מנופואזה, מבולבלת ומוטרדת מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנופואזה, מבולבלת ומוטרדת מאוד
    אור
    03/03/2011

דר' פאר שלום רב !
    אני כמעט בת 50, לפני כשנה התקינו לי מירנה בשל דימומים קשים ביותר בעת המחזור, (מה שגרם לי להתעלף), מירנה אחת נפלה לי, ואז התקינו אחרת, ואין לי כמעט דימום.
    אינני יודעת אם יש לי עדיין מחזור, אין ניתן לדעת?

לפני שנה עשיתי בדיקות הורמונים ונאמר לי שהכל בסדר, יש לי צניחת רחם, ועשיתי פזיותרפיה ואני לא יודעת אם זה עבד.

בשנה האחרונה, עליתי כ 10 קג'', אני מתעייפת מהר, יש לי טניס אלבוו בשתיי הידיים, כאבי מפרקים, נפוחה בבטן ובציצי , נוטה למצבי רוח.

ישלי רקע של הורים וסבים עם מחלת לב, שניהם, אמא עם אלצהיימר, לי יש כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים, אני לוקחת כדור בבוקר ובערב להוריד זאת.

כשהייתי בת 38 הוציאו לי גוש בשד ימין, לא סרטני(בגיל ההתבגרות לקחתי גלולות 'דיאנה', ומצאו לי גושים בציצי, לכן הייתי חייבת להפסיק).

שאלתי: האם אני בגיל מעבר(אין לי גלי חום), האם כדאי לי לקחת גלולות למרות הכולסטרול, או מה אני עושה כדי לשמור על עצמי, אני הולכת ותופחת....נורא מוטרדת,
    תודות מראש וכל טוב לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מנופואזה, מבולבלת ומוטרדת מאוד - תגובה

ד``ר איתן פאר
    07/03/2011

בדיקת פרופיל הורמונלי תגלה את הסוד מאחורי כל תחושותיך.
    גם עייפות, גם כאבי פרקים, גם השמנה וגם עלייה בשומני דם מהווים חלק מתסמונת גיל המעבר. כך שלא חייבים דוקא גלי חום באינדיקציה לכך.
    השאירי את המירנה, עשי בדיקות הורמונליות, וקבלי המלצה טיפולית מרופאיך לגבי כן או לא טיפול אסטרוגני בלבד.
    ביופסיות שפירות מהשדיים בעבר אינן התווית נגד לטיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו