כדורי הורמונים טריסקוונס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורי הורמונים טריסקוונס
    ורדית
    06/06/2011

לצוות הפורום שלום
    לוקחת אני כדורי הורמונים כשנה ושלושה חודשים .מאז לקיחת ההורמונים אני עצבנית ודכאונית .חשבתי שאלה תופעות של גיל מעבר .
    בנוסף במהלך השנה חלו שינויים רצינים בעור הפנים ונפילה באזור הלסת תחתונה
    אלה תופעות של 7 חודשים בערך . ברצני לציין שמודעת אני שיש שינויים במראה הפנים .אך עד לפני כשנה הייתי נראת מצויין לגילי .השינוי הוא פתאומי
    שאלתי היא האם יש מצב שהכדורים מאצים את תהליך ההזדקנות ?
    אני בת 53 לוקחת כדורי טריסקוונס.אשמח לקבל תשובה מקצעית ורדית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורי הורמונים טריסקוונס

הוספת תגובה

• כדורי הורמונים טריסקוונס - תגובה

ד``ר איתן פאר
    06/06/2011

אני לא מכיר תופעות כגון אלו שאת מציינת כתוצאה מלקיחה של הורמונים. נהפוך הוא- הורמונים אמורים למנוע את תהליכי הזדקנות העור.
    יתכן וההורמונים שהותאמו לך אינם תואמים את הצרכים שלך ולכן הייתי ממליץ בחום להחליפם מיידית לסוג ומינון אחרי של הורמונים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד גם לי יש בדיוק אותן תופעות ?

יהל
    17/06/2011

לצוות הפורם שלום רב,
    אני בת 49 מזה כשנתיים שאינני מקבלת את המחזור ורופאת הנשים נתנה לי מדבקות אוורול קוונטי (אני מעשנת) . גם אני רואה אצלי בשנה האחרונה צניחה של הלסת התחתונה ו"נפילה" של הפנים. הייתי נראית הרבה יותר יפה לפני שהתחלתי עם המדבקות. לתומי חשבתי שמדבקות ההורמונים אמורים לשפר את המראה החיצוני ולא להזקין אותם. איך בכל זאת קורה שיוצא בדיוק ההיפך?
    האם יכול להיות שאלו מדבקות שלא מתאימות לי וצריך לשנותם? ואולי כדאי להפסיק עם המדבקות? לפני שלקחתי את המדבקות סבלתי מגלי חום ומהזעות - לדאבוני גיל המעבר בגיל צעיר יחסית....
    מעבר לזה בעבר היתה לי בטן רגילה יחסית (לא לגמרי שטוחה) ואילו עכשיו - יש בטן ולא ניתן להתעלם, רזה יחסית עם בטן. יש קשר לגיל המעבר/ מדבקות?

אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד גם לי יש בדיוק אותן תופעות ? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    18/06/2011

חלק מהתופעות היותר חשובות של אסטרוגן זה לשמר "יופי נשי" בכדי שהנשים תהיינה אטרקטיביות ומושכות. אחד מנפלאות הבריאה והטבע שתפקידם לאפשר זיווג והמשך קיום המין האנושי.
    עם הפסקת הביוץ והעלמות המחזור נעלם גם ייצור האסטרוגן .תקופת הפרעיון הסתיימה , ובחינת "הטבע" אין יותר שום יתרון שהאישה תמשיך להיות אטרקטיבית ומושכת את בני המין השני, הצריכים עתה להפנות מירצם לבחורות שכן בגיל הפוריות. אכזרי, לא צודק, אולי, אבל אלו חוקי הטבע..
    זה הבסיס למכלול התופעות הקשורות בגיל המעבר או במחלות ותופעות מיגדריות כפי שהדבר נקרא כיום.
    אחת הרקמות שיותר נפגעת היא העור.
    הסיבים האלסטיים הגורמים לעור מתוח ומבריק , כמו עור של ילדות צעירות, מאבדים לחלוטין את האלסטיות שלהן בהעדר אסטרוגן, ולכן העור מאבד את המתיחות שלו. מתחילים להופיע קמטים , בעיקר בעור הפנים, חל דלדול בעור שעם הגיל הופך דק שברירי ופריך, ועוד תופעות מרובות.
    הביטוי- קמטים בפנים, סנטר נפול , "מפרשים" מתחת לזרועות ( כאשר מרימים אותם לגובה כתפים) ועוד.
    במקביל, רקמת השומן מצטברת בנשים תמיד באזור הישבן והירכיים- והדבר מאד בולט בהריון , שם יש הרבה אסטרוגן. ההגיון- חגורת הגנה על תעלת לידה וכל העובר. ומסר סמוי, טבעי, לבני המין השני שהנה בחורה מוכנה ובשלה לפריון.
    אבל עם הפסקת יצירת האסטרוגן נודד השומן , שכל השנים הצטבר בירכיים ובישבן, אל הבטן. הסיבה קשורה בעובדה שעדין יש יצור של הורמונים זכריים- טסטוסטרון, שהפעם כבר לא מנוטרל ע'י אסטרוגן. ולכן נדידת השומן לבטן, כפי שקיים באופן טבעי אצל גברים.
    ולכן, באזור הישבן והירכיים, משם השומן בורח, נוצרים "גומות" , הנקראות "צלוליטיס".ואילו הבטן מתחילה לתפוח , וזאת ללא כל קשר לאוכל, פעילות גופנית וכד'.
    עישון מאד מגביל ומאד מסוכן עם הורמונים, וקצרה היריעה מלתאר את מכלול הסיבות.
    ולכן יש לבחור- עישון או טיפול הולם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו