מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש באטנט - מינון, נטילה מקבילה, השפעה ועודאדם17/06/2020
1. אם לקחתי רק כדור אחד של ציפרלקס לפני שלושה ימים, זה לא אמור להשפיע ואין מניעה כרגע לקחת אטנט נכון? (באופן כללי, האם קיימת התנגשות בין תרופות חרדה לתרופות לקשב וריכוז)?
2. ההשפעה של האטנט הינה רק לאותו יום ולאחריו הוא מתנדף מהגוף ואין לו השפעה על המוח יותר, נכון?
כל הדברים שיש להמנע מהם וכתובים בעלון, כמו אלכוהול, נכונים לאותו היום?
כמה זמן הכדור משפיע?
3. כתוב בעלון שלא מומלץ להשתמש באטנט במקרה של חרדה (קיימת) עד כמה זה רלוונטי?
4. האם יש מניעה לעשות ספורט בזמן השימוש באטנט?
5. האם אין מניעה להשתמש בקלמנרבין או בכל מרגיע אחר, בזמן השימוש באטנט?
6. האם אפשר להשתמש בפרוביוטיקה במקביל לאטנט ובאופן כללי האם יש תוספי תזונה שיש בעיה לקחתם במקביל אליו?
יש מזון מסויים שכדאי להמנע ממנו?
7. החשש העיקרי שלי הוא הכדור יגרום לנזק רציני או קבוע, וזאת אחת הסיבות שנמנעתי מלקחת אותו במשך הרבה זמן (גם בגלל שאני לא בטוח שהבעיה היא קשב וריכוז פרופר, למרות האבחון)..
אשמח אם מישהו יכלו לעזור לי להפיג את החשש?
8. האם כל דברים שצויינו רלוונטים עבור כל סוגי התרופות לקשב וריכוז?
בכל אופן, חשבתי לקחת 5 מילגרם בהתחלה כדי שיהיה לי יותר קל,
האם כדאי לחלק את האטנט לחצי ולקחת 5 מילגרם פעמיים ביום ומה הפרש הזמנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות על אטנט
ד``ר עדי אדר17/06/2020שלום אדם
מותק לקחת אטנט עם תרופות נוגדות חרדה.
לגבי השימוש בתרופה במצבי חרדה זה צריך להתייעץ עם הרופא המטפל.
ניתן לעסוק בפעילות ספורטיבית בזמן השפעת התרופה.
רצוי להימנע משתיית אלכוהול בזמן השפעת התרופה.
לגבי מינון רצוי זה דרך הרופא שממליץ על הטיפול - בכל מקרה המינונים שהזכרת נמוכים מאוד.
ניתן לקחת את התרופה עם תוספי מזון.
התרופה לא גורמת לנזק תמידי כלשהו ......
בברכה,
דר' אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרשם לאטנט לאחר שריטלין לא השפיע עלי בכללויקטוריו02/06/2020
שלום,
האם רופא משפחה מוסמך לרשום מרשם לאטנט?
בלי בעיה היא רשם לי מרשם לריטלין. אך לצערי הרב ריטלין פשוט לא השפיע כלל בכלל. לא הרגשתי כלום פשוט. חשוב לציין לא עשיתי אבחון.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשם לאטנט
ד``ר עדי אדר08/06/2020שלום ויקטוריו
רופא משפחה לא רשאי לרשום המלצה לאטנט אלא אם הוא עבר הסמכה של משרד הבריאות לאבחון הפרעות קשב.
לכן צריך לקבל המלצה של נוירולוג או פסיכיאטר כמובן על פי שיקול דעתם המקצועית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי סחרחורות וחוסר יציבותשם26/05/2020
שלום,
סובל מסחרחורות וחוסר יציבות לאחר תאונת דרכים שנפתחו כריות אויר צליפת שוט ומכה בראש.
הסחרחורות מופיעות בלי שום קשר למשהו שאני מצליח לקשר בתדירות של בין כמה ימים לכמה שבועות (לא קבוע) לאחר בדיקת נירולוג תקינה הגעתי לרופא אף אוזן גרון וביצעתי ENG וקלורית תקינות.
לאחר מכן נשלחתי לבדיקה מיפוי PET CT של המוח.
שבוצעה אחרי הזרקה של 6 מיליקירי FDG נעשתה רגיסטרציה בו זמנית עם CT דיאגנוסטי ללא הזרקת חומר ניגודי.
סיבת ההפניה ירידה קוגנטיבית סחרחורות וחוסר יציבות לאחר חבלת ראש.
תיאור הממצאים מודגמת פרפוזיה קורטיקלית בלתי הומוגנית מופחתת מעט באונות הטמפורו פריאטליות משמאל.
קליטת חומר טובה בגרעינים הברזליים, בתלמוס ובמוחון.
לסיכום ירידת מטבוליזם קלה בלתי ספציפית באונות טמפורו פריאטליות משמאל.
רופא אף אוזן גרון המליץ לי לעשות טיפול היפרברי (תא לחץ) מכיון שהטיפול הזה הוא טיפול חדש שיש בו המון דעות סותרות לגבי יעילות הטיפול ובנוסף הוא גם פרטי ונורא יקר.
הייתי שמח לקבל חוות דעת נטרלית ולא מהמכון עצמו.
לגבי יעילות הטיפול לדעתכם והשלכותיו, תופעות לוואי וכו,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת וחוסר יציבות
ד``ר עדי אדר08/06/2020שלום לך -
מודה לך על המיסרון המפורט אך הפורום הנוכחי הוא של הפרעות קשב .
מומלץ לפנות ליעוץ נוסף לרופא א.א.ג/נוירולוג מבוגרים
בבררה,
דר' עיד אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטומיק להפרעות קשב וריכוז - תופעות לוואיאנסטסיה18/05/2020
שלום, אני בת 36 סובלת מהפרעות קשב וריכוז, ריטלין נוצר אנטיגוניזם עם תרופה נגד יתר לחץ דם.
רופא נתן לי אטומיק במינון 25, לאחר כמה ימים הופיעו תופעות לוואי כמו בחילות, עייפות, זיעה קרה. הוא המליץ לעשות הפסקה של 10 ימים ולהמשיך עם תרופה.
האם ניתן להחליף תרופה מיד בלי לחקות שבועיים ולסבול שוב מתופעות לוואי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטומיק - תופעות לוואי
ד``ר עדי אדר08/06/2020שלום אנסטסיה -
השיקול אם לעבור לתרופה אחרת או לנסות שוב את הטיפול הוא שיקול רפואי של הרופא המטפל. זה סביר לא להחליף טיפול אחרי שבועיים בלבד ולחדש טיפול, כנראה במינון נמוך יותר
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי ריטלין laאמא מודאגת12/04/2020
שלום,יש לי ילד בן 8.5 והוא אובחן עם בעיות קשב וריכוז ו odd. התחלנו עם ריטלין la במינון 10 מ"ג.
1. הילד לא רוצה בשום פנים ואופן לבלוע את התרופה. האם ניתן לשים לו את התרופה בשוקו/ במיץ?
2. האם התרופה היא רק לפרק זמן קצר ביום ואחר כך מתפוגגת ולא משאירה כלום בגוף?
3. האם יש צורך להתרגל לתרופה כדי למנוע את התופעות לוואי שלה?
4. קראתי שהתרופה יכולה להשפיע על רצון להתאבדויות וכדומה. האם זה נכון?
תודה מראש,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי ריטלין LA
ד``ר עדי אדר17/04/2020שלום לך
ראשית, באופן כללי ילדים אלו נוטים לסרב לקחת תרופות. למה? התשובה היא – ככה... כי הם פשוט סרבנים בהרבה תחומים וגם נטילת כדור בבוקר הופך לטקס , לעתים מורט עצבים.
אני ממליץ לתת לו את התרופה בתוך מזון מוצק כגון פרוסת לחם עם שוקולד למריחה ולא בתווך שתייה כי אז קשה לדעת האם אכן הוא בלע את מלוא הכמות.
התרופה אכן נעלמת לחלוטין מהגוף תוך מספר שעות היא לא מצטברת.
לעתים יש צורך בפרק זמן על מנת להתרגל לתופעות הלוואי. גם כאן, סבלנות זו לא התכונה השכיחה של ילדים אלו.
לגבי התאבדות – איפה קראת את זה?? ממש לא הייתי נכנס לפינה כזו ובמיוחד לא בילדים קטנים. התרופה לא מגבירה את הרצון שלהם להתאבדות ובכלל תופעה זו מאוד מאוד לא שכיחה בגיל כה צעיר (לעתים ילדים צעירים מבטאים אמירות מניפולטיביות – בא לי למות וכו' – במצב כזה חובה שפסיכיאטר יתרשם מהילד אך בדרך כלל אין מדובר בנטייה אובדנית).
הערה – ילדים עם ODD זקוקים לעתים קרובות למינונים גבוהים של ריטלין וייתכן והמינון הנוכחי הוא נמוך – כמובן יש להתייעץ במידת הצורך עם הרופא המטפל.
בריאות שלמה
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המבחנים הם חובה לצורכי אבחון?Pa09/04/2020
שלום דר,
האם אבחון *במבוגרים* יכול להתבצע על סמך בדיקה וראיון קליני של ניורולוג/פסיכאיטר ללא תוספת של מבחנים כלשהם? או שבכל מקרה תמיד ישנה דרישה להפנות למבחנים?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חובה לבצע מבחנים ממוחשבים לצורך אבחון הפרעת קשב במבוגרים?
ד``ר עדי אדר17/04/2020שלום -
עקרונית אפשר לבצע אבחון גם ללא מבחנים ממוחשבים אך צריך לקחת בחשבון כי בעצם אבחון כזה "מתבסס" רק על סך מה המאובחן מדווח וזה לעתים קרובות מידע סובייקטי.
לכן במצב כזה רצוי לקבל אבחונים שבוצעו בגיל צעיר (הפרעת קשב ראשונית תמיד מתחילה בגיל צעיר ולא בשנות העשרים ואילך!), חוות דעת של קרובים לגבי התפקוד בגיל צעיר ולמעשה גם כיום.
המבחנים הממוחשבים נותנים מימד אובייקטיבי נוסף ולכן בהחלט מומלץ לשלב אותם .
הערה - חלק גדול מהמבוגרים לא משתפים פעולה בזמן ביצוע מבחנים ממוחשבים - כלומר "מכשילים" את עצמם בכוונה. זה נושא בעייתי כאשר בניגוד לילדים יש למבוגרים סיבות שונות לביצוע האבחון.....
בריאות שלמה !
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות 16 שעות ליוםארני02/04/2020
שלום רב: אני בן 66. בזמנו טופלתי וקונסרטה . היום אני מטופל בvivanse70 הוא מכסה בפועל כ12 שעות, אם ביתר השעות אני חייב להיות ערני (אירוע, עבודה ונסיעה) בד"כ אני לא מסוגל לתפקד. האם ניתן להשלים , במידת הצורך, עם רטלין. אם כן, מה הפרוצדורה. מכתב של פסיקיאטר?? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך השפעה תרופתית ל-16 שעות ליום
ד``ר עדי אדר17/04/2020ארני שלום -
כמעט ולא נתקלתי עד היום בשאלה כזו (להוציא מתלמידי ישיבה...).
עקרונית לא מומלץ מתן תרופות אלו מעבר ל 12-13 שעות. יש לציין כי גם לאחר שחולפת השפעתן קיימת עדיין רמה מסוימת של תרופות בגוף העשויות לגרום לקשיי הרדמות ופגיעה בשעון הביולוגי של שינה-ערנות.
אני מניח שאתה אדם בריא אך לא יש לנקוט במשנה זהירות עם מתן תרופות אלו בגיל מבוגר (עקב השפעה אפשרית על לחץ דם, דופק ועוד).
לכן, איני ממליץ על מתן תרופות אלו לפרקי זמן ארוכים יותר במהלך היממה
בריאות שלמה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב ריטלין LA30 עם תוסף ברזל, ויטמין C ומולטי ויטמין ועוד..סיגל19/03/2020
שלום, בני בן 16,ADD, החל לקבל ריטלין LA30. אבקש לשאול מס' שאלות:
1.האם מותר לקחת בזמן השפעת הריטלין גם תוסף ברזל, ויטמין C ומולטי ויטמין?
2. האם מותר לקחת כדור אקמול בזמן השפעת הריטלין?
3. בני מתאמן בחדר כושר, אימון כוח ואירובי ודואג לאכול מאכלים עם כמות חלבונים מתאימה. האם ניתן להמשיך עם האימונים ואכילת החלבונים בזמן השפעת הריטלין?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב ריטלין עם תוספי מזון וכו'
ד``ר עדי אדר17/04/2020שלום סיגל -
לשלושת השאלות התשובה חיובית!
בהחלט ניתן לתת תוספי מזון וכמובן אקמול בעת כאבי ראש.
עקרונית ניתן להתאמן כרגיל בעת השפעת סטימולנטים .
בריאות שלמה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה הפסיקה לעבוד בפתאומיותליאור25/02/2020
אהלן, כבר בערך חצי שנה שאני לוקח קונצרטה באופן קבוע (עם הפסקות בסופי שבוע). לפני 5 ימים חזרתי משבוע בחו״ל שבו כמובן שלא לקחתי את התרופה איתי. לאחר שחזרתי, הפסקתי פתאום להרגיש את השפעת הקונצרטה. אני מרגיש כאילו שלא לקחתי את התרופה בכלל וזה מאוד מוזר לי, מכיוון שעד לפני החופשה בחו״ל הכל היה רגיל ועבד מצוין. בהתחלה חשבתי שזה בגלל שהכדורים אוחסנו לא כראוי ונחשפו לחום או לחות. הזמנתי חבילה חדשה וגם מהכדורים החדשים אני לא מרגיש כמעט כלום.
איך זה יכול להיות? מה אני יכול לעשות במקרה הזה? נטילת הקונצרטה חשובה לי מאוד מכיוון שאני לומד כל יום מהבוקר עד הלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה פתאומית של השפעת הקונצרטה
ד``ר עדי אדר17/04/2020שלום ליאור
שוחחנו כבר על הנושא ואכן אין לי הסבר ברור מדוע התרופה הפסיקה להשפיע. לפעמים במצבים כאלה הפסקת הטיפול למשך חודש מאפשר חידוש השפעת התרופה. כמובן שמצב כזה ניתן לתת תרופות שונות כגון פוקלין או ויואנס להן משך זמן השפעה דומה.
ביראות שלמה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המצב המתואר הוא הפרעת קשב?מירית20/02/2020
היי אני בת 28 אמא ל3 ילדים בתקופה האחרונה אני סובלת מבעיה מאוד חמורה שמציקה לי מאוד שאני לא יכולה למשל לדבר ושמישהו ידבר לידי אני יוצאת מרכוז של מה שאני רוצה להגיד או שאני בלחץ מסויים ואחד מהילדים מחליט לקרוא לי אני פוט שומעת אותו בתוך הראש שלי או סתם אני ישב לדבר עם חברה ויעבור מטוס אני ישמע את המטוס בתוך הראש שלי והיא לעומתי לא תשים לב שבכלל עבר מטוס זה משגע אותי אני נטרפת מזה ממש זה פוגע בי בכל כך הרבה דברים מה זה לעזאזל זה בחיים לא היה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה הפרעת קשב?
ד``ר עדי אדר20/02/2020שלום מירית
סביר להניח שמה שאת מתארת לא מהווה הפרעת קשב במובן שאנו מגדירים אותה. הפרעת קשב מתחילה מגיל צעיר, עוד לפני גיל 12 שנים. הדיווח שלך הוא על שינוי משמעותי אשר אירע לאחרונה.
יתכן ויש אירועים מסוימים כיום הגורמים לך להיות מוטרדת, דואגת ולא קשובה ומומלץ לפנות בהקדם לייעוץ פסיכולוגי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מבחן קשב וריכוזלירון10/02/2020
שלום, אשמח לדעת על מה התוצאות של מבחן cpt שעשיתי מעידות? האם ישנה הפרעת קשב וריכוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות מבחן קשב
ד``ר עדי אדר20/02/2020שלום לירון
לא מצורך מבחן ממוחשב. בכל מקרה מבחן כזה לא קובע אם יש אבחנה ויש צורך באבחון מלא לביסוס נושא זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופן קבלת כמוסת הפוקלין לתלמיד בבית ספרגילה09/02/2020
בני לא אוהב מעדן , ובגלל מסרב לקחת שום תרופה .
האם אני יכולה להעביר את התכולה של כמוסה למים שהוא לוקח ללימודים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופן נטילת כמוסת פוקלין
ד``ר עדי אדר12/02/2020שלום גילה
אם הכוונה לשים את התרופה בבקבוק מים אז בהחלט לא מומלץ כי התרופה תילקח בצורה חלקית ולא בשעה מסוימת אלא בכמויות קטנות ולאורך שעות ובריכוז משתנה – לכן שיטה זו לא מומלצת
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטנט - מינון ותופעות לוואיגל06/02/2020
שלום,
אני בת 29 -מטופלת כבר חודשיים באטנט 20 מ"ג ליום (לפני כן- טופלתי בריטלין LA -60 מ"ג).
ויש לי מס' שאלות:
1.האטנט משפיע מצויין אך לצערי רק ל6 שעות בערך, ואני נמצאת בתקופת מבחנים מאוד חשובה.
האם ניתן לקחת באותו יום כדור\ פחות מכדור נוסף, ואם כן- לאחר כמה שעות?
בדיקות דם בטווח הנורמה, ללא חסרים תזונתיים.
2. חודש לאחר תחילת הטיפול באטנט התחלתי לחוש תחושת עקצוץ בכל הגוף למשך שבוע- לא מלווה בפריחה, שחלפה והוחלפה בטוויצ'ים קטנים ולא מכאיבים בעיקר בשרירי הרגליים.
ראיתי שתופעות לוואי כאלו מצויינות בעלון של התרופה, אך האם הן יכולות להתרחש גם לאחר חודש?
ייתכן שמדובר בהתייבשות כתוצאה מהכדור (גרה בסביבה יבשה) או מלחץ לפני הבחינות? או שעליי להגיע לבדיקה נוירולוגית?
מציינת שתופעות הלוואי (במידה ומדובר בת. לוואי) לא כל כך מפריעות לי, אלא הספק אם מדובר באיזשהו תסמין נוירולוגי חשוד.
מלבד מה שציינתי הכל בסדר- ש"מ, ראייה, מחשבה וכ'ו.
תודה רבה וסוף שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטנט - תופעות לוואי
ד``ר עדי אדר24/02/2020גל שלום-
אמנם התשובה נשלחת באיחור אך עקרונית רצוי בשאלה של טיפול פרטני להתייעץ עם הרופא המטפל.
ברמת העיקרון המינון המקסימלי של אטנט ליממה הוא 30 מ"ג וניתן לקחת תוספת אטנט 10 מ"ג אחרי 6-7 שעות.
לגבי תופעת העקצוץ שציינת לא ברור האם יש לזה קשר לתרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשה וריכוז ואטנטמיכל19/01/2020
שלום,
אני בת 37. הרבה שנים סובלת מעייפות קשה עקב הפרעת שינה שאין לה טיפול, וסובלת גם כן מבעיות ריכוז קשות. הבעיה היא שלא ניתן לדעת האם זאת הפרעת קשב אמיתית או שחוסר הריכוז הוא בגלל העייפות... בבית ספר היו ציונים טובים אבל גם קושי להתרכז שהיה ברמה יותר טובה, וגם אז היתה שינה לא איכותית.
נתנו לי בעבר ריטלין לנסות להעלות את האנרגיה דווקא, אבל זה עשה לי יותר מידי תופעות לוואי. כרגע הרופא אמר לי לבוא אליו אם ארצה לנסות אטנט או וויאנס.
רציתי בבקשה לברר: מהן הסיכונים של לקיחת אטנט למשך שנים במידה ואין לי באמת הפרעת קשב קלאסית? והאם במקרה כזה אחרי תקופה קצרה גם יהיה ניתן לראות שהתרופה כבר לא עוזרת ולהסיק לגבי זה כי אם זאת הפרעת קשב התרופה תעזור באותה מידה פחות או יותר למשך שנים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וטיפול בסטימולנטים
ד``ר עדי אדר12/02/2020שלום מיכל -
השאלה שלך מתחלקת לשניים – האם קשיי הריכוז שלך הם לא בעצם ביטוי לעייפות כרונית ו מה המשמעות לטווח ארוך של נטיל ממריצים.
השאלה הראשונה היא בעלת משמעות רבה כי ברור שעייפות כרונית גורמת לקשיי ריכוז ולכן חשוב לאבחן את מוקד העייפות ולנסות לטפל בה כי הסיוי הצלחת טיפול תרופתי בממריצים למינהן תהיה חלקית.
בהנחה שאין גורמי רקע (הפרעות רגשיות, לחץ דם ועודו) הרי ניתן להשתמש בממריצים לפרקי זמן ממושכים.
יש לציין כי עצם התגובה לממריצים לא מהווה משום אבחנה לקיומה של הפרעת קשב וקיימת נטייה לירידה בעוצמת השפעת התרופה במתן סדיר ממושך –כלומר ייתכן ויהיה צורך אחרי תוקפת שימוש להעלות את המינון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשה וריכוז בילדליאורה16/01/2020
שלום רב,
יש לי ילד בן 15שהשנה הומלץ לי לקחת אותו לאיבחון
מכיתה א עד כיתה ו הילד הצליח ובגדול היה מדהים לכל הדיעות
מכיתה ז_ט חלה הידרדרות לימודית בצורה משמעותית במיוחד בכיתה ט כשהתווסף להכל גם גיל ההתבגרות בנות בנים ובעיות חברתיות שונות.
הילד נמצא כרגע במצב סוער וריגשי מאוד.
עבר מוקסו בשבוע האחרון ויצא הפרעת קשב ותזמון מהחמורות ביותר
האם יתכן שבגלל המצב הסוער הי נמצא הילד הבדיקה לא מספיק אמינה
האם יתכן ילד ללא קשיים ביסודי שהתחילו לו פתאום קשיי קשב יריכוז?זה משהו מולד או משהו נרכש?ייעוץ עם נוירולוג עולה 1300 שח האם לעשות בדיקה חוזרת כשירגע ?לא יודעת מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב המתבטאת בחטיבת ביניים.
ד``ר עדי אדר11/02/2020שלום ליאורה –
בהחלט מבחן מוקסו עלול להיות מושפע ממידת שיתוף פעולה, מצב רגשי וכן גורמים נוספים.
ההגדרה פורמלית של הפרעת קשב קובעת כי לצורך האבחנה התסמינים שלה אמורים לבוא לידי ביטוי לפני גיל 12 שנים ולכן יש לבחון היטיב תסמינים המופיעים אחרי גיל זה ולבחון אם אין גורמים אחרים המחקים הפרעת קשב.
יתכן ויש מקום להערכה פסיכולוגית על מנת לבחון את מצבו הרגשי ובהתאם לשקול דרכי טיפול לא תרופתיות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)