מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבולבלת.20/08/2013
שלום
למרות הפרעות קשב לא קלות בכלל וסוגים שונים של ריטלין
עכשיון אדרל 30 מג פעם אני מרגישה שיש השפעה מרגיעה ופעם אחרת ללא השפעה
אם זה קורה גם לאחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת - תגובה
ד``ר אריה בקלו23/08/2013שלום,
בעקרון לא אמורים להיות הבדלים מהותיים בין הימים בהנחה שסוג הטיפול והמינון מתאימים למטופל.
יש לקחת בחשבון שכבני אדם ,אין יום דומה למשנהו ועשויים להיות סיבות אחרות להיותנו רגועים יותר או פחות כגון השפעות רגשיות, חברתיות וכו'.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- bbbbbbbbbbb.20/08/2013
שלום דוקטור
סליחה המשך
1 איזה תרופה או סוגי תרופות ,יכול לבטל או להפריעה אפילו חלקית להשפעה
של הריטלין על סוגין
2 לפי ניסיונך ,האם קיים תרופה, או אחר, שיכול להגביר לטובה את ההשפעה של הריטלין
3 אני קראתי שכדאי לקחת את האדרל על קיבה ריקה , מה דעתך,
ואם תשובתך חיובית ,מה הסיבה, ואם זה מתייחס רק לסוגו של האדרל בלבד
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר bbbbbbbbbbb - תגובה
אני מציע שלא לחפש תרופות המגבירות או מפחיתות את יעילות הטיפול , אלא להתרכז בטיפול המתאים.
את כל התרופות הממריצות כולל אדרל רצוי לקחת עם או אחרי האוכל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.20/08/2013
שלום דוקטור
1- הרופא נתן לי כדור טרגין שזה מין מורפיום , האם סוג כדור זה יכול לבטל ,אפילו חלקית ,את ההשפעה של הריטלין ,על סוגיו , או להפריע למצא את הסוג והמינון של הרטלין שיתאים לי.
2- 30 מג אדרל רגיל עושה לי שקט ויכולת, אבל אני מרגיש חלש ,האם זה תקין ,
מה דעתך דוקטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
השילוב של כדור ממריץ עם תרופה ממשפחת המורפינים עלול להשפיע על יעילות הטיפול.
יש להתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דן.19/08/2013
שלום רב דוקטור
מאוד חשובה לי דעתך
כדי לתפקד סביר אני צריך את הטיפול רוב היום
התחלתי לקבל טיפול מאוחר מאוד
לקחתי מספר סוגים ומינונים לא קטן, בתקופה האחרונה קבלתי אדרל 30 רגיל
שמספיק למספר שעות
1 אם אדרל רגיל של 30 מג, שכול החומר מומס כולו בגוף עוזר לי בצורה סבירה למספר שעות ,
אז מה הסיכוי שאותו המינון של 30 מג ב- אדרל xr שמתפרק בצורה איטית עם מעט חומר ,שאמור לכסות בערך אם אני לא טועה 12 שעות יעזור לי
מה דעתך ומה יכול להיות הפתרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דן - תגובה
איננו יכולים לתת בפורום מענה אישי בנוסה תרופתי.
בעקרון האדרל XR אמור להשפיע אותו הדבר למשך 10-12 שעות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדילמהאריאלה19/08/2013
שלום רב, בני בן ה 7 נמצא עם בעיות גבוליות של קשב וריכוז אשר בא לידי ביטוי בקושי רב בלימודים . בסוף השבוע האחרון נתתי לו בפעם הראשונה קונצרטה 18 מג , הוא התלונן מהצהריים על כאבי ראש אחכ הגיעו דפיקות לב מואצות זיעה קרה והשיא היה בערב שהוא הקיא. לדברי הפסיכיאטרית עלי לנסות לתת לו שוב את אותו הכדור ואם יחזרו שוב אותם תופעות רק אז ננסה כדור אחר. כולי נמצאת בלבטים... האם זה בסדר לנוכח תופעות הלוואי ואני לא מסכנת את בני. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדילמה - תגובה
מדובר בת. לוואי ידועות.
לעיתים צריך לנסות את הטיפול יותר מפעם אחת כדי לבדוק אם מדובר בתופעה חולפת או משהו יותר קבוע.
