בעיית גיל מעבר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית גיל מעבר?
    יפה
    05/04/2011

שלום,
    אני בת 51.8 ב אוקטובר הוצאתי מירנה לאחר 5 שנות שימוש, התחילו דחמומים שנמשכו כחודש.
    הרופא ביצע בדיקת פאפס וביופסיה (יצא תקין אך קיים שיבוש הורמונלי) ונתן לי את הכדורים פרימולוט נור, אני משתמשת בכדורים 10 ימים כל חודש ולאחר מכן אני מקבלת את המחזור מלווה בכאבים וביומיים הראשונים דימום מוגבר.
    התופעות שאני חשה הם: הזעה נוראית בלילה בעיקר בצוואר פנים וחזה שגורמים לי לחוסר שינה, עלייה במשקל כ 5 ק"ג בחצי שנה אחרונה, נפיחות בבטן וגם כאבי ראש בעיקר בזמן מחזור.
    אני משתמשת בכדורים כבר 3 ח' והוספתי פמינול 2 ביום.
    שאלתי: האם החזרת המירנה יכולה לעזור גם לתופעת גלי החום?
    האם להמשיך את הטיפול ההורמונלי ואולי יש משהו שיכול לעזור למנוע את ההזעות בלילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית גיל מעבר?

הוספת תגובה

• בעיית גיל מעבר? - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    06/04/2011

השימוש החוזר במירנה לא אמור לשפר את גלי החום. מדובר בתכשיר משחרר חומר פרוגסטטיבי ואילו גלי החום נעלמים בעקבות שימוש באסטרוגן. המצב שאת מתארת מתאים לתסמיני גיל המעבר ובהעדר הוראות נגד אותן עליך לבחון עם הרופא המטפל יש הצדקה לטפל עם אחד מאותם תכשירים הורמונליים המוכרים כמונעי תופעות אלה. היום ידוע שבמצבים כגון אלה טיפול זה חשוב ובטוח.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו