בדיקת אם אר אי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת אם אר אי
    לילי
    06/06/2011

לרופא שלום אני אישה בת 40 שתי לידות יש לי רחם שרירני 12 שבועות עקב תחושת אי נוחות ושריפות באיזור הנקבים ובאגן נישלחתי לבדיקת אם אר אי וזוהי התשובה.באגן הרחם מעט מוגדל עים מיספר שרירנים בתוכו בקיר קידמי שרירן בקוטר 4.2 ס''מ ובצמוד אילו שרירן בקוטר 2.7ס''מ שרירן שלישי בעל מירקם הטרוגני חלקו ציסטי וחלקו סולידי בקוטר 6.5ס''מ כמות הנוזל ברחם גדולה מין הרגיל מימדי הרחם 9.6כפול9.7כפול7.4 ציסטה נבוטאין בצוואר הרחם הרקטום ניראה דחוק אחורה ולימין הרחם המוגדל.הרחם ניראה צמוד לסקרום.לסיכום יתכן והרחם המוגדל והדליות בפרימטריום משמאל לוחצות על מוצא עצבים והעצב הסיאטי.האים מימצאים אלה יכולים ליגרום לתחושת בעירה באיזור הנקבים והנרתיק?יש לציין שאני נימצאת במעקב אצל רופא נשים בכיר והוא לא מיתרגש מיזה וטוען שגם אים הרקטום דחוק אין לזה שום חשיבות.וטוען שתחושת השריפות זה חוסר אסטרוגן מקומי בנרתיק.האים אני צריכה להיות מוטרדת מימימצאים אלה?ומה בנוגע לנוזל רב מין הרגיל ברחם?יש לציין שעשיתי את הבדיקה בתחילת הווסת.האים אני יכולה להישאר ככה ורק להיות במעקב?יש לציין שאני מקבלת ווסת כל 17 יוןם עקב השרירנים ככה אני כבר 10 שנים המוגלובין בסדר וכל הבדיקות פפס וכדומה רופא הנשים שלי טוען שמעקב לבינתיים מספיק.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אם אר אי

הוספת תגובה

• נתן כרגע אובסטין במישחה לנרתיק

לילי
    06/06/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אם אר אי - תגובה

ד``ר איתן פאר
    07/06/2011

קשה לקבל את הסברה של חסר אסטרוגן מסיק לגבי אישה המקבלת דימום כל שבועיים.
    אסור לבצע MRI במחזור שכן אז גם כלי הדם באגן גדושים, גם יש ריבוי נוזל בחלל הרחם וגם ישנה תפיחות של השרירנ ים כך שהכל נראה יותר גדול ומפחיד מאשר באמת.
    ולכן, פירוש ה MRI מאד לא נראה לי מציאותי. אני נוטה יותר לקבל את האבחנה של רופאך, שלאחר בדיקה שלך אינו מתרגש יתר על המידה מהממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לילי
    07/06/2011

לרופא שלום למה בדיוק כוונתך שקשה לקבל הסבר לגבי אובסטין אים אני מקבלת וסת כל שבועיים ?והאים המיומות יכולות ליגרום לתחושת שריפה אים זה לוחץ על עצב באגן?האים באולטראסונד רופא נשים יכול להבחין בריבוי נוזל ברחם ובגודל השרירנים?תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה חוסר באסטרוגן ולא באובסטין

לילי
    07/06/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו