מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלי חוםשרית09/04/2011
אני סובלת מגלי חום ניסיתי דיקור שעזר לזמן מה אך הם חזרו.
לאחרונה אחותי חלתה בסרטן השד .
שאלתי לגבי הסכנות של ההורמונים .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
שרית09/04/2011בנוסף לשאלתי הקודמת לגבי הסכנות -בעבר עברתי טיפולי פוריות.
האם עובדה זו מגבירה את הסכנות בלקיחת הורמונים?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר11/04/2011אין לכך תשובה מוסמכת ובדוקה, ולכן אינני יודע להשיב נכונה על שאלה זו.
תחושת הבטן שלי, שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום - תגובה
ד``ר איתן פאר11/04/2011עבודות רבות ניסו להוכיח קשר בין ניקור סיני ותועלת למניעת או הפחתת גלי חום. כל העבודות המבוקרות הוכיחו בעליל שניקור כזה לט מסוגל לעזור מעבר לפלצבו ולכן חבל על הכסף שבהשקעה וחבל על השרלטנות.
לגבי סרטן השד של האחות:-
בד'כ מקובל לבצע ברור תורשה גנטית, קרי בדיקת BRCA במקרים שלאמא היה סרטן שד לפני גיל 40, או אחות לפני גיל 50.
במידה וחיובי, עליך להוועץ עם רופאך לגבי המשך הברור.
במידה ולאחות גנטים שליליים , או שהיא מבוגרת יותר, הרי שלא אמור להיות לדבר השלכות לגביך.
ואז אין לך כל מניעה בטיפול הולם בגלי החום.
דכרי, גלי החום נמצאו כזרזים לאלצהיימר ודמנציה עתידית ולכן לא לזלזל בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר - לקיחת הורמונים 25 שנים
דניאל גלבוע06/05/2011דר פאר הנכבד
אני בת 64 שנים, לוקחת מזה כ-25 שנים הורמונים לטיפול בגלי חום קשים והפרעות בשינה .ב-10 השנים האחרונות לקחתי אקטיבל לפני כשנה בעצה אחת עם רופא נשים עשיתי נסיון להפסיק את האקטיבל , לצערי מצבי היה בלתי נסבל והרופא נתן לי אסטו בטבליות ,בתחילה 10מ"ג ובהמשך עליתי ל-40מ"ג ,לצערי זה לא עוזר,גלי החום קשים ולא נסבלים ,השינה שלי טובה מאד ,
אני חושבת ברצינות רבה לחזור לאקטיבל .
מה דעתך ? או איזו חלופה אחרת היית מציע ?
אני עוסקת בפעילות גופנית יוםיומית ,אינני מעשנת ,אוכללת נכון ומאוזן
אודה לך מאד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר - לקיחת הורמונים 25 שנים - תגובה
ד``ר איתן פאר06/05/2011כלל לא ברור לי למה, לאחר נסיון הפסקת ההורמונים, שהיה מוצדק לכשעצמו, ולאחר שכל הסימפטומים חזרו, לא חזרת לטיפול שכל כך שיפר את חייך.
תרופות מסוג SSRI עוזרות לסימפטומים רק במינונים נמוכים ולכן אסטו 40 לא יותר אפקטיבי מאסטו 10.
ניתן לנסות תרופות אחרות מהקבוצה, כגון ויאפרס או סרוקסאט.
בכדי לחזור לטיפול ההורמונלי, יש לבצע דופלר אולטראסאונד של עורקי הצואר.
במידה והדפנות שלהם ללא הצרות טרשתית , ( דבר היכול להגרם, בין היתר היות וכבר שנה את ללא הורמונים), הרי שאת יכולה לחזור לטיפול ההורמונלי, .
יש כיום בשוק תכשירים במינונים נמוכים יותר ממה שלקחת ורצוי להשתמש בהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר לקיחת הורמונים תחליפיים 25
דניאל גלבוע07/05/2011דר' נכבד
מודה לך מאד על תשובתך הממצה
זה עשוי לסייע לי בקבלת החלטה
תודה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?