מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התקן מירנהשושנה חן23/06/2011
שלום רב,
אני בת חמישים וחמש. מזה כשנתיים עם התקן מירנה שהקל עלי מאד
(פתר לי בעייה של דימומים תכופים ותחושות קדם ויסתיות).
בחודשים האחרונים יש לי תסמיני גיל מעבר – בעיקר זיעת לילה.
אני לא לוקחת הורמונים .
מזה כמה שבועות אני מרגישה רגישות בשדיים וגודש.
האם יתכן שבגלל המירנה ?(על רקע השינויים ההורמונליים של גיל המעבר?)
תודה,
שוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן מירנה - תגובה
ד``ר איתן פאר27/06/2011אכן את צודקת.
אבל היתרון הבולט שיש לך עם המירנה היא העובדה שאת יכולה להשאיר אותה במקומה ולקבל טיפול אסטרוגני בלבד.
בכך תמנעי מתופעות גיל המעבר .
אסטרוגן בלבד מפחית שיעור סרטני השד ( אני מדגיש, שוב ושוב, מפחית...את שכיחות סרטני השד) משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקן מירנה - שאלה נוספת
שושנה חן28/06/2011בקר טוב ורוב תודות.
השאלה הנוספת שלי היא –
אני לא מתכוונת לקבל טיפול הורמונלי (בוודאי לא בעתיד הקרוב.
אני נעזרת במוצר טבעי.)
האם לאור זאת כדאי להוציא את ההתקן?
האם אין בעייתיות בקבלה רק של פרוגסטרון לאורך זמן?
שוב תודה,
שושנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקן מירנה - שאלה נוספת - תגובה
ד``ר איתן פאר02/07/2011קיימת בעייה עם מרבית המוצרים הטבעיים וההקשר שלהם לסרטן או פגיעה באברים .
למשל, שימוש בתכשירים על בסיס סויה, שלא מתחיל בילדות אלא רק סביב גיל המעבר, מעלה שכיחות סרטן שד וסרטן קיבה. שימוש בקוהוש שחור נמצא כפוגע , לעתים פגיעה בלתי הפיכה , בכבד, עד להרס מוחלט שלו , ומחייב מעקב קבוע אחרי תפקודי כבד. ויש עוד ועוד דוגמאות לכך.
לעומתם, שימוש מושכל באסטרוגן בלבד נמצא כיעיל בהורדת שכיחות סרטן שד באופן משמעותי ( 34% הפחתה).
אבל לצורך כך יש לשמר את רירית הרחם מפני השפעת האסטרוגן, ולצורך כך המירנה יעילה.
ללא שימוש בהורמונם כלל, אין צורך במירנה בגילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?