שלל תופעות - האם זהו גיל המעבר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלל תופעות - האם זהו גיל המעבר?
    דפי
    03/04/2011

בת 40 (וחצי).
    מזה כחצי שנה סובלת ממיגרנות, תנודות במצב רוח (הפכתי להיות מאד רגישה. בוכה בקלות. נעלבת בקלות), עייפות, ירידה בחשק המיני.
    יש לי התקן מירנה כבר כמעט חמש שנים (אוטוטו צריך להחליף), בחודשים האחרונים דימומים חזקים יותר (לעומת 0 דימום למעלה מ-4 שנים).

האם יכול להיות שאני בתחילת גיל המעבר? מצריך טיפול תרופתי?
    קבעתי תור לרופא הנשים - איזה סוג בדיקות לבקש ממנו? יש דברים מיוחדים שצריך לתת עליהם את הדעת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היי דפי

אלונה
    03/04/2011

אני יכולה רק לשתף אותך שאני בת 42 ולפני כשנה התחלתי כבר להרגיש את אותן תופעות מציקות שאת מזכירה כאן. וכן הלכתי לרופאה והסתבר כנראה שהגעתי לגיל הבלות בגיל צעיר יחסית. לא הסכמתי ועד היום אני לא מסכימה לקחת הורמונים.. בנתייים אני דוחה את הקץ אבל מה שכן עוזר לי זה סופר גלא 300 מ"ג Super GLA של סולגאר. זה תוסף שחברה המליצה לי עליו, עד היום אני מודה לה על זה. עוזר לי מאוד עם גלי החום, יובש נרתיקי, משפיע על מערכת העצבים שלי ככה שאני מצליחה לשמור על איזון מסויים. (בכל זאת יש לי עוד ילדים מאוד קטנים). הייתי ממליצה לך ללכת לרופא ולשאול אותו על התוסף, ובכלל לעשות את כל הבדיקות הנדרשות. כל טוב ובריאות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דפי - תגובה

ד``ר איתן פאר
    04/04/2011

אין כל עדות , מלבד מאפקט פלצבו , לטענה המועלה כאן לגבי סופר-גלה.
    לעומת זאת יש הרבה מאד ספרות הדנה באובדן חלון הזמן לטיפול , עם פגיעות , בעיקר נוירולוגיות, כולל אלצהיימר ודמנציה, מתחיית טיפול עקה האמונה בתחליפים אלו ואחרים.
    אבל, כבר נאמר במקורות ש"צדיק באמונתו יחיה":, ומי שמאמין כלל לא זקוק להוכחת יעילות או נזק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת אלונה - פרסומת סמויה?

גלית
    05/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה

אלונה
    05/04/2011

למה? להמליץ על מוצר זה ישר זורק לפרסומת סמויה?! בואי נגיד שאני לא מקבלת אחוזים מסולגאר אבל אולי כדאי שאתחיל כי הם מקבלים ממני הרבה כסף- עוזרים לי מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מוכח ומה לא מוכח בנושא זה

פרופ` יונה תדיר
    07/04/2011

ראשית, המלצתי להמנע מלעשות שימוש במונח: גיל הבלות. מדובר בגיל של פריחה אישית לנשים רבות, בין היתר גם בזכות השימוש הנכון והמבוקר בהורמונים. ולכך שאת נגד הורמונים, מותר להיות בעד או נגד על בסיס אישי, אבל ניתן גם להתבסס על עובדות (כפי שציין ד"ר פאר). החרדות שהיו פעם בנושא זה נמוגו, הידע שנצבר רב, דורות חדשים של תכשירים הורמונליים באו לעולם, והנזקים מאי נטילת הורמונים רבים יותר מסיכון זה או אחר.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלל תופעות - האם זהו גיל המעבר? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    04/04/2011

ראשית- החליפי את המירנה.
    שנית בצעי ברור הורמונלי שכן יש גורמים אחרים היכולים לגרום לסימפטומים אותם את מתארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו