מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רטלין - האם מותר בהריון?מאי07/08/2019
שלום ד"ר
האם מותר לקחת רטלין בהריון? חודש שמיני?
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין והריון
ד``ר עדי אדר11/09/2019שלום
התשובה מאוד פשוטה - לא ניתן לטפל בתכשירי ריטלין במהלך הריון.
מכיוון שלא ידוע לנו על בטיחות השימוש בתרופה והשפעה אפשרית על העובר לא מומלץ לטפל בתכשירים אלו ודמיהם במהלך ההריון או הנקה....
בברכה,
דר' עדי אדר
הערה - יתכן התשובה כבר ניתנת לאחר הלידה (חזרתי מחו"ל)....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסקלקולציה ואפשרות לפטור מבגרותדניאל06/08/2019
האם נער שסובל מדיסקלקולציה יכול לקבל פטור מבגרות במתמטיקה? אם כן, איך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסקלקוליה ופטור ממבחני בגרות
ד``ר עדי אדר06/08/2019שלום
עקרוני ת זה לא הפורום המתאים לשאלה זו אך למיטב ידיעתי רק במקרים נדירים ניתן פטור כזה אחרי ביצוע אבחון פסיכו-דידקטי ו בחון דיסקלקוליה משמעותית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטנט ושילוב בין תרופותחזי01/08/2019
האם ניתו לשלב לקיחת אהיסטון (כדור לאלרגיה) יחד עם נטילת אטנט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילה של אטנט ואהיסטון
ד``ר עדי אדר06/08/2019שלום
בהחלט ניתן לשלב א ת שתי התרופות ביחד.
אגב, אהיסטון גורם לעתים לנמנום ולעומת זאת אטנט מעורר....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים בין שתי תרופותמוטי29/07/2019
מה ההבדל בין סטרטרה לאטנט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל בין סטרטרה לאטנט
ד``ר עדי אדר29/07/2019שלום לך-
מנגנון הפעולה של בין שתי התרופות שונה . כמו כן סטרטרה מתחילה להשפיע באופן הדרגתית ונדרשת תקופה של 10-20 יום עד להתייצבות רמתה בדם ומלוא השפעתה.
מידת השפעה של סטרטרה נמוכה יותר בהשוואה לסטימולנטים מאידך היא נחשבת לתרופה ללא סכנת התמכרות.
יתרון מסוים של סטרטרה היא השפעתה גם בשילוב עם מצבים רגשיים כגון דיכאון.
לא ניתן לענות איזה מהן יעילה יותר וזה תפקידו של הרופא המטפל לשקול את הנתונים השונים ובהתאם להמליץ.
בברכה,
דר עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ריטלין ופעימות מוקדמותערן18/07/2019
בן 27. אני סובל מפעימות מוקדמות וגם מADD.
האם ניתן לקחת ריטלין או כל תרופה אחרת לטיפול בהפרעות הקשב והריכוז אם יש פעימות מוקדמות?
או שאסור?
האם זה עלול להחמיר את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ריטלין ופעימות מוקדמות
ד``ר עדי אדר29/07/2019שלום לך
מומלץ במקרה כזה להתייעץ עם קרדיולוג על מנת לאפשר טיפול תרופתי זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת ציליאק והפרעות קשב וריכוזאביעד14/07/2019
האם קיים קשר בין מחלת ציליאק לבין הפרעות קשב וריכוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין צליאק להפרעות קשב וריכוז
ד``ר עדי אדר29/07/2019שלום לך -
לא ידוע לי על קשר כזה אשר הוכח במחקרים בנושא.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי אטנט וויואנס במקבילRoyki09/07/2019
לאחר 20 שנה של שימוש בכל התרופות( אטנט בגרסאותיו, פוקלין ויואנס רטלין על גרסאותיו אפילו סטרטרה וקלונידין. השילוב שעובד אצלי טוב הוא אטנט קצר וויואנס במינונים מקסימלים. כולם נרתעים לרשום, לא בגלל שאין חוסר הצדקה רפואית אלא כי הם חושבים שרשיונם ישלל.. מפני שזה שילוב לא מקובל.
לאחר בירור מעמיק( אני מתמחה בעריכת דין ) אין שום מגבלה לרשום את השניים ולהנפיק אותם בבית המרקחת. זה לא עובר את ה 100 מג אפטמינים שמותר ביום בחוק. כך שרק צריך למצוא את הפסיכיאטר שיהיה מוכן לשקול עפ מצב קליני והיסטוריה מתןעדת, למי פונים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של אטנט וויואנס
ד``ר עדי אדר29/07/2019שלום לך (מגאורגיה - אני כיום בחול)
ראשית אין שום בעייתיות לשלב בין שי התרופות
בוודאי שהמלצה כזו לא תגרום לשלילת רישיון רופא (מאיפה הגעת למסקנה הזו?,
שנית - לא מוכר לי שמותר לתת 100 מ"ג אמפטמין. ניתן לתת 70 מ"ג ויואנס אך לא ניתן להוסיף 30 מ"ג אטנט כי אכן זה מעבר למינון המומלץ על ידי משרד הבריאות.
בכל מקרה ניתן במצבים מסוימים לבקש אישור חריג ממשרד הבריאות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין סטרטרה לריטליןארז08/07/2019
מה ההבדל בין סטרטרה לריטלין?
איזו תרופה מומלצת יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין ריטלין לסטרטרה
ד``ר עדי אדר08/07/2019שלום ארז
מנגנון הפעולה של סטרטרה שונה משל ריטלין.
לא ניתן לציין איזו מומלצת יותר כי מאוד תלוי בתגובה לש המטופל. עם זאת סטרטרה ניתנת יותר במצבים בהם תכשירי ריטלין לא מצליחים מסיבות שונות או שיש גם מרכיב רגשי כגון דיכאון.
סטרטרה היא תרופה חדישה יחסית. התרופה מכילה Atomoxetine. זו התרופה הראשונה לטיפול בקשב וריכוז שאינה שייכת למשפחת הסטימולנטים (ריטלין, אדרל). כיצד סטרטרה פועלת?
הסטרטרה מעכבת את הספיגה חזרה של נוראפינפרין (norepinephrine reuptake inhibitor)במרווח הסינאפטי במוח. בכך היא מעלה את ריכוזו.
יתרונות סטרטרה
השפעה במשך כל היום. בניגוד לריטלין, אין לתרופה טווח זמן מוגבל של כמה שעות בה היא פועלת.
• התרופה אינה מפריעה לשינה. לעיתים נדירות, הפרעות שינה עלולות לקרות במבוגרים הנוטלים סטרטרה.
• התרופה אינה מדכאת תיאבון.
• התרופה מפחיתה חרדות.
למה לצפות במהלך הטיפול?
כאמור, הסטרטרה שונה לחלוטין מריטלין. לכן רמת הציפיות צריכה להיות שונה. מי שהשתמש בעבר בריטלין וחש את השפעתו המיידית עלול להתאכזב, שלא בצדק.
השפעת הסטרטרה מתחילה אחרי שבוע של טיפול יום יומי. מלוא ההשפעה מתגלה אחרי חודש. צורת פעולה זו שונה לחלוטין מהתרופות האחרות לקשב וריכוז, בהן מרגישים השפעה מיידית.
תופעות לוואי:
כמו לכל תרופה גם לסטרטרה עלולות להיות תופעות לוואי. התופעות השכיחות ביותר הן:
בחילה ועייפות. כדי להתגבר עליהן ניתן לקחת את התרופה אחרי האוכל. בד"כ לוקחים את התרופה בבוקר. אם היא גורמת לעייפות, ניתן לקחת אותה בערב. תופעות אלו חולפות בדרך כלל לאחר מספר שבועות. כדי לצמצם את תופעות הלוואי מתחילים לקחת את התרופה במינון נמוך ועולים בהדרגה.
