תופעות גיל המעבר בעקבות מירנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות גיל המעבר בעקבות מירנה
    שרון
    04/06/2011

שלום,
    אני בת 45. לפני כשנתיים התקין לי הגניקולוג שלי התקן מירנה לאחר לידת בתי השלישית. הוא אמר לי שהמחזור יצטמצם בהיקפו בעקבות ההתקן. בפועל, המחזור שלי פסק מייד (הוא היה סדיר ותקין לפני ההתקן). זמן קצר לאחר מכן, החלו להופיע אצלי תופעות של הפרעות בשינה. תופעות שלא סבלתי מהן מעולם בעבר. לא נמצא להן כל הסבר בבדיקות הדם הרגילות אליהן הפנה אותי רופא המשפחה. התופעות החמירו בשלושת רבעי השנה האחרונה, ואליהן התווספו תופעות (לא דרמאטיות) של שינויי במצב הרוח עד רמה של מצב רוח דכאוני. גם תופעות לא היו מוכרות לי מהעבר. לאחרונה נאמר לי שייתכן שהפסקת המחזור בעקבות המירנה, היא שגרמה לי לתופעות מוקדמות של גיל המעבר. הוצאתי את ההתקן לפני כשבוע. בבדיקת אולטרסאונד שעשה לי הרופא במהלך הוצאת ההתקן התברר שהשחלות שלי מתפקדות כהלכה, כך שלא ניתן לייחס את תופעות גיל המעבר (אם אכן ניתן לקרוא להן ככאלה) לירידה בתפקוד השחלות. יומיים לאחר הוצאת ההתקן קיבלתי מחזור בן יומיים שלושה. יש לי תחושה שנושא מצבי הרוח וגם נושא השינה השתפרו, אם כי נראה לי שזה מוקדם עדיין להעיד. רציתי לדעת אם מוכרות תופעות שכאלה בעקבות השימוש במירנה, ובעקבות הפרוגסטרון שמופרש ע"י ההתקן. בתודה מראש, שרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות גיל המעבר בעקבות מירנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    04/06/2011

כן, את צודקת בהנחה שלך.
    המירנה מפרישה פרוגסטרון, ובמידה וספיגתו הזעירה לדם אינה כה זעירה ( אינדיבידואלית לחלוטין) הרי שיכולים להיות תופעות כגון אלו שתיארת ועוד - אקנה למשל...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו