מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומים ממושכים עם נטילת הורמוניםנתנאלה09/03/2011
שלום,
מזה שנתיים וחצי אני נוטלת אקטיבל, היו לי לעתים רחוקות אפיזודות של דימומים ברמה של כתמים שחלפו תוך יום יומיים.
לאחרונה אני כבר מעל חודש מדממת, כמו מחזור, לפעמים זה ממש כמו ברז.
ויש ימים עם דימום קל יותר.
לפני שבוע עברתי בהמלצת הגניקולוג לליביאל, בינתיים לא רואה שיפור.
בבדיקה הכל תקין , הפאפ שנלקח תקין וגם ביופסיה של הרחם תקינה.
אני ממש לא רוצה להפסיק את ההורמונים.
מה יכולה להיות הסיבה לדימומים האלו אם הכל לכאורה תקין , מה עוד שהם לא החלו בזמן הראשון למעבר להורמונים, אלא אחרי יותר משנתיים.
האם יש סיבה לדאגה?
האם יש עוד בדיקות שצריך לעשות ?
האם זה עשוי להפסק פתאום כפי שהתחיל?
אגב, פרט לדימום אני מרגישה מצוין. ביום השני לדימום היו לי מעין כאבי מחזור חזקים בבטן ובגב תחתון, אבל מאז שום דבר, פרט לדימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים ממושכים עם נטילת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר14/03/2011עובי רירית הרחם במעקב אולרטאסאונד הוא הקובע את הסיבה לדימום תחת נטילת הורמונים.
במרבית המקרים הסיבה היא רירית דקה מדי ואז ביופסיות מהרחם ועוד פרוצדורות פולשניות הינן מיותרות לחלוטין.
בהתאם לעובי הרירית יש לשנות טיפול - או למינון אסטרוגני נמוך יותר, אם הרירית מעובה, או לסוג ומינון אחר של פרוגסטרון במידה והרירית דקה מדי.
ידע לגבי איך, ואיזה, הורמונים פועלים באיזו צורה על רירית הרחם מאפשר לנו כיום להתאים את הטיפול ההורמונלי באופן פרטני לכל אחת בהתאם לתגובות שלה.
כרגע, היות והדימום אינו פוסק, פשוט הפסיקה את ההורמונים לשבוע, הדימום יפסק, לאחר מכן אולטראסאונד למדידת עובי הרירית ואז התאמה מחודשת של הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?