בהנחה שנשללה בעיה לבבית , אין חשש לנסות שוב.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זום ? ריכוזית ?מירי19/08/2013
ילדתי אובחנה כ"גבולית" ולכן לא התחלנו במתן טיפול תרופתי עדיין. האם ממולץ לנסות תוסף תזונה ? כגון זום ? ריכוזית ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זום ? ריכוזית ? - תגובה
אינני יודע מה המשמעות של "גבולית", אני מניח שמדובר ברמת הפרעה קלה .
אם הרופא המטפל לא המליץ על טיפול תרופתי אז אין צורך בתוספי תזונה.
התוספות שציינת לא קיבלו עד היום תוקף טיפולי מדעי ויעילותם מוטלת בספק.
הם אינם גורמים נזק , פרט לכיס.....
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין SR ו- LAנילי15/08/2013
רציתי לדעת מה ההבדל בין שני התרופות?
האם יש צורך בנטילה כל יום (כולל שבתות וחופשים)? האם ניתן לרסק בנוזל? האם משפיע מיידית? מה הן תופעות הלוואי? באיזה יש יותר תופעות? האם בסל התרופות? באיזה מהם יש נפילה חזקה יותר בגמר ההשפעה?
תודה,
נילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין SR ו- LA - תגובה
ד``ר אריה בקלו16/08/2013שלום,
SR עובד כ 6 שעות ואסור לחצות או לרסק אותו.נמצא בסל התרופות.
LA אפשר לבלוע שלם או לפזר את תוכן הקפסולה על כפית של מעדן או מעט משקה לא חם. לא בסל התרופות. עובד עד 8 שעות. לרוב יש פחות תופעות לוואי וגם פחות תגובת ריבאונד בגמר ההשפעה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין 10נילי15/08/2013
שלום, בני בן ה-9, עולה לכיתה ג', בשנה שעברה התחלנו טיפול בריטלין 10 שעבד טוב מאוד כמה חודשים ופתאום חלה ירידה בתפקוד. לשנה הקרובה המליץ לנו נוירולוג לקחת ריטלין SR או LA. אני מבינה שזמן ההשפעה של שניהם הוא 8 שעות. רציתי לדעת אם יש כדור כמו הריטלין 10, שמשפיע ל-4 שעות, אבל במינון גבוה יותר. כוונתי היא, אני רוצה טיפול רק ל-4 שעות, כנראה ש-10 מ"ג כבר לא השפיעו על בני. האם ניתן להגדיל את המינון ולכמה, אם לא, מה החלופה הבאה בתור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין 10 - תגובה
כעקרון איננו נותנים יעוץ תרופתי פרטני בפורום.
ניתן כמובן לשנות מינון של כל תרופה כולל של הריטלין קצר הטווח בהתאם לגיל, משקל ותגובה קלינית, אבל חייבים לעשות זאת רק מול הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהפרעת קשב וריכוזאנונימי14/08/2013
הי, בני מאובחן בהפרעת קשב וריכוז ונוטל כדורים
המליצו לי מאוד על הומופט יואב פנחס שמטפל בשיטות טבעיות
ולא צריך ליטול רטלין .
מישהו יודע או יכול להמליץ עליו? אני פוחדת לקחת סיכון ולהכניס לגופו של בני חומרים שאינני מכירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהפרעת קשב וריכוז - תגובה
הומאופטיה , כמו גם שיטות "טבעיות" אחרות אינן תחליף לטיפול תרופתי למי שעבר אבחנה ונקבע לו הצורך בטיפול תרופתי.
הדברים מבוססים על מחקרים רפואיים רבים.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבן שלי לוקח פיקנוגנול במקום ריטלין
טלי26/08/2013זה ביעוץ עם נטורופתית כמובן, זה תוסף של סולגאר שנחשב לתחליף טבעי לריטלין, לבן שלי זה עוזר גם מבלי להשתמש בריטלין, אז מציעה לך לברר על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבן שלי לוקח פיקנוגנול במקום ריטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו28/08/2013אין דבר כזה "תחליף טבעי לריטלין" !
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.11/08/2013
שלום דוקטור
איזה ספטומים יש בתרופת אדרל 30 מג ,שיכולים להעיד על מינון נמוך מדיי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
בכל סוגי הטיפול יש לעקוב על התגובות הקליניות.
