מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה..אלונה20/05/2011
ד"ר שלום, אני בת 47. במונופאוזה מגיל 40 ומטופלת בהורמונים מזה כ- 5 שנים, בהתחלה טופלתי בנובופאם לאחר תקופה התחילו לי הזעות בלילה ועברתי לטריקוונס גם פה אחרי תקופת טיפול התחילו הזעות בלילה סמוך לדימום והוחלט בשיתוף עם הרופאה לתת לי טיפול משולב טריקוונס+ אסטרופם. לפני כשנה עשינו ניסיון לעבור לאקטיבל, ומבחינתי זה היה סיוט ! במשך 3 שבועות דיממתי והזעתי בלילות והרגשתי תשישות.לאחר התייעצות עם הרופאה חזרתי לטיפול המשולב טריקוונס+אסטרופם.
אני מעוניינת לנסות שוב לעבור לטיפול הורמונלי רגיל (קצתי במחזור הקשה), אבל הרופאה טוענת בתוקף שלא כדאי כי שוב הגוף שלי יגיב אותו דבר...לפי הבנתי מינון האסטרוגן בהורמונים הרגילים נמוך משמעותית מזה של הטריקוונס..שאלתי, האם נגזר עליי להמשיך ככה ?
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה.. - תגובה
ד``ר איתן פאר21/05/2011בד'כ כאשר יש הסתגלות למינון הורמונלי וחוזרים גלי החום יש דוקא לרדת במינון ( אני מדגיש שוב- לרדת ולא לעלות במינון אסטרוגני )
לכן הייתי מייעץ לך לעבור לתכשירים אחרים בהם המינון נמוך יותר !!! ( אוויאנה למשל ) או שונה ( אנג'ליק למשל ) או מגיע בדרך שונה ( מדבקות אוורל קונטי למשל) ויש עןד ועוד אפשרויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת הורמונים
אלונה25/05/2011בהמשך לשאלתי..נעשה ניסיון בעבר לעבור מטריקוונס לאקטיבל ולא הצליח. במשך 3 שבועות דיממתי ביום והזעתי בלילה, הרופאה נתנה לי מרשם לאנג'ליק אבל היא התריעה בפני שכל ניסיון נוסף שכזה נועד לכישלון.... (שוב גלי חום ודימומים) אני כבר מבולבלת !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת הורמונים - תגובה
ד``ר איתן פאר28/05/20114 אפשרויות לפניך-
התקן מירנה ביחד עם כדורי אסטרוגן או מדבקות אסטרוגן
מינון נמוך יותר - כגון אוויאנה- וסבלנות למשך 3 שבועות
מדבקות משולבות
אנג'ליק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?