פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ויונס מינון לילדה בת 9
    לילי
    10/01/2020

שלום
    הבת שלי בת 9 שוקלת 26 קילו, לוקחת ויונס אחרי ניסיונות של סוגים שונים ריטלין ואטנט.
    האם שליש כדור יעשה את העבודה או שצריך יותר לאפקט משמעותי? כדור שלם היה זוועה.
    מצליחים לחלק את האבקה שבכדור פחות או יותר לשליש.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ויונס מינון לילדה בת 9

הוספת תגובה

• מינון ויואנס לילדה בת 9 ש'

ד``ר עדי אדר
    11/02/2020

שלום לך -
    באופן עקרוני איני מייעץ ברמה אינדיבידואלית מינוני תרופה כאשר יש להכיר את הנתונים השונים, האם קיימת תחלואה נוספת , תגובה לתכשירים אחרים ועוד.
    נושא זה חשוב שבעתיים לאור העובדה שהיא לא הגיבה בצורה טובה לתרופות אחרות וגם לכדור ויואנס את מתארת תופעות לוואי משמעותיות.
    סביר להניח כי חצי כדור לא יגרום לתופעות כה קשות ואם כן יש לברר שוב אבחנה וגורמי רקע נוספים!

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי - מעבר לאטנט
    לילך
    27/12/2019

שלום, בעבר ענית על אחת משאלותיי לגבי אטנט והקושי בלקבל מרשם מרופא.
    אני התנסתי בקונצרטה בשני מינונים והתופעות לוואי היו בלתי נסבלות, לאחר מכן עברתי לריטלין בשחרור מושהה ואני כרגע על מינון 30. גם עם הריטלין יש לי תופעות לואי- כאבי בטן עד למצב של שלשולים וכאבי ראש חזקים שמשפיעים על הריכוז, אין קושי בהרדמות ואפילו לא משפיע על התאבון, עדיין אוכלת כרגיל ומרגישה רעב אבל שאר הדברים מאוד מפריעים ומשפיעים.
    האם התופעות לואי כמו שלשולים אי נוחות בבטן וכאבי ראש (בזמן השפעת התרופה) זה סיבה מספקת לקבלת מרשם לאטנט?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי - מעבר לאטנט

הוספת תגובה

• אינדיקציות למתן אטנט

ד``ר עדי אדר
    02/01/2020

שלום לילך -
    אין לי רשימת אינדיקציות של הקופות למתן אטנט כי זה שיקול דעתה של כל קופה אבל עקרונית תופעות לוואי כפי שציינתי לאחר מתן שני תכשירי ריטלין זה הגיוני לבחון אפשרות למתן אטנט.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת זמן, קשב וריכוז או לקויות?
    נאווה
    25/12/2019

האם הארכת זמן שייכת לעניין קשב וריכוז או ללקויות?
    כי קשב וריכוז דורש גם מומחה(פסיכיאטר וכו)

2. האם קיים קישור ל מסמך שמתאר בפרוטרוט את הבחינות במת"ל? האם בכל המוסדות אותם בחינות?

הוספת תגובה

• הארכת זמן

ד``ר עדי אדר
    02/01/2020

שלום נאווה
    נושא הארכת זמן למעשה שייך לשני סוגי האבחונים.

לגבי מבחן מתל - אין לי מידע על כך ופשוט צריך לפנות לגורם המבצע בשאלה זו.....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין בגיל 9 מינון
    רינה
    21/12/2019

שלום רב , בני בן ה9 מקבל ריטלין la כבר חצי שנה במינון של 30 מיליגגם . אנחנו רואים שיפור מבחינת ריכוז ורגיעה . השאלה שלי היא האם בזמן חופשים וסופי שבוע צריך לעשות הפסקה בשביל שהגוף יתנקה או שאפשר לתת לו ריטלין אבל מינון נמוך יותר ?. מצד אחד אני רוצה שהגוף שלו יתנקה מריטלין אבל מצד שני הוא הרבה יותר רגוע עם הריטלין . מה נכון לעשות בשבילו ? האם אפשר להוריד במינון בזמן חופשה על דעת עצמנו ?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין בגיל 9 מינון

הוספת תגובה

• האם הגוף צריך "להתנקות" מריטלין.

ד``ר עדי אדר
    02/01/2020

שלום רינה -
    לא ברור לי מה זה המושג הזה "להתנקות". כל יום לאחר 24 שעות רמת התרופה יורדת בדם לאפס.... כלומר הגוף מפנה לחלוטין את התרופה והיא לא מצטברת בגוף לכן אין צורך להמתין מספר ימים.
    לגבי טיפול בסופי שבוע זה תלוי בתפקוד בבית כאשר עקרונית מותר לבצע הפסקה של מספר ימים .

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד להפרעת קשב וריכוז
    יגאל
    18/12/2019

ד"ר עדי שלום רב , בהמשך למה שכבר כתבתי כאן בפורום בתאריך 19.11.19 , מאחר ובבדיקת MOXO נעשה שימוש ברטלין 10 מ"ג והשפעתו של הכדור החמיר את תוצאות הבדיקה אז האם לדעתך קיים בכלל חשד לבעיית קשב וריכוז ? והאם כן אז אולי מינון או תרופה\כדור אחרת יכולה לסייע ?
    אשמח לקבל התייחסות .
    בברכה יגאל .

לקביעת תור
    סגירה
    חשד להפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• מבחן מוקסו ואבחון הפרעת קשב

ד``ר עדי אדר
    02/01/2020

שלום יגאל -
    התשובה פשוטה מאוד.
    אין להסתמך באופן בלעדי על בדיקת מוקסו ועל התגובה לריטלין בשיקול האבחנתי אם קיימת הפרעת קשב והאם יש להמליץ על טיפול תרופתי. זו בדיקת עזר שמסייעת לנו באבחון אך יש להתבסס על נתונים רבים נוספים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד להפרעת קשב וריכוז

יגאל
    06/01/2020

תודה על התגובה ,
    ברשותך אם תוכל בבקשה להמליץ לי על בדיקה אחרת שתקבע האם קיים הפרעת קשב או לא .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד להפרעת קשב וריכוז

יגאל
    06/01/2020

סליחה , לא שמתי לב שבהמשך לתגובה שלך יש תשובה לשאלה , תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד להפרעת קשב וריכוז

ד``ר עדי אדר
    12/02/2020

שלום יגאל
    התשובה לכך פשוטה –
    יש חשיבות לביצוע מבחנים ממוחשבים אבל הם לא ראיית הזהב שעל פיה נחליט אם יש הפרעת קשב וגם התגובה לתרופה במחנים אלו לא מהווה משום ראייה ניצחת לאבחנה או להשפעת התרופה.
    יש גורמים רבים העשויים להשפיע על תוצאות המבחן ועל השפעת התרופה ולא ניתן להתייחס באופן בלעדי למבחן זה ללא קבלת נתונים נוספים.
    בניסוח אחר – אין להסתמך על מבחנים אלו כעל ראייה בלעדית לעצם קיום האבחנה ובדיקת ההשפעה באופן חד פעמי, במינון מסיים לא בהכרח מהווה אינדיקיציה לגבי השפעת התרופה או תכשירים אחרים בעתיד.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז קשה
    זוהר
    07/12/2019

אני מאובחן עם ADHD הפרעת קשב וריכוז קשה
    לקחתי תקופה אטנט 10 מ״ג ועזר מאוד..
    בשנה האחרונה הפסקתי לקחת קשה לי להתרכז שמדברים איתי, אני כל הזמן מאבד דברים. אני עם קושי להתרכז כמעט בכל דבר מספר עד סרט.
    רציתי לדעת אם לדעתך זה בטוח לקחת אטנט לטווח ארוך או שיש טיפולים אחרים להפרעת קשב וריכוז שאפשר לנסות

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז קשה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז קשה

ד``ר עדי אדר
    08/12/2019

שלום זוהר

השאלה לא ברורה...
    מבחינת בטיחות בהחלט ניתן לקחת אטנט מושהה.
    מבחינת החלטה על סוג התרופה ומינונה זה נושא שצריך להיקבע על ידי הרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויונס או אטנט? יש עדיפות לאחד מהסוגים?
    לילי
    30/11/2019

ויונס או אטנט…
    ברור שלכולם יש תופעות לוואי אבל מניסיון שלכם יש עדיפות לאחד מהסוגים או שזה לגמאי לגמרי תלוי בילד?
    ניסינו ריטלין וזה היה זוועה מאז הוא לא מוכן לנסות אפילו, טראומה ממש?………..

הוספת תגובה

• ויואנס או אטנט

ד``ר עדי אדר
    08/12/2019

שלום לילי
    אכן, התגובה לתרופות אינדיבידואלי אך עקרונית ויואנס היא תרופה חדישה עם מיעוט תופעות לוואי בהשוואה לאטנט. יש גם לקחת בחשבון שהתרופה משפיעה ל- 12 שעות ואף יותר.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצי כדור

לילי
    08/12/2019

תודה על התשובה.
    היא שוקלת 26 קילו אז אולי לתת לה חצי כדור, זו אבקה בפנים אז אפשר לתת לה רק חצי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד להפרעת קשב וריכוז
    יגאל
    19/11/2019

שלום רב ,
    אני זקוק להמלצה והכוונה בעניין בדיקת MOXO שממצאיו מצורפים כאן

בדיקת MOXO :

חלק ראשון ללא Rephenidate, אינו תקין ע"פ מדדי הקשב והתזמון:
    מדד הקשב (A) – אינו תקין וחורג מהנורמה בדרגת חומרה 1. ציון תקן: 1.742-
    מדד התזמון(T)- אינו תקין וחורג מהנורמה בדרגת חומרה 4. ציון תקן: 4.11-
    מדד האימפולסיביות(I) – תקין וגבוה ביחס לקבוצת הנורמה.
    מדד ההיפר-ריאקטיביות(H)- תקין וממוצע ביחס לקבוצת הנורמה. ציון תקן: 0.39-
    *ציון תקן הנמוך מ-1.65- אינו תקין!

חלק שני לאחר מתן 10 מ"ג Rephenidate, אינו תקין עפ"י מדדי הקשב והתזמון:
    מדד הקשב(A)- החמיר וכעת אינו תקין וחורג מהנורמה בדרגת חומרה 3. ציון תקן: 2.351-
    מדד התזמון(T)- נותר לא תקין וחורג מהנורמה בדרגת חומרה 4. ציון תקן: 3.402-
    מדד האימפולסיביות(I)- ירד וכעת תקין וממוצע ביחס לקבוצת הנורמה. ציון תקן: 0.168-
    מדד ההיפר-ריאקטיביות(H)- השתפר וכעת תקין וגבוה ביחס לקבוצת הנורמה.

סיכום
    נכנס לבדיקה בקלות, בשלב ההוראות התקשה להבין את שעליו לבצע ונדרש להסברים ולתרגולים נוספים. לאחר שהבין ותרגל בהצלחה החל. במהלך הבדיקה הביט אל המסך, אך הרבה לדבר ולשאול מתי נגמר. נדרש לתיווך, לעידוד ולחיזוקים על מנת להמשיך ולבצע את המשימה עד הסוף. לאורך שלבי המבדק החסיר הקשות על המטרה בעיקר בשלבים 2,3,6,8. כמו כן קצב עבודתו איטי והגיב באיחור בעת הופעת המטרה.
    בחלק השני של הבדיקה, לאחר נטילת הכדור, זכר את ההוראות והחל. בבדיקה זו אינו רגוע גם כן ומציין כל פעם באיזה שלב נמצא, מוסח ואינו ממוקד. לאורך שלבי המבדק החסיר הקשות על המטרה גם כן ואף יותר לעומת החלק הקודם. בנוסף, גם בבדיקה זו זמן התגובה למטרה איטי.

רקע אודות הבן שלי :
    בן 13 , נולד בלידה רגילה , ללא בעיות התפתחות מיוחדת .
    גן - נשאר בגן חובה בגלל לקות שפתית . היה מטופל במשך שנה אצל קלינאית תקשורת .
    כיתה ג' - שובץ בכיתה קטנה במסגרת חינוך מיוחד בתוך בית ספר רגיל .
    כיתה ה' עד ו' - עבר בית ספר לעיר אחרת בגלל שהמסגרת לחינוך מיוחד בישוב הופסקה .
    כיתה ז' - עבר לחטיבת ביניים לכיתה קטנה במסגרת חינוך מיוחד בתוך בית ספר רגיל .
    ועדות השמה - תלמיד מקסים , רגיש וחייכן אשר משקיע בלימודיו ברצינות . מוטיבציה של הילד ללמידה גבוה , מגלה עניין בתחומים השונים ומשתתף באופן פעיל בשיעורים , גם כאשר קשה , אינו מוותר . מוסח בקלות ולוקח לו זמן רב בביצוע משימות . זקוק לתיווך לימודי אשר כולל פירוק שאלה , הקראה והסבר . בנוסף , תיווך רגשי אשר כולל חיזוקים חיוביים , שיקוף סיטואציות ותחושה של יכולת להתמודדות על מנת לגייס עצמו ללמידה . מיד פעם מציק לילדים אחרים ולא לוקח
    אחריות , ישנו קושי בהבנת סיטואציות חברתיות אשר מוביל לפעמים לקונפליקטים .
    בהסעה - מדווח שהילד לעיתים מציק .
    בבית – באופן כללי הילד מאוד מקסים , מלא אהבה ונתינה אך יחד עם זאת האח הבכור בהפרש גיל של 4 שנים ממנו מרבה להאשים אותו שהוא מציק לו , כמו כן גם המשתתפים בקבוצות משחקי מחשב בפורטנייט וגם במפגשים עם חברים בישוב אחרי הלימודים טוענים מידי פעם כלפיו שהוא מציק להם . הילד רגיש מאוד וכאשר מדי פעם משוחחים איתו בעניין ההתנהגות שלו אז הוא מרבה להתווכח ולהתעקש ומתקשה לקבל את הערות וטענות כלפיו עד כדי כך שלעיתים רחוקות הוא אף מגיב בבכי אבל לא בקיצוניות רבה .

לקביעת תור
    סגירה
    חשד להפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• חשד להפרעת קשב וריכוז

יגאל
    25/11/2019

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד להפרעת קשב וריכוז

יגאל
    25/11/2019

מצ"ב תמונה ללא מתן רטלין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרשם לאטנט לאחר נסיון במשפחת הריטלין
    לילך
    14/11/2019

היי דר
    רציתי לדעת למה כל כך קשה לקבל מרשם לאטנט? ניסיתי ריטלין בשחרור איטי ומושהה וגם קונצרטה בכל מני מינונים וכל התרופות הנל גרמו לתופעות לוואי לא נעימות. קראתי המון דברים טובים על אטנט, האם לדעתך תרופות כגון אטנט או ויואנס יהיו עם תופעות לואי פחותות? ואיך לפנות לרופא עם בקשה כזו?

הוספת תגובה

• מרשם לאטנט

ד``ר עדי אדר
    08/12/2019

שלום לילך-

קיים קושי אדמיניסטרטיבי לקבל מרשם לאטנט ובשרותי בריאת כללית דורשים ניסיון קודם עם שני תכשירי ריטלין ודיווח על תופעות לוואי משמעותיות איתם.
    אטנט בשימוש מעל 40 שנים.

בברכה,
    דר' עדי אדר
    אני רושם להלן תופעות לוואי שלו :
    תופעות לוואי נפוצות של אטנט

חוסר תיאבון (אנורקסיה)
    יובש בפה
    קשיי שינה (אינסומניה)
    כאבי ראש
    כאבי בטן (או כאב בטן)
    עלייה זמנית בלחץ הדם
    ירידה במשקל
    שינויים רגשיים
    בחילות, כאבי בטן, הקאות או סחרחורת
    שלשול
    תחושה של חולשה (asthenia)
    קצב לב מוגבר (טכיקרדיה)
    זיהום, כולל זיהום בדרכי השתן (UTI)
    חום
    צרבת.

תופעות לוואי של אטנט שיש לדווח עליהן
    ישנם מספר תופעות לוואי של אדראל, שיש לדווח עליהן לרופא המטפל. תופעות אלו כוללות, אך לא רק:

מחשבות אובדניות
    בלבול
    לחץ בחזה
    כאב בחזה או דפיקות לב
    קוצר נשימה
    דיכאון
    התנהגות שונה או אגרסיבית מהרגיל
    הזיות (ראייה, שמיעה, או להרגיש דברים שהם לא באמת שם)
    אי שקט
    התעלפות
    התקפים
    פריחה לא מוסברת
    כוורות
    תנועות בלתי מבוקרת של הראש, הצוואר, הפה, הידיים או הרגליים (המכונה טיקים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לעשות פעילות גופנית בזמן נטילת אטנט מזיקה
    דניאל
    14/11/2019

אני לוקח אטנט ולאחרונה קראתי שפעילות גופנית בהשפעת אטנט יכולה לגרום לבעיות בלב האם זה נכון

הוספת תגובה

• פעילו גופנית בזמן השפעת אטנט

ד``ר עדי אדר
    08/12/2019

שלום דניאל
    לא מוכר לי מחקר לגבי השפעה מזיקה של אטנט בזמן ביצוע מאמץ גופני.
    מותר להתאמן גם בזמן השפעה תרופות ממריצות.
    בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד להפרעת קשב וריכוז

יגאל
    10/12/2019

שלום רב
    אשמח לדעת מדוע מדלגים על השאלה שלי ללא התייחסות מינימלית ויתרה מזו קבלתי חסימה בתגובות ואין באפשרותי לכתוב תגובה בהמשך לאותו שרשור של השאלה כך שאני נאלץ להגיב כאן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב סרוקוול ואטנט
    אורן
    04/11/2019

שלום רב, אני נוטל סרוקוול 150מג ואמור להתחיל 20 מג אטנט ופרוביג'ל. האם אין סתירה בין פעילות הסרוקוול שמוריד דופאמין לאטנט? ואם יש סתירה מה המשמעות מבחינת מינונים או השפעה?

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב סרוקוול ואטנט

הוספת תגובה

• שילוב סרוקוול ואטנט

ד``ר עדי אדר
    10/11/2019

שלום לך
    עקרונית ניתן לשלב בין התרופות.
    עם זאת חשוב כמובן לברר עם הפסיכיאטר/ית המלווה את הנושא כאשר אטנט עלול במצבים מסוימים להחמיר קשיים רגשיים'.
    חשוב מאוד להיות במעקב רפואי!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי בעיה חמורה שאני סובל ממנה קשה כבר 10 שנים
    חיים
    11/10/2019

יש לי בעיה חמורה שאני סובל ממנה קשה כבר 10 שנים! יש לי רעד בראש בעיקר בקצה הראש איפה שמתחילה מערכת העצבים, הרעד הזה מחמיר שאני בלחץ, וגם שאני מזיז את הראש לצדדים, וגם בבוקר שאני קם, ויש לי גם קליקים קטנים בזמן הזזת הראש בצורות מסוימות, הבעיה הזאת מפריעה לי לתפקוד היום יומי ואני מרגיש שהחוט השדרה שנכנס לראש לא יציב ורופף ואני יכול לשחק איתו ולעשות קליקים חופשי כנראה הוא התנתק מהחיבורים, בנוסף הצוואר שלי נוטה קצת קדימה, עשיתי מלא תרגילים הלכתי להמון רופאים ולאף אחד אין פיתרון, מי יכול לעזור לי? אני מוכן לשלם כמה שצריך בשביל פיתרון לסיוט המוזר הזה שלא נגמר, תודה רבה לעוזרים, חיים

הוספת תגובה

• בעיה מזה 10 שנים

ד``ר עדי אדר
    11/10/2019

חג שמח!
    הנושא שאתה מעלה לא שייך למעשה לנושאים של פורום זה....
    אני ממליץ שתפנה ליחידה להפרעות תנועה בבית חולים איכילוב.
    הם מתמחים בנושא שהזכרת

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין משפיע לזמן קצר
    סיון
    05/10/2019

שלום ד״ר,
    הילד שלי נוטל ריטלין LA מגיל 5.5.
    התחלנו עם מינון 20 שלא השפיע בכלל ומיד עלינו למינון 30 מ״ג. (בזמנו שקל בסביבות 16 ק״ג)
    התרופה השפיעה טוב לאורך 8 שעות.
    כיום, הילד בן 8 (שוקל 24 קילו)
    התרופה משפיעה לכ4.5 שעות. בנוסף לכל, שמתי לב שלוקח לתרופה כשעה עד שהיא נכנסת לפעולה.
    אציין שניסינו בעבר לעבור לתרופות אחרות ללא הצלחה (ויואנס וקונצרטה)

הפסיכיאטר אומר שריטלין 30la זה כבר מינון גבוה בפני עצמו.

השאלה היא,
    האם יש קשר בין זמן ההשפעה הקצר למינון? יכול להיות עם נעלה במינון זה יעזור לזמן ההשפעה להתארך ואולי אף לחזור ל8 שעות?
    אני מבינה שהמינון גבוה לילד קטן. אבל יכול להיות שמינון שהתאים לו בגיל 5.5 יתאים גם עכשיו בגיל 8?

אשמח לדעתך בנושא ולהמלצה ככל האפשר.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין משפיע לזמן קצר

הוספת תגובה

• ריטלין משפיע לפרק זמן קצר.

ד``ר עדי אדר
    11/10/2019

חג שמח!
    התגובות לתרופות אלו משתנה ממטופל למטופל. יש כאלו הנזקקים למינונים גבוהים מאוד.
    לעתים קיימת תחלואה נלווית כגון הפרעת סרבנות (ODD) וילדים אלו לא מגיבים טוב לריטלין ולחליפיו.
    במצבים של תגובה חלקית מומלץ לבצע הערכה נוספת ולבחון אם יש תחלואה נוספת (חוץ מהפרעת קשב)

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסטוריה רפואית
    נוני
    23/09/2019

במסגרת עבודתי הציבורית בהתנדבות כאיש תקשורת אני מקבל פניות ושאלות אותם אני מנתב לאותם גורמים שיכולים לסייע . נשאלתי כך : הורים הגיעו לרופא פסיכיאטר עבור בתם בת ה 8 עקב בעיות קשב וריכוז וחרדה חברתית . מאחר והם עברו קופת חולים הרופא שפגשו זה להם פגישה ראשונה איתו. ההוריםהגיעו עם כל הניירת הרפואית כולל אבחונים קודמים של הפסיכאטרית ותוצאות בדיקה של מכון עבור טובה +מוקסו. הרופא סירב לעיין בחומרים ובהיסטוריה הרפואית למרות הבקשה של ההורים . דחה את ההורים לעוד מפגש בעוד 3 חודשים ולעת עתה לילד אין שום טיפול אשר הומלץ לו בעבר (נטילת ריטלין מתאים). האם כך ראוי לאבחן ולהתעלם מכל ההסטוריה של מספר שנים? האם נכון וראוי לפנות לממונים הרפואים אודות המקרה הנ"ל ? תודה מראש על דעתך המקצועית והכנה.

לקביעת תור
    סגירה
    הסטוריה רפואית

הוספת תגובה

• הסטוריה רפואית

ד``ר עדי אדר
    11/10/2019

שלום לך
    אני ל לא חושב שזה הפורום המתאים לליבון בעיות כאלו.
    באופן עקרוני איני נוהג להעביר ביקורת על אנשי מקצוע אחרים ובוודאי שאין זה מן הראוי לפני שמקבלים את מלוא הנתונים.

אני חושב שאם משפחה חושבת שנגרם לה נזק או יש להם תחושת חוסר נוחות מהתנהלות של איש צוות רפואי עליהם לפנות לגורמים המתאימים בקופה ולהתלונן.
    איניזאת מוצא לנכון לחוות את דעתי עת הנושא שהצגתם מהסיבות עם שמניתי לעייל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ,למרות שאני לא מסכים

נוני
    22/10/2019

ד"ר עדי אני מודה לך על שטרחת והשבת לי. אני לא מסכים עם התשובה אבל אני יכול להבין את עמדתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסטוריה רפואית

ד``ר עדי אדר
    10/11/2019

שלום נוני -
    קשה לעונת על שאלה כזו כי לאמת ולנתונים יש לפחות שני צדדים.
    בהחלט ייתכן כי הגירסה שהיינו מקבלים מהרופא הייתה שונה בתכלית.
    מבלי להתייחס למקרה הזה באופן ספציפי ברור כי על כל רופא לדרוש ולעיין בחומר רפואי קודם וכמובן להמליץ על טיפול כזה או אחר על פי שיקול דעתו.

עם זאת איני חושב כי אני מסוגל לשפוט (וגם איני חושב שזה תפקידי בפורום זה) את תהליך קבלת ההחלטות של הרופא.
    אני חושב שמין הראוי היה לקבל גם את תגובתו של הרופא.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בזהירות המתבקשת..

נוני
    10/11/2019

ד"ר עדי , אכתוב בזהירות המתבקשת שבצעתי פניה לטיפול פרטי וכאשר שאלתי לגבי ההסטוריה הרפואית מהעבר התשובה הייתה חיובית . אני סבור שהבנת שכאשר כתבתי את הפוסט זה היה לאחר בדיקה מקדמית . צר לי על האיש שעושה את עבודתו בגוף ציבורי ,רמייה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדודי שינה בערב עם אטנט
    לילי
    11/09/2019

שלום
    הבת שלי בת 8 ניסתה ריטלין אבל לא צלח מבחינת תופעות לוואי, עברו לאטנט לפני שבועיים ומאז היא לא ישנה.
    לוקחת את הכדור, 20 מג, ב8 בבוקר ובערב סיוט, לא עייפה, לא רוצה להרדם לבד ,רוצה עזרה להרדם.
    יכול להיות שהכדור גורם לה לנדודי שינה ב21:30 בערב?
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    נדודי שינה בערב עם אטנט

הוספת תגובה

• נדודי שינה ואטנט

ד``ר עדי אדר
    11/10/2019

חג שמח!
    עקרונית המינון שהיא מטופלת בו גבוה יחסית (המינון שווה ערך לריטלין 40 מ"ג)
    בהחלט ייתכנו תופעות לוואי בעת מתן אטנט. קיימת דעה בציבור הרחב שאטנט היא תרופה ללא תופעות לוואי וזה רחוק מאוד מהמציאות.
    בד"כ התופעה מתמתנת ואם היא מפריעה יש להתייעץ עם הרופא המטפל כאשר קיימת אפשרות להוריד את מינון התרופה ובמקרים מסוימים להוסיף לטיפול מלטונין המהווה תרופה טבעית למעשה לקשיי הרדמות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לויואנס

לילי
    17/10/2019

תודה על התשובה.
    בנתיים הספקנו לעבור לויונס, אומרים שכאן התופעות לוואי באמת פחותות מהשניים האחרים, האם אכן זה נכון?
    היא ממש בפחד מהתרופות כי השניים האחרונים גרמו לה לכאבי בטן,ירידה בתאבון למשך כל היום, היא לא התחילה לאכל אחרי צהריים, חולשה כללית .
    כולי תקווה שזה יתאים לה.
    אם לא, מה האפשרויות הלאה? מעבר למשפחה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה