הורמונים כן או לא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורמונים כן או לא
    אני
    05/03/2011

בת 55 מחזור אחרון לפני כחמישה חודשים. ביקשתי מרופאת המשפחה לתת לי הורמונים היות ואני סובלת מגלי חום ומיגרנות קשות. אני כבר בדיכאון מהמצב הזה. הרופאה סרבה לתת לי טיפול בהורמונים בטענה שאני יכולה לחלות בסרטן השד.(עברתי ניתוח בשד להוצאת ציסטה גדולה שהיתה מלאה בדם.לא היתה ממאירות אך מאז אני במעקב אצל כירורגית שד. כמו כן עלי לעבור ביופסייה של בלוטות הלימפה בבית השחי .בלוטות מוגדלות עם קליפה עבה.) הייתי רוצה לדעת אם באמת מסוכן לי לקבל הורמונים ואיך בכל זאת אפשר לעבור את התקופה הזאת כי אני ממש סובלת.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים כן או לא

הוספת תגובה

• הורמונים כן או לא - תגובה

ד``ר איתן פאר
    07/03/2011

אני חלוק בדעתי על דעת הרופאה שלך.
    איכות חיים ירודה כפי שאת מתארת מחייבת התייחסות טיפולית ולא מניעת טיפול שמא בעתיד כן או לא תחלי.
    תוספת מקרי סרטן השד המיוחסת לסוגים שונים של הורמונים ( שברובם כלל לא נמצאים בשימוש בארץ מזה למעלה מעשור..) היא 8 מקרים ל 10000 נשים לשנה.
    הפגיעה באיכות חייך עולה על סיכון זה, לעניות דעתי.
    כמו כן הקשר שנמצא לאחורנה בין משך ועוצמת גלי חום ובין אלצהיימר מפחיד הרבה יותר. לסרטן שד יש טיפול, לאלצהיימר כמעט ולא..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת שיש לך עוד פתרונות

נחמה
    15/03/2011

אני בגיל המעבר וסבלתי עד לא מזמן ממגרנות קשות וגלי חום ובעצמי סירבתי לקחת הורמונים בגלל כל תופאות הלוואי שלהם. מה שכן מצאתי פתרון שכל חברותיי אימצו ממני, אני לוקחת סופר גלא 300 מ"ג Super GLA של סולגאר. זהו תוסף תזונה טבעי שמסתבר מומלץ צאוד לבעיות גיל המעבר. אני חושבת שכדאי שתיוועצי עם רופאת המשפחה שלך ובדקי איתה אם יש חשש לקחת ויטמינים טבעיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו