לא ברור לי מה קורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא ברור לי מה קורה
    מאירה'לה
    15/02/2011

שלום רב ,אני בת ארבעים וארבע ,עדיין ללא סמפטומים של גיל המעבר ,קיבלתי מחזור בפעם הראשונה בגיל שש עשרה וחצי ומאז המחזור סדיר ,יש לי ב''ה ילד -נער בן שבע עשרה וחצי ,ידוע לי במעופל [ אברר בהמשך] שלאימי היה מחזור עד גיל מאוחר מאוד יחסית ,כלומר אחרי גיל חמישים פלוס פלוס ,ולשאלה ,כמובן שעליי לגשת לרופאת הנשים שלי כדי לבדוק את הדברים באופן יסודי ,אבל לפני זה רציתי לשאול האם העובדה שזמני המחזור שלי התקצרו ,עברו ל21 יום במדויק וזה שהמחזור חלש יותר ,זה אומר שזה סוף הסיפור ,האם אפשר לעשות משהו ? אני לא יודעת לתאר את הרגשתי ,פשוט אני עוד לא מרגישה מוכנה להיפרד מהחלק הזה בחיי ,עוד חולמת ללדת עוד ילד [ אני גרושה] ובכלל ,עוד לא,,,, מה עושים? יש בכלל מה לעשות? סליחה על האורך ,תודה מראש ,בברכה וכל טוב ,מאירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא ברור לי מה קורה

הוספת תגובה

• לא ברור לי מה קורה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    16/02/2011

2 סוגיות את מעלה:-
    הראשונה האם את עומדת לפני הפסקת מחזור - כרנראה שלא , אבל זה רק ניחוש שכן לא ניתן לדעת זאת על סמך הפחתה בימי דימום או קיצור טווח המחזורים.
    הסוגיה השניה- הריון. כאן את כבר יותר בבעיה שכן אין קשר בין יכולת השחלה ליצר הורמונים ולגרום למחזור ובין יכולת הביציות לעבור תהליך הפריה והריון. הגורם הדומיננטי הוא כמובן הגיל. בד'כ בגיל 44 אנו מפסיקים טיפולי פוריות ומפנים לתרומת ביציות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו