שלום ד"ר פאר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ד"ר פאר
    דנה
    02/06/2011

ראשית ברצוני להודות לך על תשובותיך מאירות העיניים בפורום.
    אני לומדת רבות מהתשובות ולכן הייתי רוצה לשאול אותך לגבי שאלה המעסיקה אותי :
    אני שוקלת ניתוח כריתת רחם עקב בעיית רחם שרירני
    ויחד עם זאת מתלבטת - האם עקב כך אני עלולה להיכנס לתקופת גיל המעבר מוקדם מהמצופה לי?
    אני בת 47 . לאימי למשל, פסק המחזור בגיל 54 ולא הייתי רוצה לפגוע בשחלות שלי.
    האם יש סיכון כזה בכריתת הרחם?
    הכוונה לכריתת רחם ללא כריתת השחלות.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר פאר

הוספת תגובה

• שלום ד"ר פאר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    04/06/2011

כריתת רחם מדוע?
    אם מדובר ברחםפ שרירני שאיו גורם לסבל מיותר , הרי שהשרירנים נספגים באופן עצמוני ללא כל צורך בהתערבות לאחר המנופאוזה, גם אם הם גדולים.
    ואם מדובר בדימומים- הרי שבד'ג התקן מירנה מקבול כיום, באינדיקציה רפואית ובמימון חלקי של הקופות, לצורך זה.
    כלומר האינדקציות כיום לכריתת רחם מאד הצטמצמו, לגידולים או לרחם מאד מאד גדול הלוחץ על אברי הסביבה.
    בכל מקרה, לא מומלץ כיום לכרות שחלות ביחד עם כריתת רחם.
    לגבי האם זה גורם למנופאוזה מוקדמת- התשובות חלוקות. חלק ניכר מאספקת הדם לשחלות מגיע דרך עורקי הרחם, וחלק זה פוסק עם כריתת הרחם, אבל לשחלות יש עוד אספקת דם משלהם ולכן סוגייה זו עדיין לא הוכרעה בודאות. יש הטוענים לכאן ואחרים חלוקים עליהם.
    מה שלא יהיה- בהצלחה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    05/06/2011

תודה רבה על התשובה. הייתי רוצה לפרט ולקבל התייחסות נוספת:
    הרחם הוא בגודל כ- 15 שבועות (זה נחשב גדול?)
    בבדיקה גניקולוגית נאמר לי שהשרירנים לוחצים על איברים אחרים.
    את השרירנים אני יכולה להרגיש, הרגשה של גוש גדול בבטן.
    5 שרירנים כשהגדול כ 5-6 ס"מ.

הדימומים חזקים מאוד. (נאמר לי אגב שהמירנה יעילה רק, או יותר, במקרים של דימומים על רקע הורמונאלי.)
    אציין גם שהיה לי פעם התקן מירנה (בגלל דימומים עקב נטילת נוגדי קרישה) והוא כנראה נפלט (אולי עקב הדימומים החזקים?)
    מה דעתך לאור הנתונים הנ"ל?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/06/2011

כאמור , לא בהכרח הגודל קובע אלא הסמפטומים.
    לחץ על אברי הסביבה פירושו לחץ על שלפוחית השתן או המעי והפרעה בהתרוקנות שלהם.
    דימום-ניתן לטפל הן ע'י מירנה והן ע'י מטרגין ( מכווצי רחם) והקסקפרון- ( מיצבים קרישים ןמפחיתים דימומים),
    אבל כל רופא נשים מכיר את הדברים וישנה גם חשיבות גדולה להתרשמות שלו הקלינית, למעקב שהוא עוקב אחרי השרירנים הללו ולנימוקים שלו לגבי המלצותיו הקליניות, ולכן, בהכרח, יעוץ בשלט רחוק, מבלי לבדוק ולהתרשם, הוא יעוץ עקרוני ולא פרטני.
    בסופו של דבר, את, ביחד עם רופאיך האישי, תקבעו את דרך הפעולה הנכון.
    ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

דנה
    06/06/2011

תודה על כל התשובות. שאלות ספציפיות לגבי דבריך:
    1. האם ניתן להשתמש בו זמנית במטרגין, הקספרון והתקן מירנה? או שהמירנה עלולה ליפול עקב הדימומים הקשים?
    2. האם בדרך כלל יש לקחת את התרופות באופן קבוע עד לגיל המעבר שאז המיומות מתכווצות? והאם השפעתן מהירה?
    3. האם טיפול תרופתי זה מקובל עם רקע של קרישיות יתר כמו אצלי (APLA)?
    תודה!

(אני רוצה גם לציין שאף רופא לא דיבר איתי על טיפול זה. יש לי תחושה, מבוססת או לא, שרופאים רבים נוטים להמליץ על כריתת רחם באופן כמעט אוטומטי.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    07/06/2011

בד'כ כלל מדובר באו-או. כלומר מירנה לבד ואז אין צורך בכל יתר הטיפול. או מטרגין+ הקסקפרון. העדיפות נוטה לכיוון המירנה היות ואין צורך לקחת תרופות כל חודש. אבל יש צורך בסבלנות שכן בחודשיים שלושה הראשונים למירנה ברחם שרירני יכולים להיות דימומים. כמו כן, תלוי האם המיומה מעוותתת את חלל הרחם או לא . על כל השאלות הללו יוכל רופאך, או אולטראסאונד במכון אולטראסאונד של הקופה, לענות לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו