מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קשב וריכוז אצל מבוגריםאחת03/06/2019
שלום,
יתכן שפתאום יכול שינוי ויהיה לאדם הפרעה של ריכוז?
כאשר בילדות הכל היה תקין.
שאלה נוספת: אין לי בעיות במתמתיקנ משמע אלגברה אבל כן יש לי בעיות כמותיות למשל חישוב עודף,חשבון מהיר בראש.
יכולת כמותית בשאלות פסיכוטכניות מה שנקרא שאלות כלליות..
אני מוכרחה לציין שיש לי אחות עם אוטיזם ושהיינו קטנות היא הבינה איך להשתמש בשעון יותר ממני.
בזמן האחרון העירו לי בעבודה ואף המנהל שאל אותי עם יש לי בעיה של קשב וריכוז כי אני עושה טעויות.
בגדול זה ידוע שהזכרון לטווח קצר שלי לא משהו
והכי מצחיק שסיימתי 2 תארים בהצטייניות מאוניברסיטה בתחום מדעי הביולוגיה.
אבל אני מרגישה שיש לי ירידה ניסתי ללמוד עוד תואר ולא הצלחתי כי לא הייתי מרוכזת גם לפתע בבית וניסיתי לעשות הפסקות ולחזור ולא הצלחתי לא כל כך הבנתי בזמנו אם זה כי אני בלחץ או התחום פחות מעניין..
אבל הנה מסתבר שגם בעבודה אני לא להיט.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז אצל מבוגרים
ד``ר עדי אדר04/06/2019שלום
הפרעת קשב בהגדרתה הקלסית היא הפרעה המתחילה בגיל צעיר. קשיי ריכוז, שכחה ועוד יכולים לנבוע מהרבה סיבות אחרות בגיל מבוגר.
יש לדעת כי הפרעת קשב מורכבת מהרבה תסמינים כאשר מרביתם צריכים להיות קיימים על מנת שתאובחן הפרעה זו ולכן קושי זה או אחר אינו מאובחן כהפרעת קשב.
בצורה זהירה ניתן להסיק כי התיאור שלך מקורו לא בהפרעת קשב אך כמובן יש לבדוק נושא זה בצורה מסודרת ומעמיקה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרך האבחנה הטובה ביותריפעת02/06/2019
היי ד"ר אדר,
מהי דרך האבחנה הטובה ביותר להפרעות קשב וריכוז ול- OCD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך האבחנה הטובה ביותר...
ד``ר עדי אדר04/06/2019שלום -
השאלה לא מנוסחת בצורה ברורה.
הדרך הנכונה ביותר היא לגשת לפסיכיאטר העוסק בתחומים אלו ולבצע אבחון.
הערה - אין קשר ישיר בין שתי ההפרעות אם כי תמיד יכולים להיות תחומי חפיפה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקויי למידה ואינטליגנציה נמוכהאופיר29/05/2019
היי ד"ר אדר,
האם ליקויי למידה נחשבים בהכרח לבעלי אינטליגנציה נמוכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקויות למידה והקשר לאינטלגינציה נמוכה
ד``ר עדי אדר04/06/2019שלום לך
אין קשר ישיר בין אינטליגנציה נמוכה ולקויות למידה!!!.
בוודאי שלא ניתן להתייחס לאנשים לקויי למידה כבעלי אינטליגנציה נמוכה אלא אם הדבר אובחן במסגרת אבחון פסיכודידקטי.
יש אנשים מחוננים עם לקויות למידה...
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסגרפיה ודרכי אבחון- בירורתמי26/05/2019
היי ד"ר אדר,
מהי דיסגרפיה וכיצד מאבחנים אותה?
האם ניתנות הקלות בגינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסגרפיה, אבחון
ד``ר עדי אדר04/06/2019שלום
אני מניח שמדובר בילד/ה.
בכל מקרה האבחון מתבצע על ידי מרפאה בעיסוק או כחלק מאבחון דידקטי .
מבוגרים מבצעים גם במידת הצורך אבחונים כאלו ועל פי מדיניות המוסד הלימודי יישקלו התאמות לימודיות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין 30 מיליגרם ובחילותאסף22/05/2019
היי ד"ר אדר
צהריים טובים!
התחלתי ליטול ריטלין 30 מיליגרם.
נוטל את התרופה כבר שבועיים.
מאז שהתחלתי ליטול אותה אני סובל מבחילות.
האם מדובר בתופעת לוואי רגילה של התרופה או שיש צורך להחליף תרופה/ מינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ובחילות
ד``ר עדי אדר04/06/2019שלום -
לא ציינת פרטים כלשהם כולל גיל, משקל, טיפול תרופתי קודם.
בכל אופן ייתכנו לעתים בחילות ויותר שכיח חוסר תאבון "המפוענח" כבחילה.
בדרך כלל תופעות אלו מתמתנות אך ברור כי אם אכן יש בחילה והיא מתמידה היא לא מאפשרת ריכוז ואז יש לפנות לרופא המטפל לשקול שינוי הטיפול.
בברכה,
דר' עדי אדר
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן תיק בו היו תרופות לadhdליליאן20/05/2019
שלום, בסוף השבוע נגנב לי התיק ואיתו חפיסת אטנט. המרשם מתחדש לי רק בעוד שבועיים, האם יש דרך לאישור מיוחד מהרופא להנפקה לפני המועד? או לבקש מרופא משפחה מרשם פרטי? חסרת אונים לגמרי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן תיק...
ד``ר עדי אדר20/05/2019שלום-
השאלה בהחלט מקורית...
אין לי תשובה חד משמעית לענין.
היה מצופה שהרופא ובית המרחקת יגלו גמישות בענין אבל להערכתי בתי המרקחת מאוד מקובעים בנושא.
כמובן יש לגשת לרופא המטפל ולנסות לקבל מרשם חדש ואם לא ימצא פתרון - לא יהיה מנוס אלא מרשם פרטי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה אבחון עדיף לעשות?אסף19/05/2019
היי ד"ר אדר,
אני צריך לעבור אבחון ל- ADD.
איזה סוג מבחן מומלץ יותר לדעתך- BRC או TOVA? ולמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מבחן ממוחשב עדיף?
ד``ר עדי אדר19/05/2019שלום
השאלה צריכה להיות איזה מבחן ממוחשב עדיף . האבחון הוא אבחון רפואי אשר כולל גם מבחנים ממוחשבים.
מבחן בי אר סי הוא מבחן מורכב יותר הכולל בנוסף גם לתפקודי קשב גם תפקודים ניהוליים וגן זיכרון חזותי ובכך הוא נותן תמונה מלאה יותר בנושא.
אני בדרך כלל ממליץ על שילוב של שני המבחנים כאשר היתרון של מבחן טובה שהוא מאוד משעמם ולכן לעתים הוא "חושף" יותר הפרעת קשב לעומת בי אר סי.
לכן, לכל מבחן יתרונות וחסרונות וחשוב גם הגישה של הרופא המאבחן.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני נוטל תרופת ריטליןענת14/05/2019
שלום ד"ר אדר,
הבן שלי בן ה- 16 נוטל ריטלין.
בשבועיים האחרונים הוא הפך לזומבי.
ירד לו משמעותית התיאבון.
הוא בקושי מדבר.
ומאוד מכונס בעצמו.
האם זו דרך הפעילות התקינה של התרופה?
האם יש סיבה לדאגה?
מה צריך לעשות?
זה לא מוצא חן בעיניי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בהתנהגות....
ד``ר עדי אדר19/05/2019שלום לך-
קשה לענות על השאלה מכיוון שחסרים פרטים. האם הוא מטופל פרק זמן ארוך בתרופה, באיזה מינון... האם הוא נוטל באופן סדיר?
האם חל שינוי לאחרונה בתחום המשפחתי, החברתי?
התיאור של הסתגרות, ירידה בתאבון תתכן מסיבות שונות ולא בהכרח כהשפעה של התרופה.
בכל מקרה מומלץ גם לפנות לרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראקטיביות ותת פעילות בלוטת התריסירדנה01/05/2019
היי ד"ר אדר,
אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס מילדות. היא במצב מאוזן. וסובלת מהיפר אקטיביות בעיקר ברגליים ובידיים. (הרעדת הרגליים וכל הזמן לשחק עם משהו בידיים) והרבה תזוזה באופן כללי. איזו תרופה להיפר אקטיביות ניתן ליטול בשילוב עם התרופה לבלוטה (יוטיריקס 100) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות יתר ותת פעילות בלוטת התריס
ד``ר עדי אדר13/05/2019שלום
זוהי לא תשובה טכנית.. (כלומר באיזה תרופה צריך לטפל..)
ראשית צריך לקבוע אבחון מסודר אצל מומחה בתחום אבחון הפרעות קשב.
עקרונית אין מניעה לשילוב תרופות להפרעות קשב וריכוז לתרופות כגון יוטיריקס.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קונצרטה ודפיקות מואצותפבל28/04/2019
היי ד"ר אדר,
אני נוטלת קונצרטה בכל יום. בכל פעם שאני נוטלת כדור זה, אני חווה עלייה בלחץ הדם ודפיקות לב מואצות.
בכל שאר הזמנים הכל תקין. רק עם הכדור קיימות תופעות אלה.
האם אני צריכה להחליף את הקונצרטה?
האם יש צורך בהורדת הדופק המהיר ולחץ הדם בעזרת תרופות או אמצעים אחרים?
ללא הקונצרטה הכל תקין, ורק עם הכדור יש עלייה.( בוצעו כל הבדיקות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וקנצרטה ודופק לב מהיר
ד``ר עדי אדר13/05/2019שלום
קונצרטה עלולה לגרום לדופק מהיר. בדרך כלל אין בכך משום סיכון אך זוהי תופעה לא רצויה ויכולה לגרום לתחושה לא נוחה.
אם התופעה מתמשכת, רצוי לעשות אקג במן השפעת התרופה ויש לשקול עם הרופא המטופל החלפתה לתרופה אחרת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין LA ודפיקות לב לא סדירותאליאב21/04/2019
היי ד"ר אדר,
חג שמח! :)
אני נוטל ריטלין LA במינון של 40 מ"ג.
לאחרונה סובל מדפיקות לב לא סדירות.
האם מדובר בתופעת לוואי כתוצאה מנטילת הריטלין.
אם כן, מתי זה אמור להיפסק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק לא סדיר וטיפול בריטלין.
ד``ר עדי אדר27/04/2019חג שמח -
לא ציינת ממתי התופעה, מה התדירות ומשך ה"דפיקות לב הלא סדירות".
לעתים טיפול בריטלין גורם לדופק מהיר ולעתים נדירות הפרעות קצב.
חשוב לגשת בהקדם לרופא המטפל, לבצע אקג ואף לשקול בדיקת הולטר ובהתאם לממצאים לשקול האם ניתן להמשיך בטיפול או להפסיק את הטיפול.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ריטלין והעלאת מינוןמיקי15/04/2019
שלום ד"ר אדר,
אני נוטל ריטלין לסירוגין במשך שנה וחצי.
אני מרגיש שהיא כבר לא משפיעה עלי כמו בהתחלה.
האם יכול להיות שפיתחתי עמידות לתרופה וצריך להעלות את המינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ריטלין והעלאת המינון
דר` עדי אדר21/04/2019חג שמח!
בהחלט תתכן "עמידות" לאחר פרק זמן של נטילת ריטלין. בדרך כלל התופעה אף מתרחשת מוקדם יותר וקשורה למנגנונים אנזימטיים אשר מפרקים את התרופה.
בהחלט ייתכן כי יש צורך במצב כזה להעלאת המינון (דרך הרופא המטפל).
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מסטרטרה לאטומיק- בירורגבי11/04/2019
שלום ד"ר אדר
הרופא שלי החליף לי את המרשם- במקום סטרטרה רשם לי אטומיק. הוא טוען שהתרופות די זהות ופשוט אטומיק זולה יותר. האם נכון הדבר? האם רמת היעילות זהה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר מסטרטרה לאטומיק.....
ד``ר עדי אדר12/04/2019שלום לך -
אטומיק זה שם מסחרי לסטרטרה.
התרופות אכן זהות.
אין לי מידע אם אם יש שוני ברמת היעילות בין תכשירים אלו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת אטנט ותופעות לוואיליסה07/04/2019
בתי בת 9. סובלת מבעיות קשב וריכוז קשות. היא נוטלת אטנט 20 מ"ג פעמיים ביום.
לאחרונה מתלוננת על בחילות, צרבות ודופק מואץ לאחר הנטילה.
אני ממש דואגת לה.
האם יש צורך להפחית את המינון או אולי לשנות לתרופה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי בעת נטילת אטנט
ד``ר עדי אדר12/04/2019שלום
עקרונית אני לא מייעץ טיפול תרופתי פרטני במסגרת הפורום אך מבלי להיכנס לאבחנה ולתסמינים שלה ניתן לציין כי המינון בהחלט גבוה (בדרך כלל מינון מקסימלי של אטנט למבוגרים 30 מ"ג ליום...).
לכן אני ממליץ לחזור לרופא המטפל ולבחון את הנושא מחדש.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד שלי לא מסוגל לבלוע ריטליןשון04/04/2019
בני בן ה- 9 לא מצליח לבלוע את כדור הריטלין.
האם מותר לרסק את הכדור בכדי להקל לו על הליך הבליעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בבליעת כדורים
ד``ר עדי אדר05/04/2019שלום -
ריטלין SR וכן קונצרטה אסור לרסק.
ריטלין LA מותר לפתוח את תוכן הקפסולה ולפזר ע ל האוכל.
ריטלין קצר טווח ניתן להמיס, לרסק.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)