מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלופה אפשרית לטיפול באטנטנויה21/02/2019
רוצים לתת לילד שלי אטנט, הבנתי שזו בין התרופות הכי מסוכנות שיש, בעיקר לילדים. יש חלופה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלופה אפשרית לטיפול באטנט
ד``ר עדי אדר25/02/2019שלום לך
לא ברור לי מה הכוונה תרופה מסוכנת... זוהי תרופה בטוחה לשימוש אם כי יש לה תופעות לוואי כמו לכל תרופה מהקבוצה הזו .
יש מספר תרופות נוספות בקבוצה כגון ויואנס, פוקלין ומומלץ לפנות לרופא המטפל כדי לקבל מענה מקצועי ומותאם.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של רילטין במבוגריםאורטל19/02/2019
האם תופעות הלוואי של ריטלין חמורות יותר אצל מבוגרים (מעל גיל 50)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של ריטלין במבוגרים
ד``ר עדי אדר25/02/2019שלום לך -
תופעות הלוואי לא יותר חמורות.
עם זאת יש לנקוט במשנה זהירות במידה וקיימת תחלואה נוספות כגון יתר לחץ דם, הפרעות כגון חרדה, דיכאון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילוג על יום בנטילת תרופהשירי17/02/2019
נתנו לבת שלי סטרטה, האם היא צריכה לקחת את הכדור גם בסופי שבוע? האם זה נכון גם לתקופת ההסתגלות לתרופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילוג ע ל יום בנטילת התרופה
ד``ר עדי אדר25/02/2019שלום -
סטרטרה מומלץ לקחת ברציפות יום יום כולל סופי שבוע!
במידה ומדלגים יום יש להמשיך בנטילתה .
אי נטילה סדירה לא מסוכנת אך היא מפחיתה את האפקטיביות של התרופה עם קושי להגיע לרמה טיפולית.
אכן תתכן תקופת הסתגלות לתרופה כאשר גם העלאת המינון הדרגתית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לקשב לא עוזרות לינועה09/02/2019
שלום,
מאובחנת עם הפרעות קשב, לאחר שריטלין וקונצרטה לא עזרו לקשב כלל (רק גרמו לתופעות לוואי) הרופאה נתנה אטנט 20 מ"ג שגרם לעיפות ולא לריכוז(כנ"ל 30 מ"ג ויואנס) , גם האטנט-30 מ"ג גרם לסחרחורות והפרעות שינה, האם אפשר לשחק עם המינון של האטנט, או לוותר על התרופה הזאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תגובה לתרופות להפרעת קשב
ד``ר עדי אדר02/03/2019שלום לך-
לעתים אין שיפור גם עם סוגים שונים של תרופות.
יש מקום לשקול במצב כזה הערכה מחודש תכלול בדיקת אפשרות של תחלואה נוספת (כגון מצבים רגשיים).
בכל מקרה יש לפנות לרופא המטפל ולבחון שוב את אפשרות הטיפול עם תרופת כולל ויואנס (טופלת במינון נמוך) וכן פוקלין.
יש לציין כי לעתים טיפול במינונים נמוכים יכול לגרום לעייפות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפרעות קשב היא בעיה תורשתית?ברק07/02/2019
גם אני וגם אשתי מאובחנים עם הפרעות קשב וריכוז ושנינו על כדורים באופן קבוע. האם זה אומר שלילדים שלנו יהיה סיכוי גבוה יותר גם לסבול מהבעיה או שאין קשר תורשתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הפרעת קשב תורשתית?
ד``ר עדי אדר02/03/2019שלום לך-
בהחלט להפרעת קשב מרכיב תורשתי ברור וכאשר לשני ההורים הפרעת קשב הסיכוי להופעת ההפרעה בילדים בהחלט גבוה.
עם זאת אין בדיקה גנטית המאפשרת אבחון מוקדם ש להפרעה זו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין התחיל לגרום לעייפותאיילה05/02/2019
כבר שנתיים שאני לוקחת ריטלין LA באופן קבוע. בשבועיים האחרונים אני מרגישה עייפות כבדה מאוד עם התחלת ההשפעה של הכדור וכל מה שאני רוצה זה להיכנס למיטה ולישון. זה לא קורה בימים שאני לא לוקחת את הכדור (סופ"שים). למה התגובה שלי השתנתה? זה אומר שאני צריכה להחליף כדור/מינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות בעת נטילת ריטלין
ד``ר עדי אדר02/03/2019שלום לך -
שלום לך בהחלט ייתכן כי לאחר פרק זמן של נטילת התרופה ברצף תחול ירידה בהשפעת התרופה.
במצב כזה ניתן לשקול הפסקה זמנית של הטיפול התרופתי וחידושו בהמשך, שינוי המינון או החלפת התכשיר .
מומלץ יעוץ של הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קונצרטה בבוקר ובערבאורן02/02/2019
מחר יש לי מבחן בשעה 09:00
ולאחר מכן מבחן בשעה 17:00-20:00
אני לוקח קונצרטה 54 מ"ג
איך אני יכול להיות מרוכז בשני המבחנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משך זמן השפעת קונצרטה
ד``ר עדי אדר02/03/2019שלום לך –
עקרונית השפעת התרופה היא ל- 12 שעות ולכן סביר להניח כי טווח השפעת התרופה יכסה גם את המבחן השני.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין,קונצרטה לא משפיעים בכללדניאל30/01/2019
אני סטודנט למדעי המחשב ואני מאוד מתקשה ללמוד והחומר בורח לי כלא נלמד , יש לי 95% מהסמינים של ADD , נרשם לי מרשם של ריטלין,קונצרטה, אך ללא השפעה בכלל זאת אומרת עדיין לא מצליח להתרכז וכל דבר מסיח לי את הדעת והחומר נשכח , מה אפשר לעשות ? אני כמה ימים לפני מבחן ואני מאוד מיואש ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין , קונצרטה לא משפיעים.....
ד``ר עדי אדר02/03/2019שלום לך –
לא ברור לי אם אכן ביצעת אבחון ואובחנה לך הפרעת קשב.
כמו כן אתה לא מציין באיזה מינון תרופתי אתה מטופל וממתי.
בהנחה שאכן יש לך הפרעת קשב יש לבחון יחד עם הרופא המטפל אם המינון התרופתי מתאים לך .
מכון שייתכנו גורמים נוספים אשר עשויים להסביר את המצב (כגון חרדה, לחץ לפני מבחן).
מומלץ לפנות לרופא המטפל לבחון מחד את הטיפול התרופתי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוקולין לסירוגין ורעידות בידייםטל29/01/2019
הבת שלי לוקחת פוקולין XR, עקב ירידה במשקל הוחלט לשנות לה את המינון ליום כן יום לא. מאז שהשתנה המינון היא מתלוננת על רעידות בידיים בימים שבהם היא לוקחת את הכדור, האם זה הסתגלות מחדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוקלין ורעידות בידיים
ד``ר עדי אדר01/03/2019
כדל שנותנים תכשירים אלו בצורה רציפה יש פחות תופעות לוואי!
לעתים אפילו הפסקה של יום יכולה לגרום להישנות או התגברות תופעות לוואי.
יש להתרשם אם אכן מדובר ברעד הנצפה לכם ואכן האם הוא מופיע בתלות למתן התרופה (ונעלם בימים בהם היא אינה נוטלת).
במקרה ואכן כך והתופעה משמעותית יש לשקול עם הרופא מטפל שינוי מינון, מתן רציף או החלפה לתכשיר אחר
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך רואים את ההשפעה של ריטלין?תמר27/01/2019
איך אפשר לראות כיצד הריטלין משפיע בבית ולא במסגרות הלימודיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך רואים השפעה של התרופה...
ד``ר עדי אדר28/01/2019שלום -
פשוט מאוד - מטפלים בתרופה המשפיעה אחרי הצהריים ואז אפשר להתרשם איך התרופה משפיעה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הירדמות עם קונצרטהחלי24/01/2019
הבת שלי בת 9, לוקחת קונצרטה ב-7 בבוקר ולא נרדמת עד 12 בלילה, האם ייתכן שזו השפעה של הכדורים? ההשפעה לא אמורה לפוג בכזה טווח זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הרדמות עם קונצרטה
ד``ר עדי אדר28/01/2019שלום -
התרופה בהחלט יכולה לגרום לקשיי הרדמות!
אכן תתכן התמתנות של תופעות הלוואי אך הן לעתים עקשניות ומתמידות ואז יש לשקול הפחתת מינון או החלפת תרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרון וקשיי למידהנחי22/01/2019
האם תרופות כמו ריטלין וויואנס יכולות לעזור גם לבעיות זיכרון ולקשיי למידה או זה עובד רק על קשב וריכוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זיכרון וקשיי למידה
ד``ר עדי אדר27/01/2019שלום -
תרופות אלו לא משפיעות באופן ישיר על קשיי למידה או בעיות זיכרון אך הן יכולות להשפיע באופן עקיף על ידי שיפור המיקוד, הריכוז, הנטייה למוסחות ועל ידי כך גם תחומים אלו יכולים להשתפר באופן לא ישיר.
בברכה ,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלכות של נטילת יתר של ריטליןלילה20/01/2019
האם לנטילת יתר של ריטלין la יש השלכות חמורות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת יתר של ריטלין
השאלה לא מנוסת בצורה ברורה. מה הכוונה נטילת יתר? מינון גבוה? השלכות חמורות הכוונה היא השלכות לטווח הקצר או הארוך?
בכל מקרה מומלץ לקחת את התרופה על פי המלצות הרופא. סך הכל זוהי תרופה בטוחה לשימוש אך במינונים גבוהים ייתכנו תופעות לוואי (כגון אי שקט, דופק מהיר, עצבנות, קשיי הרדמות ועוד).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקונצרטה כבר לא משפיעהאדר18/01/2019
לאחר שאובחנתי ניתן לי ריטלין במינון 40 שדי מהר הוחלף לקונצרטה במינון 72 - ההשפעה הייתה מושלמת! הייתי מפוקסת ומרוכזת והתוצאות היו בהתאם...
זה היה בכיתה יא'-יב'
היום אני בת 21 ואני לומדת לפסיכומטרי שני (את הקודם עשיתי שנה שעבר כשנטלתי קונצטרה ,הייתה השפעה אבל לא כמו בעבר)
עכשיו כשאני לוקחת אותו אני מרגישה שההשפעה פגה, אני לא מצליחה להתרכז כל אחד שעובר במסדרון מסיח את דעתי
ואני לא מצליחה לשבת ולהתרכז כמו פעם
מה עושים? והאם יש מינון גבוה יותר ממה שאני לוקחת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקונצרטה לא משפיעה
לא ברור - האם כיום את מטופלת בקונצרטה 72 מ"ג? למה הכוונה שהתרופה לא משפיעה? האם יש תופעות לוואי. האם את לא חש תחושת מיקוד וריכוז? כמה זמן התרופה משפיעה?
בכל מקרה צריך לבחון את הנושא שוב עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולגן ולא עומד בזמניםאריק15/01/2019
הבן שלי בן 17, מאוד מבולגן ואף פעם לא עומד בזמנים. הוא לא היפראקטיבי אבל לפעמים הוא פשוט תקוע בעולם שלו, זה נשמע כמו הפרעת קשב או סתם ילד מתבגר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עומד בזמנים...
ד``ר עדי אדר27/01/2019שלום לך-
זה נשמע פשוט בחור מתבגר ולא מאורגן....
הפרעת קשב היא אוסף של הרבה תסמינים תסמין זה או אחר לה מגדירים את המצב כהפרעת קשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)