חום, אני סובלת מבעיית זכרון, כושר הריכוז שלי גרוע ויש לי מצבי רוח משתנים כבר כמעט שנה. יש לי תינוקת בת שנתיים וחצי.עשיתי בדיקת דם ומסתבר כי אני בגיל המעבר.אימי עברה את גיל המעבר בגיל 46 וסובלת מבריחת סידן. השינוי הזה משיא הפוריות לגיל הבלות תוך שנתיים מוציא אותי מדעתי.
    לפני כשנתיים גיליתי גוש בחזה. מבדיקת ממוגרפיה וביופסיה מסתבר כי הגוש שפיר אך עלי לחזור על הבדיקה כל שנה.
    מצד אחד אני יודעת שאומרים שלקיחת הורמונים מאיצה את הסיכוי לחלות בסרטן אך מצד שני אני פוחדת להרגיש זקנה ולהתחיל עם בעיות סידן וכד'...

האם מומלץ לי לקחת הורמונים או שבשל הגוש זה מסוכן עבורי?

אודה לתשובתך

גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם לקחת הורמונים?

הוספת תגובה

• האם לקחת הורמונים? - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    07/01/2011

את טיבו של הגוש, ומה משמעותו, והאם את נמצאת בקבוצת סיכון על רקע גנטי או אחר, כל אלה את צריכה לברר על בסיס אישי עם הרופא המטפל או מומחים מטעמו. במידה ואינך בקבוצת סכון מיוחדת (וגוש שפיר לכשעצמו אינו מהווה סיכון) אזי אין ספק שנטילת הורמונים במיוחד בכניסה מוקדמת לגיל המעבר היא לא רק הגיונית אלא גם חשובה. את "סיפורי המעשיות" על הגדלת הסיכון יש לראות, בין היתר, גם בקונטקס הרחב של איכות החיים והבריאות הכללית. תוכלי לקרוא על כך על כתבה של כותב שורות אלה אשר תתפרסם במדור הבריאות של עיתון הארץ ביום א' הקרוב (9/1/2011) תחת הכותרת: "האם עוילם הוא גוילם"? 
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו