מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גי המעבר?אורית23/04/2011
שלום,
אני בת 43 ובשנה האחרונה מופיעים להם בלילה גלי הזעה, הזיכרון שלי מחפש את עצמו והמשקל שלי עולה ללא שליטה בקיצור נראה כי הפיזיולוגיה שלי משתוללת והסיפטומים רק הולכים ומחמירים. ווסת מופיעה במחזורים קצרים מ 25 יום ולעיתים מופיעים כאבים איומים בביוץ. אני קצת מבולבלת, גיל המעבר זה שאין מחזור אז איך קוראים למה שאני עוברת ואיך מטפלים בזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גי המעבר? - תגובה
ד``ר איתן פאר24/04/2011אורית היקרה, עד שהזכרון שלך ימצא את עצמו, הנה מספר טיפים קטנים.
מנגנון התאבון בגוף מותנה בהפרשה של הורמון ( הנקרא גהראלין) והמופרש בערך כל 3 שעות , בקיבה.
ולכן עם את תתחילי לאכול כל 3 שעות, ומספיק לצורך זה, דברים קטנים כגון פרוסת לחם קל, תפוח ועוד, ותמנעי מארוחות גדולות, הרי שתאזני , ואפילו תצליחי לרדת במשקל.
פעילות גופנית תעודד שריפה של עודפי קאלוריות ותאיץ את קצב חזרתך למשקל המתאים לרצונותיך ( ואין אשה שלא רוצה לשקול פחות...). פעילות גופנית, כגון 40 דקות הליכה בשכונה, או פילאטיס, או מכון כושר, בעיקר בשעות הערב, תעודד שינה טובה ותפחית גלי חום בלילה.
אבל רצוי כמובן גם לבדוק תפקודי בלוטת התריס היכולים הן לגרום לגלי חום, ןהן לעליה במשקל ופגיעה בזכרון.
כמו כן ספירת דם, רמות ויטמין B12 וויטמין D נחוצים בגילך.
ולגבי גיל המעבר, עצתי לך, אל תמהרי. היי בטוחה שהוא אכן יגיע, וכל דבר בעיתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית25/04/2011המון תודות, תשובתך נתנה לי לפחות כיוון, וגם קצת הרגיע (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)