רמות FSH LH בגיל המעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמות FSH LH בגיל המעבר
    טליה
    15/03/2011

האם תואיל בבקשה להסביר לי ( ויש לי רקע ביולוגי) כיצד יתכן שהרמות הבאות הנחשבות תקינות לאישה פוריה קיימות אצלי בגיל 57 כאשר אין לי מחזור מגיל 50 ואסטרדיול קטן מ-200. FSH=12.2 LH= 5.8
    בגיל חמישים, היה לי עדיין מחזור ואז קיבלתי זולדקס מעל שנתיים וארימידקס 5 שנים עקב סרטן שד. בתקופה הזו לא היה לי מחזור.בסיום הארימידקס הופיע לי מחזור וכעת עוד מחזור אחד. זהו מחזור כיון שכל הבדיקות של אולטרסאונד וגינלי, פאפ סמיר, סמני שחלה, בדיקה ידנית ואפילו ביופסית רחם היו תקינות. האם הופעת מחזור בעייתית לאור הרקע של סרטן שד?
    סרטן השד היה ללא גרורות וללא כמותרפיה ואני בריאה כיום. הקולטנים היו חיובים חזק לאסטרוגן.
    אודה על תשובתך
    טליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמות FSH LH בגיל המעבר

הוספת תגובה

• רמות FSH LH בגיל המעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    16/03/2011

זולודקס עושה דיכוי של גונדוארופינים ולכן מדכא פעילות שחלתית.
    לאחר תום השפעתו , למעלה מחמישים אחוז מהשחלות מתאוששות וחוזרות לתפקד.
    ערך של FSH ן KH נורמליים , ביחד עם רמת אסטרוגן נמוכה אופייניים למחזור או סמוך למחזור.
    רמת האסטרוגן משתנה על בסיס יומי כאשר השחלות מתפקדות.
    עצם0 העובדה שחזרת לקבל מחזורים מעידה על התאוששות יפה של השחלות.
    במידה ויש צורך להמשיך ולדכא אותם הרי שהמשך השימוש בזולודקס הוא הטיפול המומלץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבינה

טליה
    16/03/2011

ד"ר פאר שלום
    אל תכעס שאני שואלת שוב. אני באמת כבר מבולבלת. רופא הנשים טוען שזהו אינו מחזור. קיבלתי זולדקס מגיל חמישים במשך שנתיים וחצי. אחרי שנתיים וחצי נוספים בהיותי בת 56 וחצי הופיע דימום חד פעמי.דימום שני הופיע כעת בגיל 57. כל הבדיקות תקינות - כולל פאפ סמיר, אולטרא סאונד וגינלי ופיפל של רירית הרחם. הרופא רוצה להמשיך בהיסטוסקופיה של הרחם לחפש פוליפ ולשלול סרטן צוואר רחם. לי זה הרגיש כמו מחזור. אני ממש כבר לא מבינה, כל אחד אומר משהו אחר.הרופא טוען שלא יתכן לקבל מחזור אחרי 5 שנים ללא מחזור ושרמות FSH LH נמוכות בגיל המעבר בגלל הדיכוי של זולדקס. ואתה כתבת לי שהשחלות מתפקדות שוב. מה נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מבינה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    18/03/2011

צר לי, אך אני חלוק במסקנותי לגבי מה שרופאך אמר לך. למרות שהיתרון שלו, בכך שהוא זה שבדק אותך ועשה לך אולרטאסאונד ויש לו התרשמות ישירה, ואני מסיק מסקנות רק לפי האינפורמציה שאת מוסרת לי.
    ולמרות כל הנאמר, אני עומד מאחורי התשובה המפורטת שנתתי לך - במיגבלות שכתבתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו