מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חידוש טיפול הורמונליאדווה13/03/2011
שלום לכם,
אני בת 51 לפני כ5 שנים התחלתי טיפול בליויאל בשל תסמיני גיל המעבר, ולאחר כשנה וחצי גילו פוליפ ברחם, עשו גרידה -התברר שלא היה כלום.
בינתיים הפסקתי לקחת את ההורמונים. והרגשתי שפשוט הזדקנתי ב10 שנים, העור, קושי לשמור על משקל מאוזן, שינה קלילה, גלי חום קיימים אבל לא מטרידים עד כדי.. אני אישה בריאה בד"כ.
אני שוקלת להמשיך בטיפול הורמונלי-קיבלתי מהרופאה אביאנה ורציתי לדעת:
1. האם מומלץ להתחיל שוב טיפול הורמונלי אחרי שנתיים וחצי הפסקה?
2. מה עדיף? אסטרוגן בלבד,או שילוב פרוגסטרון אסטרוגן.
3. הרופאה אמרה לי באחת הפעמים שלויאל אינו הורמון , מהו בדיוק?
4. הרופאה המליצה אביאנה מה דעתך?
תודה מקרב לב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש טיפול הורמונלי - תגובה
ד``ר איתן פאר14/03/2011ליביאל הינו הורמונן לכל דבר וענין. זהו סוג של פרוגסטרון המתפרק ברקמות השונות של הגוף, בהתאם לאנזימים המצויים באותן רקמות, לאסטרוגן, פרוגסטרון ואנדרוגן. היות והפירוק והרמות ברקמות משתנה מאשה לאשה, אין הליביאל משווק בארה'ב אלא באירופה. אבל זהו חד משמעית הורמון הגורם לכל אותם תופעות לואי של הורמונים.
במידה ואת שוקלת לחזור לטיפול הורמונלי עקב הסימפטומים שאת חשה ( שיקול נכון ומוצדק), הרי שקודם לכן עליך לבצע בדיקת דופלר אולטראסאונד של עורקי הצואר בכדי לודא או לשלול, נוכחות של משקעים טרשתיים בכלי הדם. במידה ואין, את יכולה לחזור לטיפול. במידה ויש- אל תחזרי לטיפול הורמונלי, ונמצא לך פתרונות אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?