גיל המעבר וחרדות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל המעבר וחרדות
    שירה
    08/05/2011

שלום לצוות הנכבד

מראש אני מתנצלת על אורך השאלה.

אניאשה בת 57 , לפני שנה התחלתי טיפול הורמונלי חלופי עקב גלי חום חזקים, אחרי כ-חודשיים, היה לי התקף חרדה חריף לפני טיסה , שנמשך תוך כדי הטיול, וכשחזרתי מיד פניתי לקבל טיפול ואכן קבלתי ציפראמיל שלצערי לא עזר , ובהמשך בעצת רופא פסיכיאטר המשכתי עם ויפאקס 75 xr , ובינתיים הפסקתי את הטיפול ההורמונלי, כי הרגשתי גיהנום ונכנסתי לדכאון,עכשיו אני מרגישה יותר טוב, אבל עדיין ישנם עליות וירידות.ומידי פעם אני נתקפת בגל חום שמלווה בדכדוך קשה.

השאלה שלי היא האם ניתן לבדוק, אם הסיבה למצב זה היא גיל המעבר או התקף חרדה בפני עצמו, והאם מומלץ לשלב טיפול הורמונלי עם תרופות פסיכיאטריות?

המון תודה, בבקשה תשובה מספקת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר וחרדות

הוספת תגובה

• גיל המעבר וחרדות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    09/05/2011

ידוע ומקובל שגיל מעבר , כלומר השינויים ההורמונליים הקשורים בוף יכולים להוות זרז לתופעות דכאוניות וחרדות ואף להחמיר ולהעצים אותם.
    השילוב בין תרופות מקבוצת נוגדי החרדות, כגון ויאפקס, ובין הורמונים , מקובל כשילוב מוצלח ואפקטיבי היכול להקל מאד על על תגובות החרדות והן על תסימני גיל המעבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו