מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מנופאוזה,פ ויטמיןDלאה17/01/2011
אני בת 52 סובלת מפיברומיאלגיה מזה 10 שנים. בגיל 50 הפסיק לי המחזור וגלי החום החלו. ניסיתי כל מיני תחליפים לכדורי הורמונים ושום דבר לא ממש עזר. חששתי מגלולות הורמונים בגלל כל השמועות המדוברות לחלות בסרטן. בשנה האחרונה החלטתי שאני לא מסוגלת יותר להתמודד עם גלי החום והתחלתי ליטול גלולות מסוג פרוגילוטון עם הפסקות בתקופת החורף, כי חשבתי לתומי שאולי בחורף פחות אסבול מגלי חום, אך טעיתי ואני סובלת מאד. במקביל התחלתי עם כדורים לפיברומיאלגיה-"ליריקה" ואמורה להעלות את המינון עם הזמן. היום קבלתי תשובות של בדיקות דם והתגלה חוסר בויטמין D והתחלתי לקחת טיפות 5 ליום (של 400). תוצאות בדיקות צפיפות העצם מלפני חצי שנה הראו מעט נסיגה ולא לקחתי שום דבר באותה חצי שנה. מכל מה שאני קוראת בפורום אני מבינה שהגלולות יכולות לעזור לי במניעת בריחת סידן וכמו כן וויטמין D??? האם אין בעיה עם נטילת ליריקה אל מול הגלולות והויטמין D ??? אני פשוט סובלת וחסרת אונים... קשה לי מאד עם הכאבים בגוף וגם גלי החום!!! אשמח לשמוע את דעתך...בברכת יום טוב, לאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופאוזה,פ ויטמיןD - תגובה
ד``ר איתן פאר19/01/2011מספר נקודות חשובות
פרוגילוטון אינו תכשיר מומלץ כטיפול הורמונלי חלופי היות והמינון ההורמונלי בו גבוה מהמינון המומלץ. כטיפול הורמונלי חלופי יש הרבה סוגי תכשירים, שאינם אמורים לגרום לדימום והינם במינונים ההורמונאליים הנמוכים המקובלים היום.
מאד לא מומלץ להפסיק ולהתחיל כל פעם מחדש היות וצורה זו של לקיחה מעלה מאד את הסיכון לקרישיות יתר ( = טרומבוזה).
תקבלי בבקשה את הטיפול המתאים לך ותתמידי איתו ללא הפסקות חורף / קיץ.
תזכרי שגלי חום קשורים לפגיעה ניוונית מוחית על כל המשתמע מכך.
חסר ויטמין D מאד שכיח בגיל המנופאוזה עקב ירידה ביכולת העור לסנתז ויטמין D עם הגיל והעדר האסטרוגנים
המינון המומלץ הוא 1200-2000 יחידות ליום, רצוי ביחד עם 1200 מג'ר סידן.
יש גם כמוסות וגם טיפות למבוגרים, טבעיים, הנמכרים ללא מירשם תחת השם D-1000
תיקחי 2-1 ליום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?