מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםטלי27/06/2011
שלום רב,
בת 43. ב-19 למאי התחילה לי הווסת האחרונה. ב-22 למאי טסתי ללונדון לחמישה ימים ואוסיף כי הייתי נתונה אז במתח נפשי רציני. מאז, לא התרחש ביוץ ולא הופיעה ווסת כלל (חמישה וחצי שבועות!). עוד אוסיף כמה נתונים: 1. לפני הווסת האחרונה ביצעתי אולטרסאונד שהצביע על ביוץ והרופא לא ראה משהו חריג. 2. בספטמבר האחרון, טסתי לאירופה לשבוע ואז גם היו לי שינויים קיצוניים במחזור (וגם אז הייתי במתח רציני), לא התרחש ביוץ והופיעה לי ווסת כעבור 19 יום ושוב כעבור 12 יום אך דומה היה כי המערכת חזרה לעצמה. ידוע לי כי מתח בהחלט יכול להשפיע תנודות הורמונליות ועל כן ניסיתי להשתחרר מהמתח. (אודה כי פה ושם הייתי במתח קל מעניינים אחרים) אך ניסיתי להרגע ועדיין אין שום ביטוי להתחדשות של פעילות הורמונלית. איני נוטלת גלולות גלולות ולא קיימתי יחסים. שאלתי היא האם עדיין יתכן שהמקור לכל השינויי הזה הוא המתח האקוטי בו הייתי נתונה ואולי הטיסה (שאמנם היתה ללונדון בלבד ולחמישה ימים בלבד) למרות שכבר עברו להם חמישה וחצי שבועות מאז החלה הווסת האחרונה??? לפני שבוע רופא המשפחה הציע להמתין עוד שבוע, אך כעת אני שוב לחוצה מכך שלא חל שום שינוי (אין לי ילדים והייתי רוצה...). האם יש מקום להמתין עוד או לגשת לבירור? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר איתן פאר27/06/2011ברור הורמונלי רצוי.
אבל דרך הגניקולוג היודע בדיוק איזה הורמונים לבדוק.
מתח יכול להשפיע ביותר עד העלמות מחזור לחודשים רבים.
נסי לטפל גם , ובעיקר, באספקט הנ'ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי27/06/2011פרופ' איתן רב תודות על תשובתך. אני מבינה שבד"כ ההמלצה לביצוע פרופיל הורמונלאי היא ביום השלישי של המחזור. כיוון שכעת אין לי מחזור, מן הסתם אין יום מסויים בו עלי לבצע את הבדיקה - האמנם? שוב תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו לגבי הבירור
טלי27/06/2011יש לי הפניה לבדיקת אסטרדיול, LH, FSH, ופרוגסטרון - האם די בזאת לברור ההורמונאלי? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר איתן פאר28/06/2011את צודקת. אין חשיבות במצבך ליום בו מתבצעת בדיקת ההורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון קשה
טלי10/07/2011שלום פרופ' פאר,
תוצאות פרופיל הורמונלי שקיבלתי שברו אותי. אני כאמור בת 43 וללא ילדים ובבדיקה ביום השלישי של המחזור (שהגיע בעיכוב של למעלה מחודש וחצי). הFSH היה 21 וה LH היה 21.5 האסטרדיול פחות מ-200 והפרוגסטרון 3.1 אני מבינה שזה גיל המעבר ומספיד את סיכויי להרות. תוצאות אלה נלוות לקשת של סימפטומים שנעלמו לי מאז אותו עיכוב במחזור בחודשיים האחרונים (העדר נפיחות של בטן סביב ביוץ ומחזור, העדר כאבי אגן ומפשעה, והעדר עצירות קשות). השאלה שלי היא: האם ממה שידוע לך הן מנסיונך והן מן הספרות האם קיים סיכוי שהעליה ב LH וב FSH יכולים לנבוע גם ממתח נפשי אקוטי מצטבר ויש סיכוי שזה הפיך? האם יש איזשהו סיכוי שזה ירד? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טלי10/07/2011רק להבהיר: איני מעוניינת להרות מתרומת ביצית, קיוויתי להרות מביצית שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
טלי28/06/2011פרופ' פאר תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! - תגובה
ד``ר איתן פאר11/07/2011שאלה שאלה.
ראשית אין כל מניעה להרות מתרומת ביצית, גם עם אין לך פעילות הורמונלית משלך ניתן לספק את ההורמונים הנחוצים, להכין את הרחם לקליטת הריון ולהצליחת ובגדול.111
בדיקות הורמונליות משתנות לא רק ממחזור למחזור, כל עוד יש דימום, אלא גם בין המחזורים ישנם שינויים רבים.
כך שכל עוד יש לך מחזור ואין תסימיני גיל המעבר, לא משנה לך הפרופיל ההורמונלי המקרה ואת הולכת לתרומת ביצית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
טלי11/07/2011ראשית שוב תודה פרופ' פאר על תשובתך אך חשוב לי להדגיש: לא שיש מניעה בתרומת ביצית אך לי באופן אישי אין שום עניין בתרומת ביצית ולכן אני כל כך שבורה ממצבי (לגבי הימנעותי מתרומת ביצית - זו סוגיה פילוסופית, פסיכולוגית ואישית: לי באופן אישי אין לי עניין בגנים של גורם זר אלא בשלי. נרקסיזם? אולי). מכל מקום מה שרציתי לדעת זה האם מתוך נסיונך האישי והספרות בה נתקלת קיים סיכוי כלשהו שכל העליה הדראסטית הזו של הFSH וה LH נבעה ממתח נפשי אקוטי מצטבר? אני שואלת כי רוב הדעות שבהן נתקלתי סוברות שלאו אך נתקלתי גם בדעות אחרות. ושאלה נוספת: האם נתקלת מנסיונך האישי ובספורות בהשגת הריון מביצית מקורית עם נתונים כשלי? במצבים בהם הFSH והLH ירדו? שוב רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?