תופעות לוואי אחרות ונדירות: מחקרים אחרונים מעידים כי יתכן ויש עליה בשיעור ניסיונות אובדניים בילדים - כחצי אחוז. על ההורים לעקוב אחרי מצב הרוח של הילדים בתחילת הטיפול. יש גם שני דיווחים על מקרים של נזק לכבד (מתוך שני מיליון משתשמשים). הנזק היה הפיך עם הפסקת השימוש.
כמו כן ניצפו בילדים: הפרעות במערכת העיכול, כאבי ראש, אי שקט, סחרחורת, שיעול.
במבוגרים הפרעות שינה, הפרעות בזיקפה, אבדן תיאבון. תופעות אלו נעלמות עם הפסקת השימוש.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדל בין סטרטרה לאטנט
ד``ר עדי אדר29/07/2019שלום לך-
מנגנון הפעולה של בין שתי התרופות שונה . כמו כן סטרטרה מתחילה להשפיע באופן הדרגתית ונדרשת תקופה של 10-20 יום עד להתייצבות רמתה בדם ומלוא השפעתה.
מידת השפעה של סטרטרה נמוכה יותר בהשוואה לסטימולנטים מאידך היא נחשבת לתרופה ללא סכנת התמכרות.
יתרון מסוים של סטרטרה היא השפעתה גם בשילוב עם מצבים רגשיים כגון דיכאון.
לא ניתן לענות איזה מהן יעילה יותר וזה תפקידו של הרופא המטפל לשקול את הנתונים השונים ובהתאם להמליץ.
בברכה,
דר עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת סרוקסט וריטלין - התייעצותדן02/07/2019
היי ד"ר אדר,
האם אפשר לשלב בין נטילת ריטלין לנטילת סרוקסט ללא חשש ופחד?
זה לא יכול לגרום לבעיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב סרוקסט וריטלין
ד``ר עדי אדר02/07/2019שלום דן -
ניתן לשלב בין שתי התרופות.....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטנט ותופעת לוואי- בירורדפנה25/06/2019
ד"ר אדר שלום,
בתי בת ה- 12 נוטלת כבר כמה חודשים אטנט 20 מ"ג, פעמיים ביממה. בשבועיים האחרונים צצה לה תופעה של קור באזור כפות הרגליים וכמו כן, הידיים. האם זה עלול להיות קשור לתרופה ולמינון שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטנט ותחושה של קור בכפות הרגליים
ד``ר עדי אדר28/06/2019שלום -
לא מוכרת לי תופעת לוואי כפי שאתה מתאר. יש לציין כי זמן ההשפעה של התרופה הוא כ- 5 שעות ובשעות הערב כמות התרופה בדם מזערית.
בכל מאופן מדווחים לעתים תחושת של רעד בגפיים, לעתים כאבי שרירים אך לא דווח לי עד היום על תחושה כפי שאתם מתארים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת קונצרטה 54 ותופעות לוואיאברי19/06/2019
היי ד"ר אדר,
אני נוטלת כבר קרוב לשנה קונצרטה 54.
בשבועיים האחרונים החלו לי תופעות לוואי חזקות: הזעת יתר, בחילות, וחוסר תאבון קיצוני.
מה ניתן לעשוות? האם יש צורך להחליף תרופה? למה פתאום הגיעו תופעות הלוואי, כשלפני לא היו לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה ותופעות לוואי
ד``ר עדי אדר28/06/2019שלום אברי -
אני ממליץ בשלב ראשון שתיגשי לבדיקה אצל רופא המשפחה שלך כי יש לשלול קודם תחלואה כלשהי העשויה לגרום לתופעות אלו.
לא סביר כי התופעות שאת מתארת קשורות לתרופה . בכל מקרה במידה ונשללו בעיות אורגניות אז פשוט ניתן הפסיק את התרופה לפרק זמן ולהתרשם אם התופעות מתמידות או נעלמות. במידה וקיים קשר אז אין לי הסבר ברור למה זה קורה אחר פרק זמן כה ארוך אך הדברים מדווחים מדי פעם. במצב כזה יש לשקו ל החלפת התרופה עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוז וצד תקשורתישוש16/06/2019
היי ד"ר אדר,
האם הפרעות קשב וריכוז עלולות להשפיע על הצד התקשורתי בכל הקשור להבנת שיחות שנעשות במהלך ישיבות בעבודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי תקשורתי והפרעות קשב
ד``ר עדי אדר28/06/2019שלום
השאלה לא מנוסחת ברור.
אנשים עם הפרעו ת קשב לעתים מתקשים בניהול מה שקרוי small talk בגלל קשיי מיקוד, מעוף אסוציאטיבי, קושי להאזין למספר דוברים בו זמנית וכו'.
לכן עקרונית הפרעת הקשב עלולה להפריע גם בהבטים אלו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לאבחון ADHD- התייעצותמיקה10/06/2019
היי ד"ר אדר,
הבת שלי צריכה לעבור בדיקת אבחון לADHD.
איזו בדיקה עדיפה-
בדיקת TOVA או *בדיקת MOXO או אולי יש לבצע את שתיהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיפות למבחן ממוחשב לאבחון הפרעת קשב
ד``ר עדי אדר28/06/2019שלום-
שתי הבדיקות מהוות בדיקות עזר ותומכות החלטה ואינן כשלעצמן מהוות בדיקה הועמדת בפני עצמה. לשתי הבדיקות יתרונות וחסרונות אבל כל אחת מהן עשויה לתת אינדיקציה בנושא, כמובן תוך שימוש בכל הנתונים הנדרשים לביצוע אבחון זה.
אין צורך לעשות את שניהם ביחד . ניתן לשלב כל אחת מהן עם מבחן בי אר סי אשר נותן אינפורמציה נוספת ומשלימה לבדיקות אלו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות לאחר נטילת אטנט 30 מ״גיהל05/06/2019
הי אני בת 23
שוקלת 56 קילו ונוטלת 30 מ״ג , בחודש הראשון של נטילת הכדור בקושי הצלחתי להרדם או לאכול כמו שצריך ... למזלי זה עבר , אבל בזמן האחרון אני לוקחת את הכדור ואחרי חצי שעה בערך מרגישה עייפות בלתי נשלטת אז אני פשוט נרדמת ל20 דקות וקמה חזרה ללמוד ...
אציין כי הנירולגית נתנה לי את המינון הזה בלי לשקול אותי ובלי יותר מידי שאלות רק ציינתי בפניה שקונצרטה וריטלין עושים לי המון תופעות לוואי כמו כאבי ראש ותחושה כללית לא טובה ובחילות
זה נורמלי שזה מרדים אותי ככה וגם לזמן כזה קצר ?
אולי זה משהו פסיכולוגי בכלל בגלל שלא הצלחתי לישון בחודש הראשון אז הגוף ישר מרגיש צורך להרדם ? זה פשוט מוציא אותי מריכוז לגמרי העייפות שנלוות עם זה פתאום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות לאחר נטילת אטנט
ד``ר עדי אדר28/06/2019שלום לך
המינון שאת נוטלת הוא מקסימלי למבוגרים.
איני נכנס לשיקולים מקצועיים של הנוירולוגית . מבחינה עקרונית התגובה שאת מתארת לא שכיחה. אין לזה שום קשר לחודש הקודם אבל יש פשוט להמתין ולראות כאשר סביר להניח כי התופעה תתמתן.
במידה והתופעה תתמיד יש לפנות לרופאה המטפלת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ריטלין והתקפי חרדהקטיה05/06/2019
היי ד"ר אדר,
בני בן ה- 12 סובל מ- ADD ונוטל ריטלין.
לאחרונה סובל מהתקפי חרדה.
האם לקיחת ריטלין עלולה להגביר חרדות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ריטלין והתקפי חרדה
ד``ר עדי אדר28/06/2019שלום
בעיקרון יכולים להופיע קשיים רגשיים, חרדה , שינויי ם במצבי רוח בעקבות נטילת ריטלין. עם זאת אין למהר לקשור בין המצבים ויש לבחון סיבות נוספות למצב זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)