הפרשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרשות
    שירה
    30/01/2011

ד"ר שלום,
    בת 53. במנפאוזה מלפני כשלוש שנים . (בין היתר סובלת מגלי חום, הזעה, וכאבים בפרקים) כ-15 שנים אם לא יותר מבצעת בדיקת פפ פעם בשנה. בשנת 2008 הגעתי לרופאה על מנת לבצע בדיקה אם אני בגיל המעבר כי מידי פעם עוד קיבלתי מחזור כל כמה חודשים. (כעט אין מחזור לגמרי כאמור כשלוש שנים) הרופאה עשתה לי בדיקת פיפל שהגיע עם תשובה של HPV+CIN1 בוצעה הקפאה. מאז במעקב סדיר של קולפוסקופיה+פפ וביופסיה. כל חצי שנה. התשובות היו תקינות. למעט אלמנט של דלקת בבדיקה האחרונה. הרופאה אומרת שזה בגלל שאני בגיל המעבר , וסובלת לדבריה מאטרופיה. בפעם האחרונה שביצעתי הבדיקה לפני חצי שנה צביעת לוגול היתה דלה סביב תעלת הצוואר. לציין שהממצא של CIN היה בצוואר הרחם בשעה 12. מאז ההקפאה אני סובלת אם כך מהפרשות צהובות ללא ריח סמיכות מאד. איני מרגישה שאני יבשה בעת קיום יחסי מין. נהפוך הוא. כנראה שאני מלאה בהפרשה ואין לי מושג מה קורה. שמתי לב רק עתה, שבעצם, ההפרשה אינה קיימת במהלך היום, אלא כל בוקר כשאני מתעוררת משנת הלילה אני מגלה שאני מלאה בהפרשה. אחר כך במהלך היום אין הפרשה ו/או כמעט . ביצעתי המון תרביות וגינליות שיצאו תקינות. כמו כן כלמידיה, תקין. האם זה יכול להיות מתעלת צוואר הרחם בעצם, ולא מצוואר הרחם? האם קולפוסקופיה רואה גם את תעלת צוואר הרחם? היום שוב ביצעתי קולפוסקופיה ושוב הרופאה לקחה דגימות הן מצוואר הרחם והן מתעלת הצוואר ECC מכיוון שלדעתה הרירית שלי מאד דקה, וכל נגיעה לדבריה גורמת לי לדימום (שלא היה לי עד היום בבדיקות שלה). הרופאה אומרת שזה עקב אטרופיה קשה. אני מאד מודאגת שמא זה שוב בעיה בעקבות HPV ולא עקב אטרופיה. רופא אחר אמר לי שלא יכול להיות הפרשות סמיכות עקב יובש.

מה דעתך? היתכן הפרשות מרובות צהובות עקב יובש בגלל גיל המעבר?
    לפני כן מעולם לא סבלתי מהפרשות כלשהן. אך גם לא התגלה אצלי בכל הפעמים שביצעתי בדיקות פפ גם HPV.

אודה על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות

הוספת תגובה

• הפרשות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    31/01/2011

תנסי טיפול ע'י טבליות של אסטרוגן 2-3 פעמים בשבוע לתוך הנרתיק.
    אפשרות נוספת , מקבילה, כדורים נרתיקיים המכילים או החיידקים הטובים לנרתיק- פלורה-ג'ין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו