תופעות גיל המעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות גיל המעבר
    סנאית
    20/05/2011

ד"ר שלום. אני בת 42. התחלתי להרגיש גלי חום והזעות לילה וסחרחורות לפני מספר חודשים. חשוב לציין כי התופעות אינן ממושכות אלה מופיועת למספר ימים נעלמות לתקופה ושוב חוזרות. כמו כן המחזור שלי אינו סדיר (כבר המון זמן) קצר או ארוך.
    בבדיקה אצל הגניקולוג נאמר לי שאני כנראה בשלב הפרימנופאוזלית שלי. הוא המליץ לחכות עם הטיפול ההורמונלי כיוון שהתופעות לא ממושכות אלא הולכות ובאות. בבדיקת אולטראסאונד שעשה לי ראה שהשחלות מאוד קטנות וריקות וגם רירית הרחם מאוד דקה כמעט אינה נראית (רחם חלק). (ראוי לציין שבעבר סבלתי מבעיות פוריות הקשורות לרירית רחם דקה במיוחד). כמו כן כרגע אני באיחור משמעותי במחזור (40 ימים) ללא תופעות נוספות.
    1. האם תמונת האולטאסאונד אכן תואמת את תקופה הפרימנופאזה?
    2. האם ייתכן שבשלב כל כך מוקדם ייפסק לי המחזור?
    3. האם לפי המצב שתיארתי נכון לחכות עם הטיפול ההורמונלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות גיל המעבר

הוספת תגובה

• תופעות גיל המעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    21/05/2011

התשובה לשאלות 1+2 = כן
    לגבי מתי להתחיל טיפול- ההמלצה תלויה בסימפטומים. יש סימפטומים- אל תמתיני עוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. ועוד שאלה אחת...

סנאית
    21/05/2011

... אבל גיל 42 הוא גיל מוקדם מידיי להפסקת המחזור !!! נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה. ועוד שאלה אחת... - תגובה

ד``ר איתן פאר
    23/05/2011

גיל הפסקת המחזור נקבע כבר בחיים התוך רחמיים ומותנה בכמות הבייציות שבכל שחלה.
    מבחינה רפואית, הגיל הממוצע למנופאוזה הוא סביב גיל 50 אבל הטווח הנורמטיבי הוא 42-58.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו