מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממה נובעת בעיית ריכוזאני29/07/2013
אובחנתי כבעל הפרעות קשב וריכוז
לקחתי רטלין מספר פעמים והפסיק להשפיע עליי גם שהעליתי את המינון למינון גבוה עם זאת לקחתי כדור נגד דיכאון פאקסט במשך שנה והוא פתר לי לגמרי את הבעיות ריכוז כולל את הבעיות זיכרון שהיו לי הייתי לגמרי מרוכז איתו לפחות כמו עם הרטלין בהתחלה ידוע שחרדות ודיכאון עלולות לפגוע בריכוז כמו adhd האם אפשרי שטעו אצלי באבחון והבעיות ריכוז נבעו מחרדה ודכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממה נובעת בעיית ריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר09/08/2013שלום -
ברמה עקרונית כמובן שיתכן והבעיה היא אכן חרדה ודיכאון העלולות לגרום קשיים בריכוז. ברור כי אדם דכאוני או חרד מתקשה להתרכז .
לכן חשוב לפני שמתחילים טיפול תרופתי לבחון את כל ההבטים ולבדוק אם אין תחלואה נלווית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי תמידיאני28/07/2013
אני בת 21 בעלת קשיי קשב וריכוז,ילדתי לפני שנה ואני כבר מעל לשנה וחצי נמצאת בבית.
אני נורא חרדתי לגבי כול דבר,עד כדי כך שאני חוששת לעבור מעבר חצייה עם הילדה והעגלה.
נורא קשה לי להתבטא בקול מול אנשים,כמו ראיונות עבודה וכו'...
אפילו לפגישות עם רופאים אני לא הולכת בלי אימי,כי לפעמים שרופאים מדברים איתי,אני לא בדיוק קולטת כול מה שהם אמרו.
אני גם לא מסוגלת לטפל בקטנה שלי כמו שצריך,בגלל שאני שוכחת המון דברים ולא מאורגנת ומסודרת בראש.
עברתי דברים לא קלים בחיי ושקעתי בדיכאון,הדיכאון ממשיך אך אני מנסה לצאת ממנו ולא להראות אותו לכולם,במיוחד לא ליד הבת שלי,איתה אני שמחה ומאושרת ומלמדת אותה דברים,אך בפנים אני כואבת.
אני גם עליתי המון במשקל אחרי הלידה כמעט 50 קילו,ולא מצליחה להוריד בגלל חוסר האירגון.
מה אני צריכה לעשות?
אני ממש זקוקה לעזרה,אשמח לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי תמידי - תגובה
ד``ר אריה בקלו29/07/2013שלום,
אני מבין שהפרעת הקשב וריכוז שלך מלווה בהפרעת חרדה וכנראה גם דכאון.
בנושא הפרעת הקשב אני ממליץ לך לקבל טיפול תרופתי שישפר את מיומניות הקשב ,הריכוז והארגון שלך ויאפשרו לך תפקוד יומיומי טוב יותר.
באשר לשאר הבעיות, כדאי מאוד שתקבלי עזרה מפסיכיאטר שגם ידע לשלב בין סוגי הטיפול שלרוב אינם נוגדים זה את זה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה,אבל...
אני29/07/2013ניסיתי כילדה כול מיני סוגים של תרופות לריכוז וזה לא עזר לי,רק גרם לי לכאבי ראש
ומיגרנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שושנה.26/07/2013
שלום
אם ריטלין ואדרל עובדים על אותם מסלולים וחומרים ,לשיפור הפרעות קשב וריכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שושנה - תגובה
ריטלין= מתיל פנידט שהיא נגזרת של אמפתמין.
אדרל= מלחי אמפתמין
שניהם עובדים על רצפטורים דומים במוח ופעולתם דומה למדי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבנה שאלה.24/07/2013
לילה טוב
כבר מספר חודשים אני מנסה את כול = המינונים = של התרופה קונצרטה
לצערי ללא הטבה, רציתי לדעת איזה סיבות יכולות להיות למצב שקונצרטה
לא מועילה ,להפרעות הקשב שאני סובלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבנה שאלה - תגובה
לא ברורה לי הכוונה בניסיתי את כל המינונים.
התאמת מינון תרופתי חייבת להיעשות ע"י הרופא המטפל.
יש מצבים שסוג מסויים של טיפול לא מתאים למטופל,לא תמיד הסיבה ברורה, ואז מקובל לשנות לתרופה אחרת.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרסטינה.24/07/2013
היי
בישראל המינון המתאים לי ,הוא 40 מג ריטלין רגיל ,
אני אמורה לבלוע 4 כדורים של 10 מג ,בגלל שאין ריטלין רגיל יחיד ,שמינונו 40 מג, בישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרסטינה - תגובה
ד``ר עדי אדר24/07/2013שלום לך!
לא ברור לי מה השאלה...
כאן בחו"ל אין מינון של 40 מ"כ לריטלין קצר טווח.
בכל מקרה כמנה בודדת ל- 4 שעות זוהי מנה בהחלט גבוהה.
מציע לך להתייעץ עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפתלי מועלם.24/07/2013
צהריים טובים
אני מקבלת מדבקת פנטניל , אם המדבקה יכולה להפריע לריטלין שאני חייבת
לקבל , איך ו,באיזה מידה אם בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפתלי מועלם - תגובה
עקרונית ניתן לתת את שתי התרופות בשילוב כלומר מדבקת פנטניל עם ריטלין - כמובן יש להמשיך במעקב רופא מטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמודי מוהנדס.24/07/2013
דוקטור שלום רב
רציתי לדעת - בין ריטלין la ,לבין ריטלין רגיל ,האם ההבדל הוא ש - la יש פיק נוסף
(כמובן עם המשמעויות הטובות בזה)
אבל בדרך השיחרור של שניהם, משחררים את כול החומר מידית ,גם בריטלין הרגיל ,
וכן ב- la ,שכול פיק שיש בו , משתחרר כולו בצורה מידית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמודי מוהנדס - תגובה
ד``ר אריה בקלו27/07/2013שלום,
בריטלין LA יש 2 סוגי מיקרוקפסולות. הראשונים משתחררים בהתחלה והשניים כעבור כ 4 שעות,
לכן משך פעולת הכדור הוא כ 8 שעות עם רמה טיפולית דיי אחידה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחמד.24/07/2013
שלום
אם תוכל להסביר על אדרל 30 רגיל, כמה פיקים יש , וכמה בערך משחרר כול פעם,
דבר נוסף שמתי לב על עצמי ,שכדור שמשחרר את החומר שאמור להשתחרר בצורה איטית ההשפעה עליי נמוכה,
לעומת הכדור שמשחרר את החומר החלקי אומנם ,אבל כולו בבד אחת .
ואחרון - למה הכדור שמיובא מחוץ לארץ, נקרא חומר גנרי ,ולא מקורי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחמד - תגובה
אדרל רגיל משתחרר בפעימה אחת וכללית תכשירים כאלה יותר "חזקים" והשפעתם מהירה ובד"כ יותר חזקה ולכן אתה חש כך.
התכשירים המושהים מידת השחרור עלולה להשתנות ולכן התחושה וההשפעה לא עקביים.
לגבי השאלה האחרונה אין לי תשובה מוסמכת וממליץ שתברר את הנושא בבית מרחקת שור-טבצ'ניק.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת ריטלין ומצי רוח קיצונייםדנה24/07/2013
ביתי בת ה 10 נוטלת ריטלין 10 מ"ג כבר למעלה מחצי שנה. היה נהדר בהתחלה אך במשך הזמן כבר לא השפיע. כמו כן שמתי לב שיש לה הרבה שינויים קיצוניים במצב הרוח לאחר התפוגגות ההשפעה. היא ילדה חרדתית מאוד בעלת מחשבות שליליות רבות ואני חוששת שהכדור מקצין זאת.
משסיפרתי זאת לרופא המטפל אמר שאין קשר ואף המליץ לעלות את המינון ל- 20 LA/
האם אני נוהגת בסדר שאני ממשיכה לתת לה את התרופה הזאת ? האם יש תרופה אחרת שעושה את אותה העבודה ?
טרם התחלתי לתת לה את המינון הגבוה יותר בגגל שכבר הסתיימה שנת הלימודים. לכן איני יודעת איך לנהוג לקראת שנה"ל הבאה .
אודה על תשובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ריטלין ומצי רוח קיצוניים - תגובה
התופעה שתארת מוכרת והיא מכונה 'רבאונד' והיא מופיעה לאחר חלוף השפעת התרופה ולעתים מתבטאת בשינויים במצב הרוח.
אחד הפתרונות המומלצים הוא החלפת תכשיר לריטלין ארוך טווח או לחילופין תוספת ריטלין קצר טווח אחה"צ.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה בנושא נטילת ריטלין ו
דנה24/07/2013בהמשך לתשובתך . מדוע הפתרון הוא החלפת תכשיר לריטלין ארוך טווח ? זה ישפר את ההרגשה ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טניה.23/07/2013
לילה טוב
1 אם כול המינונים של ריטלין רגיל, קיימים בישראל,ללא שום בעיה של מחסור ,
ובעיקר לריטלין רגיל שמינונו 40 מג ,
2 אם בריטלין ארוך טווח sr יש מינון של 40 מג בארץ,ללא בעיות הספקה ככול שידוע לך ,
בכללית ,ומכבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טניה - תגובה
לגבי השאלה הראשונה הגורם המוסמך לענות הם בתי מרקחת כאשר למיטב ידיעתי אין בעיה של מחסור.
אין מינון של 40 מ"ג SR ויש לבלוע 2 כדורים של 20 כדי להגיע למינון זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עטרת.22/07/2013
שלום דוקטור
ריטלין רגיל משפיעה עד 4 שעות ,אם גם אדרל רגיל, משפיעה עד 4 שעות ?
ואם יותר שעות, מה יכול להיות הסיבה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עטרת - תגובה
מדובר בשני תכשירים שונים למרות שהם "קרובי משפחה" (אדרל מהווה תערובת של מלחי אמפטמין) ומשך השפעתם יותר ארוכה משל ריטלין.
הסיבה למשך זמן ההשפעה תלוי בגורמים כולל כולל קצב "ההצגה" של התרופה לרקמות השונות ומהירות הפירוק בגוף והיא שונה מתרופה לתרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורן21/07/2013
אני בן 24.עד לפני שנתיים נטלתי ריטלין ברצוף מגיל 11.בניגוד להוראת הרופא הפסקתי.היום אני ער לכך שהפרעת הקשב והריכוז שלי הורסת לי את החיים בצורה קיצונית.גם אז הובהר לי שאני סובל מהסוג הגרוע ביותר של הפרעת קשב וריכוז שלא מבוססת רק על הפרעות למידה.אני לא יכול להקשיב,מתפרץ לדברי אחרים,אימפולסיבי ושלא לדבר על שניה שאני לא יכול לשבת במקום אחד.השאלה שלי אם היום בגיל 24 אני יכול לחדש מרשם ולקבל את הטיפול בתקווה להקל קצת על הסימפטומים הבעיתיים.אם כן מה הדרך?למי לפנות ומה לעשות נכון מהנקודה הזאת של חוסר הידע הרלוונטי.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר אריה בקלו24/07/2013שלום,
אבחנת ADHD תופסת למעשה כל עוד הבעיה נמשכת ללא קשר לגיל.
מאחר ואובחנת לפני גיל 18 , עליך לפנות לרופא המטפל שיחליט אם לחדש מיידית את הטיפול או להפנותך להערכה עדכנית תוך התאמת הטיפול הנדרש לגילך ומצבך הנוכחיים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון בהתפתחות הילדמיטל20/07/2013
שלום ד"ר,
יש לי ילדה בת שלוש וחצי שעברה אבחון בריפוי ועיסוק עקב בעיות במוטוריקה גסה ויסות חושי ובעיות בעיכוב התפתחות רגשית.
לפי האבחון בכלל נאמר שם שיש לה בעיות קוגנטיביות, וקשב וריכוז, על סמך זה שהילדה לא הרימה את הקוביות שביקש, לא סימנה וציירה במבחן VMI של BEERY. הוא טען שהיא לא מבינה הוראות ובקשב ורכוז הוא אמר:"נדרש תיווך רציני והכוונה לשם המשכיות והבנת משימות".
הוא טען שהיא צריכה גן טיפולי.
הילדה שלי מאוד מופנמת וביישנית וצריכה אותי לתיווך כל הזמן מזרים.
האם הוא לא הגזים ויכול להיות שפשוט היא לא הרגישה חופשייה לידו? האם הבעיה היא לא ריגשית התנהגותית?
איך זה קשור לקשב וריכוז?
הילדה שלי ילדה רגועה ונינוחה גם בגן וגם בבית.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בהתפתחות הילד - תגובה
ד``ר אריה בקלו24/07/2013שלום,
פורום זה אינו עוסק בבעיות התפתחותיות.
כמובן שאינני יכול להתייחס לתוצאות אבחון שלא נכחתי בו.
ישנם ילדים, גם בגיל 3 , עם בעיות קשב וריכוז , לא תמיד מלווים בתנועתיות יתר וזה עלול להשפיע גם על אספקטים התפתחותיים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איתיי.17/07/2013
שלום דוקטור
קבלתי שילוב אדרל 30 מג ,וקונצרטה 54 ,
המינון לא עובר את ה- 90 מג המותר ,לכן לא צריך למלא טופס 29 ,האם זה נכון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתיי - תגובה
ד``ר אריה בקלו20/07/2013שלום,
נכון.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.17/07/2013
שלום רב דוקטור
יש לי אישור ממשרד הבריאות לאדרל ,דרך בית מרקחת פרטית ,
האם האישור ממשרד הבריאות ,מאפשר לי לקחת את האדרל המקופה שלי ,מכבי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד``ר אריה בקלו20/07/2013שלום,
אם התרופה קיימת למכירה בקופת החולים שלך, את יכולה לפנות לרופא המטפל שלך שינפיק לך מרשם של הקופה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)