ישנם סימנים רבים הן לתת מינון והן לעודף מינון. לעיתים מדובר בתגובות דומות.
לדוגמא: תחושה שהטיפול לא עוזר יותר, תחושת ריחוף, שינויים בתאבון וכו'.
במקרה שעולה חשד בנושא יש לפנות למעקב הרופא המטפל .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי.10/08/2013
שלום רב דוקטור
אם אפשרי ליטול יחד עם הרטלין (הכוונה לכול סוגי הרטלין ,ואדרל )
סרוקסט
למשל בית המרקחת אמר לי בזמנו לא ליטול באותו הזמן את הרטלין עם הציפרלקס
אלה בבוקר רטלין ורק בלילה ציפרלקס, כך הייה רשום במחשבו של הרוקח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ברמה העקרונית אין מניעה ליטול ריטלין יחד עם סרוקסט.
חובה להתייעץ עם הרופא המטפל !
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון ריטליןעדי09/08/2013
שלום,אני נוטלת ריטלין la במינון של 20. שאלתי היא,האם כאשר ההשפעה של הכדור יורדת אני יכולה ליטול כדור נוסף של 20?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ריטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר09/08/2013שלום לך!
בעיקרון איננו מייעצים במסגרת הפורום טיפולים תרופתיים פרטניים כי זהו תפקידו של הרופא המטפל.
עקרונית לא מומלץ לקחת ריטלין LA אחרי 8 שעות כי זוהי תרופה מושהיית והיא עלולה בנטילה בשעה מאוחרת לגרום לנדודי שינה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת רטליןa09/08/2013
שנאמר לי שכדי שהתרופה תשפיע טוב יש לקחתה לפחות כשבועיים כי רק אז היא נכנסת למחזור הדם. האם אכן יש הבדל בין לקיחתה בפעם הראשונה לבין יעילותה לאחר כשבועיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת רטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו09/08/2013שלום,
התרופה פועלת כבר מהיום הראשון.
ההשפעה התרופתית זהה אך ניתן בהחלט לראות שינויים הדרגתיים בתגובה הקלינית ולכן מקובל לנסות טיפול מספר ימים לפני שמחליטים על שינוי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר לטפל בהפרעה באמצעות תזונה?אלה07/08/2013
שלום, הבנתי שאפשר לטפל בחלק מהמקרים של הפרעות קשב וריכוז באמצעות תזונה. רציתי לדעת מה זה כולל, האם מדובר בתפריט ודיאטנית או שמא בתוספי תזונה? והאם זה מתאים לילדה בת 11?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לטפל בהפרעה באמצעות תזונה? - תגובה
ד``ר אריה בקלו08/08/2013שלום,
צר לי לאכזב אותך, אולם אין טיפול בהפרעת קשב וריכוז באמצעות תזונה או תוספי מזון.
נעשו מחקרים לא מעטים בנושא וכאמור לא נמצא קשר משמעותי בין מזונות לבין ההפרעה.
במקרים מסויימים מומלץ שלא לתת מזונות ממריצים כגון שוקולד או קפאין.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות קשב ותזונה
שלי08/08/2013היי, אני דווקא כן מצאתי טיפול באמצעות תזונה לילדה שלי. בת 13 סובלת מהפרעות קשב וריכוז, מהתייעצות עם נטורופתית גיליתי שיש תוסף שנקרא פיקנוגנול (של סולגאר), זה נוגד חמצון שנמצא שעוזר לטיפול בעיקר לילדים בשיפור בעיות הקשב. אני ממליצה לך לפנות לנטורופתית שתסביר לך על זה יותר לעומק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות קשב ותזונה - תגובה
ד``ר אריה בקלו09/08/2013זה בהחלט לא תחליף לטיפול מסודר ורציני.
כל התוספות האלו עולות הרבה כסף ואין כל הוכחה מדעית קבילה שהן עוזרות פרט כמובן לאלו שמוכרים אותם.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדנה.29/07/2013
שלום רב דוקטור
האם כול סוגי הריטלין, מתחילים להשפיע לאחר חצי שעה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדנה - תגובה
ד``ר אריה בקלו02/08/2013שלום,
רוב התרופות מתחילות לפעול בין 30 ל 60 דקות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)