שימוש בהורמונים ושרירן ברחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בהורמונים ושרירן ברחם
    רחל
    26/04/2011

אני בת 54. המחזור פסק סופית לפני כשנתיים. כמעט ולא סובלת מגלי חום, אבל ישנה ירידה בליבידו. יש לי שרירן ברחם הנתון למעקב, ובגלל הפסקת המחזור נעצרה גדילתו, והוא אף הצטמצם (גודלו היה כ- 10 ס"מ). האם לקיחת הורמונים רצויה לי, ואם כן- מהי השפעתם של ההורמונים על השרירנים?
    בנוסף- האם להורמונים ישנה השפעה על תמונת הכולסטרול בדם? יש לי נטיה לערכים מעט גבוהים.
    תודה,
    רחל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שימוש בהורמונים ושרירן ברחם - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/04/2011

את צודקת בשתי השאלות/ תצפיות שלך.
    אכן הפסקה של פעילות הורמונלית גורמת להצטמקות, ולעתים קרובות אפילו העלמות שרירנים, ולכן כיום כבר לא מומלץ לרוץ ולנתח אותם כפי שהייתה הגישה בעבר.
    שנית- הפסקה בפעילות הורמונלית מוציאה את יצירת שומני הדם מהוויסות המרסן יצירתם בכבד ( פעילות מאד מבורכת של האסטרוגן) ולכן רמתם עולה עם הפסקת הוסת.
    גם הירידה בליבידו קשורה לכל התופעה הקשורה בתסמיני גיל המעבר, ואודות הטיפול האנדרוגני בתופעה כבר דנתי בהרחבה מרובה בתשובות קודמות , הפתוחות לעיונך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ובקשת הבהרה

רחל
    27/04/2011

תודה על תשובתך, ד"ר.
    ובכל זאת- אני תמהה: האם כדאי לי לקחת הורמונים, בהתחשב ביתרונות הרבים המיוחסים להם, ומצד שני- האם המיומה תגדל שוב? דילמה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ובקשת הבהרה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/04/2011

המיומה אכן עלולה לגדול.
    מצד שני , ההחלטה לגבי כן או לא טיפול הורמונלי מותנית בגורמים רבים כגון סימפטומים, גנטיקה ( מחלות במשפחה), צפיפות עצם, עישון, בדיקות דם ועוד ועוד .
    ולכן יעוץ רפואי אישי ממומחה התחום מתבקש מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו