קישוט לעוגת גבינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קישוט לעוגת גבינה
    ענת
    02/02/2011

אני מתכננת להכין לאמא שלי ליומולדת עוגת גבינה כי היא מאוד אוהבת.
    הרעיון שלי הוא- אנחנו מגדלים אוסנה (או כמו שקוראים לזה בצורה שגויה בארץ- פטל שחור. באנגלית- blackberrry). אז נכון שזו לא העונה שלהם עכשיו, אבל אנחנו קוטפים, מחלקים, אוכלים ואת מה שנשאר- מקפיאים. חשבתי להשתמש בזה לקישוט צבעוני וטעים. יש לך רעיון?? חשוב לציין שלאחר ההקפאה אי אפשר לאכול את הפרי כמו שהוא כי בעת ההפשרה הוא מוציא את כל הנוזלים שלו החוצה והופך ללא טעים לכן הוא משמש לריבות או אפייה.

יש רעיון???
    אני פתוחה גם לכל רעיון אחר- כל עוד זה לא ג'לי אינסטנט (לא אוהבת)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קישוט לעוגת גבינה

הוספת תגובה

• קישוט לעוגת גבינה - תגובה

שושי שטיינוביץ
    06/02/2011

קודם כל כיף לך שיש לך את הפרי הזה זמין ובכמויות גדולות.
    מציעה לך לבשל את הפרי ולצמצם אותו עד לקבלת רוטב סמיך וטעים.
    את יכולה להוסיף מעט דבר או סילאן, כף רום או רבע כוס יין אדום (לא חובה, אך זה מקפיץ את הטעם). לצמצם ממש עד שהרוטב נעשה סמיך וטעים.
    את הרוטב אפשר לשפוך מעל העוגה ולקרר. אם את רוצה שהוא יהיה ממש קרוש, הוסיפי מעט ג'לטין. המיסי את הג'לטין לפי הוראות היצרן. את הג'לטין המומס מוסיפים אחרי שהרוטב מבושל ומוכן. מציעה להשתמש רק במחצית כמות הג'לטין (חצי "דף" או חצי שקית), כדי שלא תקבלי ג'לי, אלא לעזור בעיבוי הרוטב.

בנוסף - מתכון לקינוח מדהים. פשוט, קל ובריא מאד:

6 תפוחי עץ מסוג מוזהב
    מיץ מלימון טרי שלם
    כ-500 מ"ל פרי קפוא (הפטל שלך).
    הכנה:
    מקלפים, מגלענים וחותכים לחצאים את התפוחים. (נא לנקות יפה).
    שמים בסיר שטוח את התפוחים, את מיץ הלימון, מפזרים מלמעלה את הפטל הקפוא, מכסים ומבשלים ה-20 דקות או עד שהתפוחים מתרככים. לא נוגעים.
    לאחר שהתפוחים התרככו (אך לפני שהתפוררו), מסירים מהאש ומצננים במקרר.

מעדן חלומי.....להגיש עם פרוסת עוגת גבינה. יאמי יאמי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו