מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון של אטנט לעומת קונצרטה 54ולריה10/02/2022
שלום,
אני סטודנטית ועובדת במשרה מלאה, התחלתי טיפול בקונצרטה 36 למשך תקופה אך ההשפעה שלו התפוגגה לאחר כ9 שעות.
הרופא רשם לי קונצרטה 54 שהשפיעה טוב אך עדיין לא למספיק זמן, הנויורולג המליץ לקחת בערב תוספת של ריטלין 10 לא באופן קבוע ובמידה וההשפעה לא תהיה טובה מספיק המליץ לנסות אמפטמין סולט מיקס.
במהלך השימוש בקונצרטה 54 הופיעו לי תופעות לוואי לסירוגין של כאבי ראש, לחץ, פעימות לב מואצות והרגשה כללית של מינון יתר.
בשיחה עם הרופא הוחלט לעבור לאטנט.
הרופא רשם לי אטנט 20× כדור ליום, למרות שיודע שאני צריכה שהכדור ישפיע עליי למהלך כל היום, למיטב ידיעתי אטנט רגיל משפיע למשך 6 שעות.
מספר שאלות,
באופן כללי במעבר מקונצרטה 54 לאטנט, מהו המינון המומלץ?
זה הגיוני להתחיל קודם טיפול באטנט רגיל לפני מעבר לאטנט xr?
אם מינון של 10 מתאים לי ואני לוקחת כדור של 20 הוא ישפיע ליותר זמן? או שעליי לחלק אותו לפעמיים ביום? אם לחלק לפעמיים ביום, אז לאחר כמה שעות מנטילת החצי הראשון עלי ליטול את החצי השני בלי שתהיה ירידה בהשפעה בין לבין?
בתודה מראש,
ולריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוני אטנט לעומת קונצרטה
ד``ר עדי אדר20/02/2022שלום ולריה!
למקרא השאלה שלך אני בעצמי צריך לקחת ריטלין....
עקרונית אני לא מייעץ בפורום הזה טיפול תרופתיים אינדיבידואליים כי זה לא ענין מתמטי וצריך לקחת בחשבון הרבה גורמים ואלו שיקולים של הרופא המטפל.
אני יכול להתייחס באופן עקרוני.
מבחינה רפואית הגיוני לעבור לטיפול באטנט XR ולא אטנט רגיל – עם זאת יש דרישות של חלק מהקופות להתחיל קודם באטנט קצר טווח ואחר כך ניתן לעבור לתכשיר ארוך טווח. זוהי לא אינדיקציה רפואית אלא אדמיניסטרטיבית רפואית.
מתן אטנט במינון גבוה לא מאריך את משך ההשפעה אלא את עוצמת ההשפעה לפרק זמן של 5-7 שעות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה משמעותית של אטנט תוך שעתיים מנטילת הכדורסתיו20/01/2022
בן 23 לוקח בבוקר אטנט 30 ולאחר שעתיים מרגיש ירידה חזקה בהשפעה,לאחר השעתיים הראשונות מחזק בחצי כדור של אטנט 20 וגם זה עובד לשעתיים לפעמים קצת יותר (חייב לציין שההשפעה עדיין עובדת אך לא כמו השעתיים הראשונות)
ניסיתי שלל כדורים ורק האטנט עשה את העבודה.
התאוריה שלי אומרת שהחומרים באטנט מתפרקים בנפרד אחד אחריי השני בזמן ממוצע של שעה וחצי-שעתיים וכניראה ההשפעה של האמפטמין הראשון ירדה ויש תחושת ריבאונד (למרות שיש עדיין השפעה).
אני מרגיש שיפור מאוד משמעותי לאחר נטילת החצי כדור.גם כשניסיתי לקחת ישר ביחד כדור שלם של אטנט 30 וחצי כדור של אטנט 20 לא הייתה את אותה ההשפעה כמו ה״חיזוקית״ של 30 מ״ג בבוקר ושעתיים אחרי 10 מ״ג
השאלה היא:האם מותר לקחת עוד כדור באמצע תהליך השיחרור של החומרים ?
(השאלה נשאלת לטעם ידע אישי ולא תחליף ליעוץ פסיכיאטרי מקצועי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא מייעץ טיפול תרופתי אינדיבידואלי
ד``ר עדי אדר20/02/2022שלום סתיו!
עקרונית אני לא נייעץ טיפול תרופתי אינדיבידואלי במסגרת הפורום אלא ברמה עקרונית.
המינונים שאתה מטופל בהם גבוהים ויש להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי אישור למינון מעל המומלץ (40 מ"ג).
יש לשקול עם הרופא המטפל מעבר לתכשיר ארוך טווח.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו המינון המקסימלי לקונצרטהכוכבית10/11/2021
אני עדיין בשלבי חיפוש הטיפול התרופתי והמינון המתאים.
הפסיכיאטרית העלתה לי ל54 מג ועוד כדור של 27
אני שותה את הכדורים לערך ב 8.30 בבוקר
בשעות הצהריים, סביב 13.00 - 14.00 חשה עייפות מעין נפילת מתח של כשעה שעתיים.
מה הפיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון מקסימלי של קונצרטה
ד``ר עדי אדר10/11/2021שלום כוכבית
אני לא מייעץ בפורום זה טיפולים תרופתיים אינדיבידואליים כי לצורך כך צריך לקבל הרבה נתונים וזה בהחלט תפקידו של הרופא מטפל.
עם זאת יש לדעת כי המינון המקסימלי של קונצרטה הוא 80 מיליגרם והתרופה עשוייה משלוש מנות כאשר לעתים מתואר פרק זמן של עייפות ואז ניתן לשקול תוספת ריטלין קצר טווח באותו פרק זמן.
עם זאת כדי להחליט על טיפול מושכל יש לפנות לרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה 36 מ"ג תופעות לוואיריקי לוי31/10/2021
בני בן ה-14 לוקח בגלל ביות קשב וריכוז קונצרטה 36 מ"ג כבר 4 שנים בשנה האחרונה הכדור גורם לו מעט להזיות שהולך ברחוב ופוחד מחתולים וכן שלוקח את הכדור נהיה שקט ומכונס בעצמו ולא מרבה לדבר וליצור קשר עם הסביבה הוא כבוי ועצוב .בבוקר אוכל טוב ואחרי שלוקח את הכדור אוכל מעט בצהריים ומעט בערב עושה כמעט כל יום ספורט מאז שלקח את הכדור הציונים עלו מ 40 ל 80-90 ובגלל תופעות הלוואי אז מחודש יולי עד לפני כמה ימים הפסקתי לו את הכדור וכן יצר קשרים חברתיים ונהיה מלא שמחת חיים אך הציונים שוב ירדו ל 40 התחלתי שוב לתת לו את הכדור כמה ימים אך הוא שוב כבוי פחות מתקשר עם החברה וטוען שהכדור גורם לו ללחץ מסוים ושהוא לא הכי מצליח להתרכז מה כדאי לעשות להחליף לו תרופה או להמשיך אם אותה תרופה אגב הוא שוקל 50
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של קונצרטה
ד``ר עדי אדר10/11/2021שלום ריקי
במידה וקונצרטה גורמת לו לחרדה או אולי אף הזיות יש להפסיק את התרופה מיידית. גם ירידה במצב הרוח היא אינדיקציה להפסקת התרופה!
במקרה כזה יש לגשת לרופא המטפל אשר מכיר אותו להתייעץ איתו לגבי טיפול תרופתי כאשר יש מקום גם להערכה רגשית לפני שמחליטים על המשך הטיפול.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת אטנט במכה אחת והאם יהיו תסמיני גמילהאביתר30/10/2021
אני בחור בן 22 לוקח שנתיים רצוף יום יום אטנט 30 .. אני רוצה להפסיק איתו. האם אני יכול להפסיק במכה אחת? האם יהיו לי תסמיני גמילה? האם זה מסוכן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תסמיני גמילה אחרי הפסקת תכשירים ממריצים
ד``ר עדי אדר30/10/2021שלום אביתר
אין תסמיני גמילה אחרי הפסקת תכשירים ממריצים!
עקרונית התרופה מתפרק לחלוטין אחרי יממה ועם זאת ייתכנו לעתים במשך מספר ימים תחושות שונות כגון עייפות אך לא ניתן להגדיר תחושות אלו כתסמיני גמילה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 10 לא יודע לקרוא ולכתובסבתא19/10/2021
שלום,
נכד שלי אובחן בגיל 7 עם בעיות דידקטיות ורגשיות נמוכות מהגיל שלו .הבנתי מהוריו שביה"ס צריך לתת עזרה והם לקחו הוראה מתקנת ובגלל שעלה הרב כסף הפסיקו. אח"כ נכנסה קורונה .
לצערי היום הוא לא יודע לקרוא ולכתוב והוא בן 10 .האם תוכל בבקשה להנחות אותי מה לעשות .ההורים שלו מאד עסוקים בקשיי היום שלהם וכמובן יש עוד ילד בן 5. אודה לך מאד .הסבתא המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניתן לענות על שאלה כזו במסגרת מסרון קצר
ד``ר עדי אדר10/11/2021שלום לך סבתא מודאגת (ובצדק...)
עם כל הרצון הטוב לא ניתן לענות על שאלה כזו במבגרת מסרון קצר.
באופן עקרוני פורום זה לא נועד ללקויות למידה אלא לנושאים הקשורים להפרעות קשב.
במצב של לקויות למידה קשה יש מקום לוועדת שילוב או השמה אשר תחליט על המסגרת הלימודית המתאימה וכמובן עם מתן סיוע לימודי ככל הניתן.
עם זאת יש לציין כי מערכת החינוך לא תמיד מסוגלת לתת מענה מיטבי למצב כזה
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חילוק אטנט לרבעים כדי שההשפעה תחזיק למשך היוםאלי15/10/2021
בן 30 ניתן לי אטנט 20 מג. משפיע יפה ועוזר.
האם אני יכול לחלק את האטנט ל4 זאת אומרת 5 מ"ג כל רבע,ולקחת 5 מ"ג כל 2-3 שעות ככה שההשפעה תחזיק לי למשך כל היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקרונית חלוקת הכדור מחלישה מאוד את השפעת התרופה
ד``ר עדי אדר10/11/2021שלום אלי
עקרונית חלוקת הכדור מחלישה מאוד את השפעת התרופה...בדרך כלל מומלץ לתת אטנט פעמיים ביום ולא לפי החלוקה שאתה מציע.
עם זאת לגבי מינון ספציפי עלייך להתייעץ עם הרופא המטפל כי בפורום זה לא ניתנות המלצות אינדיבידואליות לגבי מינוני תרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף אסטמה לאחר שימוש בריטליןעומר05/10/2021
שלום אני בן 27 סובל מאסטמה מילדות אבל האסטמה תקינה במצב טוב ללא התקפים וללא בעיות מיוחדות. אחרי מבחן מוקסו גילו בעיות קשב וריכוז ונתנו לי ריטלין 10 מ"ג לקחת 1-2 כדורים ביום. בשבוע הראשון הכל היה טוב מאוד לא היו תופעות לוואי. לאחר שבוע התחלתי להרגיש במהלך ההשפעה של הכדור כמו קוצר נשימה וכאילו התקף אסטמה כאילו נשימה כבדה שנשארת גם לאחר התפוגגות התרופה גם בלילה שאני הולך לישון. אני יודע שמחשבה ראשונה עולה שזאת חרדה אבל זה לא חרדה אני לא סובל מחרדות ומרגיש שהכדור עוזר מאוד ומפקס אותי ונותן לי ללמוד כמו שצריך אבל גורם לאסטמה. האם ידוע שריטלין גורם לקוצר נשימה ולאסטמה למי שאסתמטי? האם להמשיך עם הכדור וזאת תופעת לוואי שתחלוף עם הזמן? תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין לא אמור לגרום להתקף קוצר נשימה
ד``ר עדי אדר11/10/2021שלום עומר
עקרונית ריטלין לא אמור לגרום להתקף קוצר נשימה. לעתים ייתכן קוצר נשימה אך סביר להניח כי הגורם אצלך הוא שונה.
יש כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל. צריך להתרשם אם התופעה חוזרת על עצמה לאחר הפסקת הטיפול. כלומר אם אתה מפסיק ומחדש טיפול האם התופעה מתרחשת שוב ואז ייתכן ויש קשר וצריך לשקול החלפת הטיפול.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה המרווח שעות לפני שינה ללקיחת רטליןאייל02/10/2021
שלום אני בחור בן 30. אם אני הולך לישון כל יום ב12 בלילה מה השעה הכי מאוחרת שאני יכול לקחת רטלין 10 מ"ג בשחרור מהיר כדי שלא לפגוע בשינה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרווח שעות לנטילת ריטלין לפני השינה
ד``ר עדי אדר02/10/2021שלוום אייל
אין הגדרה כזו והתגובה אינדיבידואלית - מומלץ לא לקחת אחרי השעה 1800 אך באופן מעשי אתה צריך לבחון את ההשפעה עליך ובהתאם להחליט.....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרווח שעות לנטילת ריטלין לפני השינה
ד``ר עדי אדר02/10/2021שלום אייל
אין הגדרה כזו וזה קשור לתגובה האינדיבידואלית שלך.
יש אנשים שהתרופה לא גורמת להם נדודי שינה ויש כאלה שאפילו נטילה בשעה 1600 גורמת להם קשיי הרדמות.
עקרונית מומלץ לא לקחת את התרופה יאוחר השעה 1700.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטנט אי הבנה במינונים של ארוך טווחענת01/10/2021
שלום רב, מבקשת לדעת האם האטנט 20 XR הינו אותה כמות חומר פעיל של אטנט רגיל?
עפ הבנתי מרופא משפחה המינון של 20 XR הוא בעצם מינון של 40 סהכ.
דהיינו כאילו חילקנו אטנט רגיל 20 בוקר ועשרים צהריים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המינון של אטנט 20 מ"ג
ד``ר עדי אדר02/10/2021שלום אייל
המינון של אטנט 20 מ"ג XR שווה ערך לפעמיים כדור אטנט 10 מ"ג. כלומר אם רוצים להחליף 2 כדורי אטנט 10 מ"ג לכדור מושהה אז צריך לתת מנה כפולה כלומר - 20 מ"ג.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ברטלין 10 מ"ג ומסוכן להפסיקאלון30/09/2021
היי אני בחור בן 38 מאובחן טרי עם קשב וריכוז. הרופא נתן לי רטלין 40 LA. לא רציתי כזאת כמות לקחת במכה אחת אז הוא נתן לי 3 חבילות של 10 מג בשחרור מהיר. אני לוקח 10 מג ביום לפעמים מחולק ל5 בוקר 5 ערב. מרגיש שזה משפיע עליי טוב. האם זה מינון גבוהה? האם שארצה להפסיק יהיו לי תסמיני גמילה? האם מסוכן להפסיק במכה אחת כזה מינון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בריטלין מעבר לשעות הערב אך לא מקובל
ד``ר עדי אדר30/09/2021שלום אלון
אני חושב שמין הראוי להתייעץ בנושא כזה עם הרופא המטפל ולא לקבוע לעצמך מינונים לא נכונים....
אם אני מבין נכון אתה לוקח כיום 100 מ"ג ריטלין וזה מעל לטווח המותר למבוגר (90 מ"ג).
אתה מציין שאתה נוטל 50 מ"ג בערב . לא ברור לי מה זה ערב אבל לא מקובל לקחת את הכדורים אחרי השעה 1600, 1700
אני מאוד ממליץ לחזור לרופא המטפל ולעשות סדר בכל הנושא!!!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטער דוקטור לא הבנת אותי נכון
אלון01/10/2021אני לוקח רק כדור אחד של 10 מג ביממה.
לפעמים 10 בבוקר וזהו
או לפעמים 5 בבוקר ו5 לקראת צהריים ערב.
סך הכל 10 מג ביממה זה הכל. אז אם אוכל לקבל תשובה תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיני מייעץ ייעוץ אינדיבדואלי לגבי מינון תרופות
ד``ר עדי אדר02/10/2021שלום לך
עדיין הניסוח לא ברור... אתה לוקח 5 מ"ג פעמיים ביום? אם כן זה מינון נמוך ביותר.
עקרונית המינון המקסימלי למבוגר הוא 90 מ"ג ליום.
בכל אופן אם ההשפעה חיובית אז זה המדד הכי טוב ואין צורך להעלות במינון.
הערה - בפורום זה איני מייעץ יעוץ אינדיבידואלי לגבי מינוני תרופות וזה תפקידו של הרופא המטפל.
שבוע טוב!
דר' עדי
אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן דוקטור בדיוק אני לוקח 5 מ"ג פעמיים ביום
אלון03/10/2021סך הכל כדור של 10 מ"ג ביממה וזה עוזר לי יפה מאוד.
האם שארצה להפסיק יהיו לי תסמיני גמילה? האם מסוכן להספיק במכה אחת? האם צריך להפסיק בהדרגה? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להתחיל טיפול ברטלין לפני גיל 6אלי21/09/2021
נכד בן 5.9 שהמורה והמנהלת מסרבת לקבל לימודים ללא טיפול רטלין ובגילו לא ניתן לבצע מוקסו מה עושים עזרה בבקשה יש הפניה מנירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להתחיל טיפול בריטלין לפני גיל 6
ד``ר עדי אדר29/09/2021שלום,
מומלץ לבצע אבחון נוירולוגי ושהרופא/ה ימליצו על דרכי אבחון אחרות( הפרעת קשב לא מתבסס בלעדית על תוצאות מבחנים ממוחשבים)
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב אצל מבוגר ומה הקשר לקליטה איטיתאפרת17/09/2021
בת 47
אשמח להסבר קצר על הקשר בן הפרעת קשב לחוסר ידע.
האם זה רק חוסר התעניינות? אז למה אין התעניינות אצל הפרץעות קשב, או שזה לא קשור להפרעות קשב החוסר התעניינות. אומרים על אלה עם ההפרעות קשב, שכשיש משהו שמעניין אותם אז הם יודעים טוב מאוד להקשיב....
והקשר בן הפרץעת קשבנ לרליטה איטית.
אם אפשר בקצרה ידוע לי שלא ניתן ממש להרחיב, אז כמה שניתן.
בברכת שנננטובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב אצל מבוגר
ד``ר עדי אדר01/10/2021שלום אפרת
הניסוח של השאלות שלך לא ברור דיו בוודאי שאין לו הסבר קצר.
אנשים עם הפרעת קשב הם לעתים ידענים ואנשי אשכולות ואין קשר ישיר בין הפרעה זו לחוסר ידע.
חלק מהאנשים עם הפרעת קשב עם לקויות למידה, כמו כן יש להם קשיי התמדה, נטייה מהירה להשתעממות, מוסחות ועוד גורמים אשר עלולים להפריע לתהליכי למידה .
כללית, אנשים עם הפרעת קשב עשויים להתמקד היטיב בתחומים ונושאים שמעניינים אותם ונוטים להשתעמם בעת צורך לעסוק במטלות חד גוניות, מונוטוניות עבורם.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי של חולשהשני14/09/2021
שלום דוקטור,
אני בת 35 גובה 1.60 משקל 50 , לקחתי היום בבוקר כדור CONCERTA 36MG של הבן שלי, ובשעות האחרונות אני לא מרגישה כל כך טוב, היה לי גלי חום, קצב לב שלי גבוהה( בן 85-102 במנוחה לפי האפל ווטש) היה לי רעידות בידיים, עכשיו יותר הרגשה של עיקצוצים בכפות הידיים ורגליים, אני מרגישה קצת חולשה.
מה לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת קונצרטה ותופעות לוואי
ד``ר עדי אדר01/10/2021שלום שני
מן הסתם התשובה כיום לא רלבנטית אבל חשוב לקחת תרופות אלו על פ התוויה והמלצה רפואית .
בכל אופן ייתכנו לעתים תופעות לוואי שכפי שתיארת כאשר במצבים כאלו אין צורך בנקיטת אמצעים מיוחדים אלא פשוט לנוח. במידה והתופעה מתמדת יש לפנות לרופא המשפחה .
אני שוב מדגיש - יש לברר לפני נטילת תרופות אלו אם אין הוראת נגד לנטילתן (כגון הפרעות קצב, לחץ דם גבוה ועוד).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעידאפרת12/09/2021
שלום רב,
הנני בת 45 ויש לי את היכולת לכתוב כתב ראי בכל שפה בה אני כותבת באופן רגיל. גם בכתיבה רגילה וגם בכתיבה הפוכה כתב ידי ברור ומסודר והיכולת לכתוב הפוך באה לי ללא מאמץ. ויכולה להכיל משפטים שלמים ברצף...הייתי שמחה לדעת על מה זה מעיד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתב ראי בגיל מבוגר ועל מה זה מעיד
ד``ר עדי אדר01/10/2021שלום אפרת
הנושא שאת מציינת מצביעה על כך שאת מוכשרת בתחום הזה.....
לא ידוע לי על משמעות נוירולוגית קלינית לתכונה זו שלך.
בכל אופן השאלה שלך לא קשורה במישרין לתכני פורום זה.
את יכולה להתייעץ גם עם פסיכולוגית/מאבחנת דידקטית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)