מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטילת פוקלין ותופעה של נפיחות בטניתעדי06/10/2020
רציתי לשאול...
אני לוקחת פוקלין בהמלצת רופא מטפל על בסיס יומי ...
לפני 5 ימים הייתה לי הפסקה בנטילה שלו עקב מחלה. וחזרתי לקחת אותו לפני יומיים.
שמתי לב שמאז שחזרתי לקחת אותו יש לי נפיחות בבטן שמופיעה רק כשאני לוקחת את הכדור.
האם ייתכן כי הגוף שלי צריך להתרגל לפוקלין מחדש אחרי כמה ימים בלי? האם זו תופעה מוכרת של הכדור? והאם זה אמור לחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוקלין ונפיחות בטנית
ד``ר עדי אדר06/10/2020שלום עדי
פוקלין היא תרופה עדינה אם כי כמו כל התכשירים הממריצים יש לה שלל תופעות לוואי כולל של מערכת העיכול. אני מניח שאין קשר לנטילת הפוקלין , במיוחד שמדובר בהפסקת טיפול מאוד קצרה.
עם זאת יתכן כי התלונה שלך קשורה למחלה שעברת ואני ממליץ להתאזר בסבלנות למשך שבוע שבועיים .
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון פוקלין במצב של תת משקלרויטל05/10/2020
כתבת שהמינון של פוקלין נקבע גם לפי קריטריון של משקל...
אני כרגע בתת משקל ושוקלת 44 קילו.
לוקחת פוקלין 40 מ"ג. לאחר התייעצות עם הרופא המטפל כי מינון נמוך יותר לא עזר...
אני כבר תקופה של כמעט חודש עם המינון הזה וגם הוא בקושי משפיע...
האם יש קשר בין חוסר ההשפעה, למרות המינון הגבוה, לזה שאני בתת משקל? והאם יכול לקרות מצב שהמינון הזה גבוה לי מידי ובגלל זה לא חווה את ההשפעה שלו? כלומר, שהוא עושה ההפך...
והאם מנסיונך אתה ממליץ לי לנסות תרופה אחרת מאותה משפחה כי יש סיכוי שהפוקלין פשוט לא משפיע בלי סיבה?
ניסיתי קונצרטה וויואנס וזה היה רע. בגלל זה היה המעבר לפוקלין...
אני שוקלת לבקש מהרופא המטפל שלי לנסות ריטלין. האם כדאי?
ואם כן, באיזה מינון של ריטלין מומלץ להתחיל אם עכשיו אני על 40 פוקלין? אני מדברת על ריטלין la...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון פוקלין והקשר לתת משקל
ד``ר עדי אדר06/10/2020שלום רויטל
לא מוכר לי קשר ישיר בין תת שמקל להשפעת התרופה,
מינון יחסי תגבוה כורם לערנות יתר, לעתים תחושת אי שקט, דופק מהיר.
צריך כמובן במצב כזה לבחון אם אכן זוהי האבחנה כאשר מצד אחד לא כל האנשים מגיבים לתרופות אלו ומאידך ניסית את מיטב התרופות.
אני לא ממליץ על מינונים אינדיבידואליים במסגרת הפורום ועלייך לפנות בנושא לרופא המטפל.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באטנט לטיפול בקשיי שינהרמי03/10/2020
שלום, בניתי לנוירולוגית לטיפול בקשיי שינה הנובעים מהיפראקטיביות שיש לי. היא נתנה לי 20 מג אטנט לקחת ב 2 בצהרים. עלפי מה שקראתי אטנט דווקא עלול לגרום להפרעות שינה ולא לעזור להם. האם זה טיפול שנשמע הגיוני? ומה השעה הכי נכונה לקחת? ( שעה מספיק מאוחרת שתשרה רוגע סמוך לשינה אבל לא תגרום להפרעות שינה). תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול באטנט לקשיי הרדמות
ד``ר עדי אדר04/10/2020שלום רמי
כמובן שהתרופה הומלצה עקב תסמיני הפרעת קשב ולא קשיי הרדמות. אטנט אכן יכול לגרום לקשיי הרדמות בוודאי שלא ניתן למטרה זו.
ניתן במצבים כאלו להתחיל טיפול במלטונין, שהוא תכשיר טבעי המשרה שינה.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוקלין מינון מקסימאלי באישור רופארויטל19/09/2020
שלום, יש לי שאלה דחופה...
רציתי לשאול מהו המינון המקסימאלי של פוקלין xr ?
והאם באישור רופא ניתן לקבל גם יותר מהמינון המקסימאלי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוקלין - מינון מקסימלי
ד``ר עדי אדר20/09/2020שלום רויטל
המינון המקסימלי של פוקלין XR למבוגרים הוא 40 מ"ג.
בנסיבות מסוימות יכול רופא לבקש אישור להעלות מעל מינון זה.
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה לתשובה
רויטל25/09/2020האם מספיק שהרופא המטפל ירשום בהערה על המרשם שהוא מאשר מינון של יותר מ-40 ואז אקבל יותר מ-40 מ"ג ?
או שהרופא צריך לבקש אישור מגורם מקצועי אחר...
והאם 50 מ"ג ליום זה לא המון?
עד לאיזה מינון אפשר ומותר להגיע עם הפוקלין?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוקלין מינון מקסימלי
ד``ר עדי אדר04/10/2020שלום ריטל
עקרונית צריך לקבל אישור למינון חריג דרך משרד הבריאות.
איני מכיר מינון מקסימלי באופן אבסולוטי וזה תלוי במספר גורמים כולל משקל, קיום תופעות לוואי ועוד.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון פוקלין ומשקל
רויטל04/10/2020קודם כול תודה רבה על התשובות, עזרת לי מאוד.
דבר שני, כתבת שהמינון נקבע גם לפי קריטריון של משקל...
אני כרגע בתת משקל ושוקלת 44 קילו.
לוקחת פוקלין 40 מ"ג. לאחר התייעצות עם הרופא המטפל כי מינון נמוך יותר לא עזר...
אני כבר תקופה של כמעט חודש עם המינון הזה וגם הוא בקושי משפיע...
האם יש קשר בין חוסר ההשפעה, למרות המינון הגבוה, לזה שאני בתת משקל? והאם יכול לקרות מצב שהמינון הזה גבוה לי מידי ובגלל זה לא חווה את ההשפעה שלו? כלומר, שהוא עושה ההפך...
והאם מנסיונך אתה ממליץ לי לנסות תרופה אחרת מאותה משפחה כי יש סיכוי שהפוקלין פשוט לא משפיע בלי סיבה?
ניסיתי קונצרטה וויואנס וזה היה רע. בגלל זה היה המעבר לפוקלין...
אני שוקלת לבקש מהרופא המטפל שלי לנסות ריטלין. האם כדאי?
ואם כן, באיזה מינון של ריטלין מומלץ להתחיל אם עכשיו אני על 40 פוקלין? אני מדברת על ריטלין la...
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוקלין - מינון מקסימלי
ד``ר עדי אדר04/10/2020שלום רויטל
המינון המקסימלי הוא 40 מ"ג כאשר בנסיבות חריגות ניתן לבקש אישור (משרד הבריאות) למתן מנה חריגה.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרל XR לבעיות קשב וריכוז - היכן ניתן לרכוש?עדי15/09/2020
שלום
בני בן ה-9 סובל מבעיית קשב וריכוז קשה, הרופאה המליצה לנו לעבור לאדרל xr, ובכללית אין.
רציתי לדעת היכן ניתן לרכוש את התרופה הזו באופן פרטי? המרשם כמובן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרל XR
ד``ר עדי אדר04/10/2020שלום עדי
אני ממליץ לפנות לבית מרחקת השייך לאחת הרשתות כגון ניופארם ולברר אם התרופה קיימת אצלם במלאי.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לוקחים אדרל? מה הכוונה במינונים מקסימליים?רוני מאנה12/08/2020
שלום רב, אני בת 35 ורק עכשיו אבחנו אותי עם בעיות ריכוז ורשמו לי אדרל 40 לקחת בבת אחת בבוקר.
בהתחלה הרגשתי ש-40 לא עובד ומאחר שהיה לי 4 טבליות של 20 ניסיתי 60 והרגשתי שזה עובד אולי גם כי ההרגשה של התרופה בגוף יותר חזקה.
הפסיכיאטר הסכים לרשום לי 60 ובבית מרקחת אמרו לי שלקחת 60 בבת אחת זה חריג וצריך אישור של משרד הבריאות. מינון 40 שאני מנסה נראה לי אולי כן עובד. עכשיו אני חושבת אם אני רוצה לכיסוי יותר ארוך במשך היום ו60 זה המקסימום היומי האם לקחת 30 בבוקר ועוד 30 בצהריים זה כן מאושר ע״י משרד הבריאות. האם הבעייתיות במינון היא לקחת 60 ביחד? כי אדרל עושה לי טוב ואחה"צ ממש קשה לי ויש לי תופעות נורא קשות למצב רוח ולתפקוד, אז רציתי להבין מה הכוונה כי בכלל הדברים לגבי לקיחת אדרל לא ברורים במיוחד בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינונים מקסימליים של אדרל
ד``ר עדי אדר12/09/2020שלום רוני
המינון המקסימלי של אדל הוא 30-40 מ"ג ליום. הרוקחת צודקת שלמינונים גבוהים יותר צריך לקבל אישור של משרד הבריאות
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויואנס ופוקלין השפעה מועטה - מה ניתן לעשות?רויטל07/08/2020
שלום רב, אני נוטלת ויואנס 50 מ"ג כבר 4 ימים ברצף. אני לא מרגישה דבר למעט חרדות ואי שקט...
לפני הויואנס לקחתי פוקלין xr 20 מ"ג אשר השפיע אך לא לאורך כול היום, ההשפעה הייתה נגמרת בסביבות 14:00 בצהריים.
האם לויואנס לוקח כמה ימים עד שמתחילים להרגיש את ההשפעה שלו? האם זה שאני לא מרגישה כלום כשאני לוקחת אותו אז לחזור לפוקלין?
והאם במידה ואני חוזרת לפוקלין אני יכולה לקחת כבר מחר או שמא אני צריכה לעשות הפסקה של כמה ימים בין הויואנס לפוקלין?
מתוסכלת מאוד מהמצב ומחפשת עזרה...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויואנס ופוקלין בהשפעה מועטה
ד``ר עדי אדר04/10/2020שלום ריטל
אני לא ממליץ המלצות תרופתיות אינדיבידואליות במסגרת הפורום אך כללית צריך להתאזר בסבלנות. המינון שאת נוטלת הוא לא מקסימלי וצריך במידת הצורך להתייעץ בהמשך עם הרופא המטפל.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקה בנטילת ויואנס האם זה מסוכן?אמא26/07/2020
שלום רב! בני בן 9, נוטל ויואנס 50 מ"ג, מזה שנתיים ברציפות. הטיפול מוצלח ומסייע לו מאוד, ותופעות הלוואי מינוריות, לכן לא הפסקנו למשך יום אחד אפילו בשנתיים האחרונות. האם זה מסוכן ליטול ללא הפסקה? האם יש בה צורך? חושבים לעשות זאת עכשיו, בחופש הגדול ומתלבטים אם נחוצה. תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה בנטילת ויואנס
ד``ר עדי אדר04/10/2020שלום לך
תרופות אלו לא מצטברות בגוף וניתן לעשות הפסקה בנטילתן ללא חשש.
חג שמח!
דר' עדיא דר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרון אצל ילדה בת 10נטע19/07/2020
שלום,
ביצעתי אבחון פסיכו-דידקטי בכיתה ב'. אבחון הראה קשב וריכוז הייתה המלצה למורה מתקנת בשפה וחשבון. בכיתה ג' ביצעתי אבחון מוקסו, תוצאותיו היו שקשב וריכוז תקין (אפילו לא הסכימו לעשות חלק 2 של מוקסו עם רטלין). בכל זאת מרגישה שיש לה בעיה לזכור חומר חדש לוקח לה הרבה יותר זמן לזכור חומר חדש. לא יודעת מה לעשות לה האם יש צורך בטיפול כל שהוא, אם כן איזה. בנוסף קראתי על טיפול היפרברי לבעיות זיכרון עקב חבלת ראש (בתי נפלה ממיטה בחדר שינה שלנו בגיל שנה וקצת) רציתי לדעת מה דעתך על טיפול זה?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זיכרון ....
ד``ר עדי אדר19/07/2020שלום לך נטע -
קשיים בזיכרון ולמידה הם לא בהכרח חלק מקשיי המיקוד וריכוז הכוללים גם מאפיינים תפקודיים התנהגותיים, חברתיים, לימודיים.
צריך להתייעץ עםהצוות החינוכי אם הם מתרשמים שקיימת הפרעת קשב ועל פי הצורך לבצע אבחון נוירולוגי כאשר מבחן מוקסו תקין לא שולל אפשרות זו.
לגבי חמצן היפרברי... ממש לא לענין ואין הצדקה ללכת על טיפול נסיוני יקר במצב שאת מתארת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נטילת ריטלין עלול למנוע הוצאת רישיון נשק?דני09/07/2020
אהלן,
אני נמצא בתהליך קבלה לעבודה באבטחה.
כשהלכתי לרופא המשפחה לחתום על ההצהרה
היא רשמה שיש לי ADD ואני נוטל ריטלין.
האם זה יכול למנוע ממני לקבל רישיון נשק ארגוני?
יש לציין שאני נוטל ריטלין רק בזמן הלימודים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטיל ריטלין ורישיון לקבלת נשק
ד``ר עדי אדר09/07/2020שלום לך
עד היום נתקלתי פעם אחת בסוגיה כזו. עקרונית לא נראה לי קשר בין הדברים ולא ידוע לי על החלטה פורמלית של משרד הפנים בענין זה- לעתים יש יוזמות מקומיות ואז הם דורשים אישור מיוחד .
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויואנס והשפעה על לחץ הדם - התייעצותרועי05/07/2020
שלום,
בן 37, בריא בד"כ.
יום שישי שעבר עברתי בפעם הראשונה ממינון ויואנס 30 ל 50 מ"ג היות והיו עוברות שעות רבות עד שהייתי מרגיש שהתרופה עובדת. ברקע יש לי סינוס ברדיקרדיה, אך כל הבדיקות הרפואיות שעשיתי עד עכשיו לא הצביעו על בעיה (אקו ומבחן מאמץ היו תקינים) והקרדיולוג לא אבחן בעיה כלשהי. הלחץ דם שלי כשאני לא נוטל את התרופה הוא בערכים התקינים 110/70. כשנטלתי ויואנס 30 מדדתי באופן יזום את הל"ד והוא היה בסביבות 125/80 וביום שישי כשנטלתי בפעם הראשונה 50 מ"ג הוא היה 129/80 ופעם אחרת 132/83.
השאלה שלי היא מה מומלץ לעשות במקרים האלה והאם העלייה בלחץ הדם מסכנת? האם הל"ד צפוי לרדת עם הזמן עם הסתגלות לתרופה או לא? כי להוריד מינון אני פחות מעוניין היות וה-30 כבר לא ממש משפיע עליי או שלוקח הרבה שעות עד שהתרופה מתחילה לפעול.
תודה.
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויואנס ויתר לחץ דם
ד``ר עדי אדר13/07/2020שלום לך
מוקדם לקבוע על סמך מדידות בודדות של לחץ דם.
ממליץ בשלב הנוכחי פשוט לבצע מעקב מסודר של חודש-חודשיים.
בדרך כלל גם אם קיימת עליית לחץ דם היא מתונה מאוד.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוז אצל תינוק בן שנה וחצי?אמא04/07/2020
שלום,
הבן שלי בן שנה וחצי והוא לא מצליח לעשות שום דבר יותר מעשר שניות, גם לא לאכול.
אני לא מצליחה לעבוד בקצב שלו או לדאוג לו למספיק גירויים, ואני כבר לא יודעת מה לעשות עם זה שהוא לא אוכל.
האם יכול להיות שהוא סובל מהפרעת קשב כבר בגיל כזה?
תודה, אמא שבפעם הראשונה אמא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב בגיל שנה וחצי....
ד``ר עדי אדר13/07/2020שלום לך
שאלה מעניינת אבל בוודאי שאין אפשרות לקבוע אבחנה בגיל כה צעיר.
אני ממליץ לקחת את הילד לבדיקה רפואית להתרשם מתפקודו, רמת התפתחותו ואולי אף בירור מעבדתי בסיסי (כגון תפקודי בלוטת תריס).
עקרונית יתכן שעתיד יתברר שאכין קיימת הפרעת קשב אבל כיום זה מוקדם ....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות MRI וריטלין עבור סטודנטיתשרה03/07/2020
שלום.. בת 30 ומעוניינת בריטלין בגלל בעיות ריכוז נוראיות, אני סטודנטית... עשיתי MRI מח בשביל מעקב למיקרואדנומה זעירה בהיפופיזה ומצאו ממצא חדש "מוקדים היפראינטנסיים בחומר הלבן צד ימין פרונטלי- מיקרןאנגיופתיים? המוקדים לא נצפו בבדיקות קודמות". הופנתי עי האנדוקרינולוג לנוירולוג.. הוא שלח אותי לבדיקות קרדיווסקולוריות, CTA ראש וצוואר, בדיקות דם של קרישיות יתר וייעוץ המטולוגי. טרם עשיתי את הבדיקות.
ביקשתי ריטלין והוא אמר שנדבר על זה אחרי שאסיים את הבירור... אשמח לדעת מה הקשר בין הדברים...
אני גם לא מעוניינת לעשות CTA בגלל הקרינה (עשיתי כבר CT פעם אחת לפני שנתיים ואני באמת מפחדת)...
איך אני יכולה להשיג ריטלין? כי בינתיים אני סובלת בלי... האם יהיה אפשר לעשות את כל הבירור חוץ מ- CTA (כלומר, האם יש נוירולוגים שיסכימו לזה)?
צריכה עזרה... תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות MRI וריטלין
ד``ר עדי אדר03/07/2020שלום לך
הדבר החשוב ביותר הוא לסיים את הבירור הרפואי ואני ממליץ לך לבצע את הבירור כפי שהרופא המליץ.
עם כל הכבוד לבעיות קשב וריכוז הרי שניתן להמתין קמעה (המתנת 30 שנים...) לפני שמתחילים טיפול. ייתכנו גם גורמים נוספים לבעיות קשב ולכן חשוב לסיים את הבירור.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצלי זה קצת מורכב..
שרה03/07/2020אני לא מעוניינת לעשות CTA... אני באמת חוששת... והרופא אמר שאין בדיקה אחרת... כך שאני לא אסיים לעולם את הבירור... אני באמת שואלת מה עושים במצב כזה?
רוב הסיכויים שאין לי כלום.. הממצא ב MRI התגלה במקרה ואני רק בת 30...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה במינון ויואנס עבור ריכוז ועירנותרועי01/07/2020
שלום, אני מפרסם שוב במקרה ולא ראו את ההודעה הראשונה שלי.
בן 37, שוקל כ-65 ק"ג ובד"כ בריא.
אני נוטל ויואנס במינון 30 מ"ג ובאופן לא קבוע לקשב וריכוז מזה תקופה. לפעמים פעם בשבוע ולפעמים פעמיים. לעיתים עושה הפסקה של כמה שבועות ושוב חוזר ליטול פעם בשבוע. לאחרונה, אני מרגיש שהתרופה עובדת פחות טוב. לוקח יותר זמן להרגיש את התרופה וההשפעות הממריצות שב"כ מרגיש נעלמות. אני כן מרגיש משהו מבחינת העירנות והריכוז, אך ממש לא כמו מקודם. השאלה שלי אם כדאי לנסות ולעבור למינון 50 מ"ג? הייתי מנסה 40, אך התרופה בארץ לא מגיעה בהפרשים של 10 למינון בסדר עולה. האם קפיצה של 20 מ"ג זה "יותר מידי" או שמומלץ בדרך כלשהי ליטול מינון של 40? ואם כן מה הדרך הנכונה לעשות זאת? כאמור לקחתי את התרופה במינון 30 מ"ג ב 7 בבוקר והתחלתי ממש להרגיש אותה מבחינת הריכוז והעירנות (אך בעיקר הריכוז) רק אחרי 14:00 בצהריים. מה זה אומר? האם זה אומר שהמינון נמוך או משהו אחר?
תודה.
רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ויואנס
ד``ר עדי אדר02/07/2020שלום רועי
עקרונית איני ממליץ על מינונים ספציפים בפורום כי זה תפקידו של הרופא המטפל המכיר אותך. שינוי מינון זה לא רק ענין טכני ולכן זהו תפקידו של הרופא המטפל.
בכל אופן ברמה עקרונית אין ספק שהמינון הנוכחי שאתה נוטל הוא נמוך מאוד ורצוי לכן להתייעץ בנושא עם הרופא שלך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות לקשב וריכוז - תופעות לוואי והשפעהישראל17/06/2020
1. האם פעולתם של כל התרופות על המוח זהה? מה ההבדלים בין סוג התרופות השונות?
2. יש תרופות שבאופן כללי הם בעלי פחות תופעות לוואי מהאחרות?
3. איך מחליטים איזה תרופה מתאימה עבור המטופל?
4. איך ניתן לדעת עם הכדור משפיע או לא? (איך מזהים השפעה)
5. האם כדאי לקחת הפסקות בטיפול לעיתים לצורך שימוש השפעה?
6. אם יש תופעות לוואי כמו כאבי ראש בתחילת הטיפול זה משהו שיכול לעבור עם הזמן ויש להמתין או שאחרי כדור או שניים כבר כדאי להחליף?
עוד שאלות לגבי המוצרים בשוק
א. מה הסיבה שאין תרופות לקשב וריכוז שהשפעתם מתמשכת כמו של נוגדי-חרדה?
ב. יש תרופות ארוכות השפעה אך יקרות יותר, האם הם תמיד עדיפות? (נגיד עדיף קונצרטה אחת משני כדורי ריטלין, או אטנט ארוך טווח משני כדורי אטנט)
ג. הבנתי שיש מדבקות עור שאמורות להיות טובות יותר מכדורים, למה הם לא נמכרים בארץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות נוספות לגבי המוצרים בשוק
ישראל20/06/2020ד. האם פרוביג'יל משמשת בארץ כתרופה לקשב וריכוז, והאם יש לה תופעות לוואי פחותות יותר?
ה. קראתי על התרופה סטרטרה מסוג NRI שהיא תרופה בעלת השפעה מתמשכת (אינה ממריצה) וגם עובדת עוזרת לאלמנט של חרדה במידה וקיימת.
נראה גם שתופעות הלוואי של פחותות.. למה לא מציעים אותה כקו ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות לקשב וריכוז
ד``ר עדי אדר28/06/2020שלום לך
אני ממליץ שתנסח את השאלה שלך באופן תמציתי כי שאלת הרבה מאוד שאלות שנדרשות להקף תשובות שהן מעבר לפורום זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)