מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- SSSSSSSSSSSSSSS.08/09/2013
שלום דוקטור
שאלה נוספת לגבי הפרעות הקשב והתסמינים שלה הרבים ,ולבעיה הזאת
אם ועד כמה חשוב החומר נוראפינפרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SSSSSSSSSSSSSSS - תגובה
ד``ר אריה בקלו13/09/2013שלום,
משפחת האדרנלין כמו גם הדופמין הם נוירוטרזמיטורים מוחיים חשובים.
קליטה מהירה מידי שלהם ,REAPTEAK ,היא אחד הגורמים להפרעת ק"ר .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד.07/09/2013
שלום
אם ניתן לשתות ביחד את התרופות שנקראות אדרל ו- איקסל=Ixel* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד - תגובה
ד``ר אריה בקלו13/09/2013שלום,
בעקרון זה ניתן.
חובה להתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ננ.03/09/2013
שלום דוקטור
אני מנסה למצוא את הסוג והמינון
למה אתה חושב שהתרופה ריטלין לא נרקוטיקה
ואם כך מה הסיבה שמשרד הבריאות לא משנה את הגדרה מה גם שנמצאים שם רופאים שמבנים את הנושא,וכדי לא להקשות על החולים שזקוקים.
ואם זה עומד להשתנות ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ננ - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/09/2013שלום,
התרופה שייכת למשפחת התרופות הממריצות ולכן נכללת בפקודת הסמים.
התרופה איננה משפיעה כסם על מי שנוטל אותה לפי הוראות רפואיות ולאחר שנקבע באבחון שאכן זקוק לה.
שימוש לא מתאים בתרופה עלול לגרום לתופאות שליליות ואף להתמכרות.
שנה טובה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ש.03/09/2013
שלום רב לגבי אדרל
1 כמה שכיח טיפול באדרל בילדים בישראל
2 ואם גם להרבה מבוגרים בישראל ה -אדרל היחיד שעוזר להם
3 מעניין אם רוב החולים שצורכים אדרל רגיל ושהבעיה היא לא רק בתחום הלימודי אלה הרבה מעבר ,מספיק כדור שעוזר למספר שעות,
כי xr אדרל עולה בערך 1200 שח ,סכום בלתי סביר, לפחות בטח בשבילי.
3 אני שמעתי את תשובתם של משרד הבריאות...קופת חולים...העיקר
ש- מתילפנידאט בסל , לא צרכים ...לא חייבים... להכניס לסל אדרל , כנראה
שאין סיכוי שיכנסו אותו לסל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש - תגובה
אין לי נתונים לגבי כמות הצריכה של אדרל בישראל.
הכללתו בסל היא שאלה פוליטית/ וועדת סל התרופות.
כרופא הייתי שמח אם היה נכלל בסל.
שנה טובה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות התנהגות אצל בן 7שלי03/09/2013
שלום,
בני בן ה-7 מאובחן כסובל מ- ADHA ונוטל ריטלין 10 מ"ג מכתה א'. כעת עלה לכתה ב'. לאחרונה החלו להופיע קשיים משמעותיים בהתנהגותו. נעשה מרדן, פרוע, לא ממושמע, לא מקשיב, מקלל, עצבני ואגרסיבי. התנהגות זו בולטת בעיקר במסגרות "חופשיות" שלאחר בית הספר כמו בבית או אצל סבים, דודים וכו'. בכתה שמור יותר, ממושמע אך כמובן , שהוא מכוסה על ידי ריטלין.
האם לדעתך, צריך להגדיל את מינון הריטלין? אני קצת מודאגת כי אינו אוכל הרבה במהלך היום. שוקל 22 ק"ג, רזה. אני מרגישה שאיבדתי שליטה עליו! הוא לא פוחד מכלום. שום ענישה לא מרתיעה אותו. (מכניסים אותו לחדר שלו, הוא בורח מהחלון - בית קרקע במושב) שום חיזוק לא קונה אותו. מבין שבימי לימוד יש לקחת ריטלין ולא מתנגד אך מסרב לקחת בשבתות וחגים.
אשמח לשמוע חוות דעתכם המקצועית.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות התנהגות אצל בן 7 - תגובה
חלק לא מבוטל מילדים עם הפרעת קשב וריכוז ADHD , סובלים גם מהפרעה מרדנית מתנגדת ODD . התאורים שלך את הילד מחשידים שזאת הבעיה.
העובדה שתחת ריטלין בכיתה הוא בשליטה טובה יותר רק מחזקת את האפשרות.
במקרה כזה אני ממליץ על טיפול בתרופה עם שחרור מושהה כגון LA או CONCERTA
שיתנו לו כיסוי טיפולי לרוב שעות היום.
נושא התיאבון הוא אכן בעייתי אך מחקרים רבים הראו שלאורך זמן אין פגיעה משמעותית.
חשוב לבצע את ההתאמה הטיפולית עם הרופא המטפל.
שנה טובה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.03/09/2013
שלום דוקטור
1 אם התשישות למרות אדרל 30 מג מראה על השפעה חלקית
2 אם חלק מהתרכובת שיש ב - 30 מג אדרל רגיל ,לא משתחרר במחצית השעה הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
בעקרון, כל תופעת לוואי מצריכה התייעצות עם הרופא המטפל .
השפעה חלקית היא אפשרות.
שנה טובה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון הפרעות קשב וריכוזמיכל01/09/2013
שלום,
אני עומדים לפני אבחון של הפרעת קשב וריכוז אצל פסיכיאטר ילדים, אשר יערוך אבחון TOVA ואבחנה מבדלת.
האם יש באפשרותו לערוך מבחן נוירולוגי? אני קוראת בכל מקום שזה נחוץ כדי לאבחן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון הפרעות קשב וריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר01/09/2013שלום לך!
את מתכוונת מן הסתם אבחון נוירולוגי.
התשובה שלילית אבל פסיכיאטר בהחלט מוסמך לבצע אבחון הפרעות קשב כולל החלטה על טיפול תרופתי במידת הצורך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורותיעל31/08/2013
בני 5 ו - 9 חודשים, לוקח ריטלין LA20 מספ חודשים. לאחרונה התחיל להתלונן על סחרחורות, גם לפני שהולך לישון (13-14 שעות לאחר לקיחת הריטלין). האם סביר שזה בגלל הריטלין או לחפש את הבעיה מקום אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות - תגובה
ד``ר עדי אדר01/09/2013שלום לך!
עליו להיבדק על ידי רופא מטפל!
לא ברור לי מה הכוונה סחרחורת כי יש מספר הגדרות לתסמין זה.
בכל מקרה צריך להתרשם אם התלונה מופיעה באופן בלעדי רק בימים בהם הוא נוטל את התרופה כי אז יתכן וקיים קשר כלשהו למרות שברור כי השפעת התרופה פגה לאחר 7-9 שענות מנטילתה.
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבעננננ.24/08/2013
שלום דוקטור
1אחרי מציאת המינון הנכון עם כדור ריטלין רגיל ,במקרה שלי 30 מג ,ובמידה וצריך את השפעת התרופה לרוב היום, אז הרופא
נותן לי מרשם לטווח ארוך, שבמקרה שלי כול פיק צריך לכלול 30 מג ,
האם נכון
2 רופא המשפחה אמר לי לפני שנה ,שאוקסיקוד ,בכדור רחב מועד (מורפיום)
לא מפריעה לכדור אדרל שקבלתי, או כול סוג ריטלין אחר , לעשות את העבודה שלו
האם דוקטור אתה מסכים לקביעה זו,??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעננננ - תגובה
ד``ר אריה בקלו25/08/2013שלום,
במעבר מסוג לסוג של תרופה רצוי לשמור על עוצמה(פיק) זהים או קרוב לכך.
אין מניעה עקרונית במתן שילובים שציינת כל עוד זה תחת פיקוח הרופא המטפל שיודע לעקוב ולנטר את התגובות הקליניות שלך לטיפול.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימה.23/08/2013
שלום דוקטור ותודה על האתר
בריטלין הרגיל אני מגיעה ל- 30 מג , האם יש סיכוי שריטלין 40 מג la 'שכול פיק בערך 16 מג יעזור , או צריך להתאים שכול פיק יגיעה ל- 30מג
2 אם אפשר להגיד שהיתרון ב -אדרל זה רק מיעוט תופעות הלוואי ,
או יש דברים נוספים ,
(לא יודע אם זה נכון ,אבל נאמר לי שב -אדרל יש יתרון משמעותי להפרעות קשב בגלל שהוא מורכב מ- 4 חומרים )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימה - תגובה
הרעיון הכללי הוא שבמעבר מריטלין קצר טווח לשחרור מושהה כגון LA ישמר אותו היחס הטיפולי כלומר אם נזקקת ל 30 מג. רגיל יש לתת מינון זה או קרוב לו.
בכל מקרה שינויים כאלו יש לבצע רק בהדרכת הרופא המטפל.
לאדרל יש אכן סטטיסטית פחות ת. לוואי. האם הוא יותר אפקטיבי ? תלוי את מי שואלים. בארה"ב זו תרופת הבחירה . בסופו של דבר מדובר בתגובה אישית של כל מטופל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טניה.22/08/2013
שלום
1 אחרי אבחנה מדוקדקת קבלתי אדרל , מה הסיבה שתרופה כזאת משפיעה מעט ,למרות המינון של ה - 30 מג ,מה הסיבות במקרה כזה לפי דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טניה - תגובה
בטיפול מתיחסים ל 2 דברים:
1. עוצמת הטיפול בהתאם לנתונים האישיים כגון גיל ומשקל וזה נמדד במליגרמים.
2. סוג הטיפול- קצר טווח ל 4-6 שעות או שחרור מושהה ל 8-12 שעות לפי הסוג.
אדרל רגיל הוא לטווח קצר שעד 6 שעות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטי.22/08/2013
שלום דוקטור
נאמר לי ש- bupropion גם לבדו משפיעה על קשב ,ובמיוחד מחזק את השפעת הריטלין, לא יודע אם הדבר נכון,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטי - תגובה
שיפור מרכיבים נפשיים ע"י טיפול עשוי להשפיע לטובה גם על בעיות ריכוז.
כשלעצמו, לא ידוע לי שברופרופיאון מחזק השפעת המתילפנידט.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם התאמצות קיצונית להתרכז יכולה לטל21/08/2013
אני סובל מהפרעת קשב וריכוז ובשל רצוני להצליח אני מנסה להתרכז באופן מקסימלי דבר בדורש ממני מאמץ רב לעיתים כשאני זאת לאורך זמן אני חש כאב ראש קטן
האם יש משהו בהתאמצות הזאתי שיכול להזיק לי או רק להועיל לי
מבחינת הריכוז אני חש השתפרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התאמצות קיצונית להתרכז יכולה ל - תגובה
כאב ראש כשלעצמו הוא מטרד. אינני יודע בוודאות אם זה קשור לנסיונות ההתרכזות או למשהו אחר ולכן אינני יכול לענות על שאלתך.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין LA 20 מ"גאדר21/08/2013
רציתי לשאול האם צריך לתת את הנ"ל בכל יום, או שאפשר לוותר על ימים של שבתות חופש וחגים? אני יודעת שלפי הנחיות רפואיות אין להפסיק את הטיפול בבת אחת ויש לרדת במינון בהדרגה, מה לגבי הפסקות של שבתות חופשות וחגים, גם נחשבות כהפסקה לצורך העניין?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין LA 20 מ"ג - תגובה
אין צורך בהפסקה הדרגתית של הטיפול.
אפשר לא לתת בשבתות וחופשות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריק.20/08/2013
לילה טוב דוקטור
אם השילוב של Wellbutrin יחד עם retalen אפשרי אם הדבר שכיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריק - תגובה
ד``ר אריה בקלו23/08/2013שלום,
השילוב אפשרי ונעשה בלא מעט מקרים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)