מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני בגיל מעברא.ה10/05/2011
אני בת 46 נשואה עם 3 ילדים.בשנה וחצי האחרונות היו לי מעט אי סדירויות במחזור החודשי וכאבי מחזור חזקים לפני קבלת המחזור ,כמות המחזור פחתה מעט.בבדיקות הורמונליות שערכתי ב-21.2.10
נמצא קטן מ-200 FSH 9.3 E2
לאחר היתייעצות עם רופא הנשים שלי לקחתי גלולות מיקרודייל למשך שלושה חודשים.במהלך תקופה זו המחזור הופיע בעקביות ואף הכאבים פחתו.כמו כן עברתי בדיקת אולטראסאונד והכל תקין.היות וחששתי מעט להמשיך ולקחת את הגלולות התייצתי עם רופא מומחה לגיל מעבר ולפי עצתו לקחתי בחודש האחרון כדורי פרימולט נור למשך עשרה ימים .כעבור יומייםהופיע מן הפרשה חומה שנפסקה כעבור יום.כמו כן היו לי כאבים בשד שמאל וחשתי עצבנית ועצובה.בבדיקות אחרונות מתאריך 12.4.11
FSH 27 אסטרוגן קטן מ200
שאלותי הן האם אכן אני מתחילה את גיל המעבר נראה לי מוקדם ביחס לגיל ולרקע במישפחה
בנוסף האם כדאי להמשיך לקחת פרימולט או עדיף מיקורדדיל על מנת שימשיך המחזור האם כאב בשד קשור לתופעות.והאם כתוצה מכך אני מאוד מדוכדכת ונוטה לבכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני בגיל מעבר - תגובה
ד``ר איתן פאר11/05/2011על סמך התיאור שנתת, אני משער שאת בתקופה הפרימנופאוזלית שלך.
זיכרי שתקופה זו יכולה להמשך מספר שנים..
בד'כ מקובל שניתן להשתמש בגלולות למניעת הריון עד גיל 50, אבל רצוי המינון אסטרוגני נמוך מזה שריבלת.
יש גם תרופות יעודיות לתקופה הפרימנופאוזלית, אולם אין להם את היתרון של מניעת הריון לא רצוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי הקודמת...
א.ה19/05/2011האם ייתכן שיש לי כאבים בשד שמאל כחלק מתופעות גיל מעבר או כתופעת לוואי של שימוש בכדורי פרימולוט נור?ייתכן שהשינויים ההורמונליים גורמים לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי הקודמת... - תגובה
ד``ר איתן פאר21/05/2011כאבי בשד אינם סימפטום של ממאירות.
כאבים בשד לרוב מצביעים או על פעילות הורמונלית- כגון כאבי טרום מחזוריים, או לחץ על השד - למשל מפסי המתכת של החזייה הלוחצים חזק מדי על רקמת השד, או בכלל ממתיחת מערכת השרירית שמתחת לשד המפעילה את היד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?