הורמונים ביולוגיים ודימום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורמונים ביולוגיים ודימום
    בת אל
    20/01/2011

שלום.
    אני בת 56, המחזור שלי הופסק לפני שש שנים. לאחרונה התחלתי לקחת הורמונים זהים ביולוגית ואז החל שוב דימום. הרופא המטפל שלי, שאינו מכיר את ההורמונים זהים ביולוגית אמר שאני חייבת לעבור גרידא כי כל דימום לאחר המחזור מחייב גרידא. הוא גם לא הצליח לבדוק לי את רירית הרחם כי צוואר הרחם שלי כבר סגור..אשמח לשמוע את דעתך בעניין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הורמונים ביולוגיים ודימום - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/01/2011

כיום אל מקובלת הגישב של הכרח בגרידה בכח מצב של דימום במנופאושה. זו היתה הגישה לפני עידן האולטראסאונד הנרתיקי. כיום יש להתבסס על בדיקת אולרטאסאונד נרתיקי המודדת את עובי רירית הרחם - מדידה זו אינה מותנית בצואר רחם פתוח או סגור. מרביתהדימומים נגרמים דוקא מרירית דקה מדי.
    לגבי הורמונים זהים ביולוגית, כבר עניתי בהרחבה על כך לא מזמן כך שתוכלי למצוא את התשובה לכך. בכל מקרה האיגוד האמריקאי ורשויות הבריאות בארה'ב, שם הורמונים אלו פופלאריים באזור סאן-דייגו, בעקבות בדיקות רוק מאד מפוקפקות מדעית, יצאו בבולטין נגד השימוש בהם היות ולא נבדק בטיחות השימוש בו וההשלכות הבריאותיות ארוכות הטווח שלהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו