פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• cdt
    נתי
    23/02/2015

שלום

מה הסיבות לתמותה כתוצאה מהחיידק קלוסטרידיום?
    מעבר לנזק שנגרם למעי הגס (שבצורתו החמורה גורר כריתת המעי) ברמה כזו או אחרת, איזה עוד דברים עלולים להיגרם כתוצאה מהחיידק?
    והאם טיפול פומי בונקומיצין יעיל גם כאשר החיידק פוגע באופן מערכתי?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    cdt

הוספת תגובה

• cdt - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/02/2015

סיבות לתמותה כולללות התנקבות של מערכת העיכול וזיהום קשה שנגרם מזליגה של חיידקים אחרים מערכת העיכול לדם.
    טיפול פומי יעיל. כאשר יש זיהום נלווה בחיידקים אחרים יש צורך באנטיביוייקות אחרות לטיפול בחיידקים אלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיית תינוקות והדבקות
    אלה
    22/02/2015

שלום, אני שוקלת לרשום את הבנים שלי בני ה- 3 חודשים (תאומים) לחוג לשחיית תינוקות ופעילות במים. האם השהייה במים מגבירה את הסיכון להידבק במחלות? האם מומלץ לחכות? אם כן עד איזה גיל כדאי לחכות בכדי שיתחילו?

לקביעת תור
    סגירה
    שחיית תינוקות והדבקות

הוספת תגובה

• שחיית תינוקות והדבקות - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/02/2015

הפעילות נחשבת לבטוחה בתנאי שמדובר בברכה מוסדרת ובפיקוח כנדרש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח
    עדי
    22/02/2015

שלום, לחבר שלי יש שלבקת חוגרת, יצא לו הרפס בגב והרופא איבחן זאת. כרגע אין לו שלפוחיות רק גרד ואדמומיות כמו פריחה...לי לא היה אבעבועות רוח בתור ילדה ולכן אני דואגת האם הוא יכול להדביק אותי? אם כן מה ניתן לעשות כדי למנוע הדבקה?

לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות רוח

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/02/2015

הוא יכול להדביק אותך. ההדבקה היא במגע עם השלפוחיות או העור באזור החולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת סיורגן - עזרה חשובה
    יואל
    20/02/2015

שלום רב,

לפני מספר חודשים לאחר שינוי תזונתי תקופתי התפרץ בצידי הלשון שלי עטרת לבנה, כאשר מסתכלים מלמעלה זה מעוות מעט את הלשון והופך אותה למשוננת מעט, כמו כן היא מעט לבנה/צהובה ויש לי יובש די רציני בפה רוב הזמן. לפני מספר חודשים רופא אף אוזן גרון אמר לי שיש לי קנדידה בלשון ונתן לי דקטרין ג'ל שלא עזר ככ ומאז אבד לי חוש הטעם, מערות האף שלי מנופחות לפרקים ואני מצונן באופן כרוני. כמו כן שיעול הכולל ליחה מגיח מדי פעם בתום ארוחות.

במקביל אובחן אצלי הליקובקטר פילורי אשר נראה לי שעדיין לא עבר.

הסיבה שאני כותב כאן היא מכיוון שלפני כמה ימים הייתי אצל רופא מומחה לא.א.ג והוא אמר לי שהוא חושש שיש לי DRY SYNDROM. כל מה שמצאתי באינטרנט זה מידע על סיורגן סנדרום.

האם התופעות הנ"ל הנם תסמינים הגיוניים, מצד אחד ליחה וצינון מצד שני יובש...?
    היכן אני צריך להיבדק...?
    מהן הסכנות ודרכי הטיפול שיש בDRY SYNDROM ?
    האם היא מדבקת ?

תודה רבה רבה

הוספת תגובה

• הטיפול

איש מנוסה
    22/02/2015

יש תרופה צמחית שמחסלת פטרת לשון במהירות רבה

תחפש בגוגל - אקטימור מחלת הנשיקה

תגיע לאתר של המטפל ויש לך שם את המידע עם תמונות.

זה הפתרון .

איש מנוסה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת סיורגן - עזרה חשובה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/02/2015

ממליצה לפנות לפורוום של מחלות ראומטיות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק Mrsa
    יולי
    19/02/2015

האם בזמן טיפול בחיידק Mrsa באף ע״י בקטרובן אפשר לקחת משטחי אף ?! ואם לוקחים משטחי אך אשפר לדעת אם יש חיידק באף או הטיפול מטשטש את האבחון ?!!

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק Mrsa

הוספת תגובה

• חיידק Mrsa - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/02/2015

אין טעם לקחת משטח אף על טיפול. יש לסיים את הטיפול ולבדוק לאחר מספר ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV IGG
    מורי
    19/02/2015

שלום
    ב 6/1 עשיתי בדיקה CMV :
    CMV IGG יצא 38.1 ן CMV IGM POSITIVE
    חודש אחרי זה עשיתי שוב בדיקה
    CMV IGG יצא 41.8 וCMV IGM POSITIVE
    AVIDITY
    לא ניתן לקבוע בשל רמה נמוכה של נוגדנים מסוג IGG
    שבועעים אחרי עשיתי שוב בדיקה ויצא 41.8
    הבנתי מהרופא שלי CMV IGG צריך לעלות בדרך כלל כפול
    למה זה לא קורה אצלי?

לקביעת תור
    סגירה
    CMV IGG

הוספת תגובה

• CMV IGG - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/02/2015

לא כל האנשים מגיבים באופן דומה לזיהום.
    בהקשר של פרשנות אישית של הבדיקות - הפורום לעשות זאת הוא דרך קביעת תור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלבקת חוגרת
    מאירה
    19/02/2015

שלום. בעלי (67) חלה לפני שבועיים בשלבקת חוגרת. אני (63) קיבלתי חיסון לשלבקת היום. יש לנו נכדה בת חמישה חודשים שנולדה פג. כמה זמן עלינו להתרחק ממנה כדי שחר תידבק? ומה לגבי נכדים נוספים בגיל 4? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלבקת חוגרת

הוספת תגובה

• שלבקת חוגרת - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/02/2015

ההדבקה היא דרך מגע עם השלפוחיות. סביר להניח כי בן ה-4 התחסן לאבעבועות רוח ולכן הוא מחוסן. הנכדה הקטנה צריכה להמנע מלגעת בנגעים עד שיתבשו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דם בפי הטבעת
    דני
    16/02/2015

שלום, אני חייל ואני לא ממש מקבל התייחסות רפואית בבסיס שלי אז אני פונה לפה מחוסר ברירה.
    כבר כמה חודשים יש לי דם בפי הטבעת, ועל הצואה עצמה אין , מעבר לזה אני מרגיש מעולה ויין שום הגבלות מלבד גירוד טורדני.
    אשמח אם תוכלו לכוון אותי לפתרון הבעיה כי אם לא אז אצטרך לחכות עד השחרור.
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דם בפי הטבעת

הוספת תגובה

• דם בפי הטבעת - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/02/2015

יתכן ומדובר בטחורים. יש צורך לקבוע תור לפרוקטולוג לבדיקה ובהתאם לראות האם יש צורך בברור יותר מקיף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אלינור
    16/02/2015

שלום ... לבעלי כבר כמה חודשים יש חום.. כאב לו שריר בכתף עלה חום והרופא נתן לו כדורים וזה עבר.. אחרי תקופה התחיל החום לעלות ולרדת. לפני שלושה שבועות הוא היה בבית חולים ראו הצללה בריאות אמרו שזו דלקת נתנו לו זינט + רוליד וזה לא עבר.. לאחר יומיים הוא התאשפז. בבית חולים נתנו לו דרך הוריד אנטיביוטיקה זינט 3 פעמים ביום + רוליד. שבוע שלם זה לא עזר החום לא ירד תמיד היה 38 ומעלה. לאחר שבוע בדקה אותו מומחית לריאות וטענה שאין לו דלקת בריאות אלא שיש לו חיידק. החליפו טיפול לרוצפין + כדור ששכחתי את שמו אנטייביוטיקה חזקה לפעם ביום. החום התחיל לרדת לאח פעמיים של קבלת רוצפין ולאחר 5 ימים שיחררו אותו הביתה להמשך טיפול בבית עם ברנולה שיזריק דרך הוריד ורוצפין לפעם ביום. הוא השתחרר בחמישי ואתמול החום עלה ל38.. היום בבוקר נסענו מהר לבית חולים ועכשיו בבית חולים טוענים שאין לו דלקת ריאות, אלא חיידק שעושה זיהומים בכל הגוף גם בשריר שכואב לו וגם ההצללה בריאות וזה מה שעושה חום... אני מרגישה חסרת אונים רק התחתנו יום אחרי הוא התאשפז ומאז הוא בבית חולים עם מלא תרופות חלש כולו ושום טיפול לא עוזר.. לקחו לו דגימה מהריאות אבל אמרו שיהיו תוצאות רק בעוד שישה שבועות. החום לא יורד מה עושים מה זה יכול להיות ???? הבית חולים בעצמו לא יודע ורק מאכיל אותו באנטיביוטיקות, אני פוחדת. בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/02/2015

קשה לחוות דעה על מקרה מורכב דרך האינטנט. יתכן והיה זיהום נוסף שמערב כעת גם את הכתף. ממליצה להתייעץ עם הרופאים במחלקה לגבי פרשנות הממצאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת HCV-HIV
    דני
    15/02/2015

דר' יסמין מאור, שלום רב,
    לפני כ-9 חודשים נידקרתי בחוזקה ממזרק נשא HIVקיבלתי טיפול מונע,היו תסמיני הדבקה רבים(בלוטות לימפה בצוואר, פריחה בצורות שונות, חולשה נוראית, חוסר תיאבון, כאבי בטן"בעירה"כמוכן שימויים בספירת הדם-RBC-4, MCV-100, אינזמי הכבד עלו מעט)
    כחודשיים לאחר האירוע ועד היום תחושת זרמים, שריפה ברגליים,קוצים, נוירולוג הפנה אותי לבדיקת ביופסיה של הסיבים הדקים(מערכת העצבים), התגלה נוירופטיה , שיכולה להיגרם ממחלה דלקתית כלשהי, בניהם איידס, כמוכן כבר כ-5 חודשים בלוטות לימפה בבתי השחי בקוטר כ-2סמ(התגלה ב-US וללא שינוי בבדיקה 3 חודשים לאחר מכן) כפות ידיים ורגליים אדומות.
    ל-HIV ניבדקתי מס' פעמים רב, כאשר האחרונה 8 וחצי חודשים לאחר האירוע-שלילי.
    ל-HCV נוגדנים ניבדקתי לאחר חצי שנה מהאירוע(PCR ל-HCV ניבדקתי 3 חודשים לאחר האירוע) -הכל שלילי בינתיים,
    קראתי שאם הייתה הדבקה משולבת( מה שניקרא CO-INFECTION) ייתכן והנוגדנים יופיעו רק לאחר שנה, האם הדבקה משולבת מעכבת הופעת הנוגדנים ל-HCV או ל-HIV?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת HCV-HIV

הוספת תגובה

• בדיקת HCV-HIV - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/02/2015

הבדיקות מאשרות בצורה ברורה כי לא נדבקת ב-HIV. יש גם מחלות אחרות שיכולות לגרום לתסמנים אלו. ממליצה לקבוע תור לבדיקה ליעוץ אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום חיידקי
    חיים
    15/02/2015

שלום רב,

כבר כחצי שנה שיש לי יובש באף ואני יורק ליחה ירוקה ומעט דם שיורדת מהסינוסים (הסינוס הימני העליון) במנגנון של פוסט נזל דריפ וגורמת לי לעתים לשיעולים, לקשיי נשימה ולהוצאה מהגרון של ליחה ירוקה ומעט דימום שמקורו אפי (בייחוד בבוקר).
    ניסיתי ארבעה סוגי אנטיביוטיקות כולל זינט ואוגמנטין ל-14 יום -
    שתי האנטיביוטיקות עוזרות לי להרגיש יותר אנרגטי והליחה מתנקה (הופכת לשקופה במקום לירוקה) אך בתום השימוש הזיהום חוזר במלוא העוצמה וגורם לי לחולשה ולסבל רב.
    הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שמעלה השערה - אך לא בטוח - שאולי מדובר בתוצאה של תופעה הנקראת קונכה בולוזה הפוגעת בניקוז ומציע לשקול הקטנת קונכיות אמצעיות.
    יש לציין שעברתי ניתוח הסרת קונכיות לפי 3 חודשים שחשבתי שיפתור את הבעיה אך הבעיה רק החריפה, בייחוד את היובש והדימומים.
    כרגע, אני די אובד עצות.
    שואל את עצמי האם יש דרך להתגבר על הזיהום ולשוב לחיים אנרגטיים ומלאים וכן מודאג גם מהאפשרות של הדבקת אשתי וילדיי.... מצרף את תרבית הליחה האחרונה (שזהה לשתי התרביות האחרונות לפני לקיחת הזינט ולאחריו).

האם יש טעם בניסיון של עוד אנטיביוטיקה במינון אחר ולזמן אחר, אולי בצירוף תרופה נוספת? האם יכול להיות שמדובר פשוט בחיידק די עמיד שהתנחל במערות האף ושאין דרך טובה לסלקו? ומה בעצם לעשות הלאה? אולי פשוט לחכות והוא יעבור באופן ספונטני (אני כבר חצי שנה סוחב את החיידק הזה וסובל מזיהום הכולל ליחה ירוקה בצד קשיי נשימה).

KLEBSIELLA PNEUMONIAE 0.00

MIC SENSITIVITY

PIPERA/TAZOBACT <=4 S

AMPICILLIN >=32 R

AUGMENTIN <=2 S

AMIKACIN <=2 S

CIPROGIS <=0.25 S

ZINNAT 2 S

CEFTAZIDIME <=1 S

CEFOXITIN <=4 S

CEPHALEXIN <=4 S

CEFTRIAXONE <=1 S

ESBL Neg -

ERTAPENEM <=0.5 S

FOSFOMYCIN 32 S

GENTAMYCIN <=1 S

MEROPENEM <=0.25 S

RESPRIM <=20 S

SPUTUM MICROSCOPY

COLUMNAR EPITH. ++

LEUKOCYTES ++++

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום חיידקי

הוספת תגובה

• זיהום חיידקי - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/02/2015

אינני נותנת יעוצים פרטניים דרך האינטנט. המקרה מורכב ולצורך חוות דעת מקצועית יש צורך בבדיקה ויעוץ אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדמדמת והריון
    דפנה
    10/02/2015

שלום,
    אני בשבוע 8
    הבן שלי בין שנה קיבל חיסון של אדמת, חצבת וכו׳
    כבר באותו יום עלה לו החום ל 39 וככה המשיך במשך שבועיים כולל שיעול ונזלת.
    עכשיו החום ירד והופיעו לו כתמים אדומים בכל הגוף והפנים זה לא מגרד.
    הלכנו לרופאה והיא אמרה שזאת אדמדמת . האם זה הגיוני שישר אחרי החיסון הילד חלה באדמדמת והאם זה מסוכן לעובר?

לקביעת תור
    סגירה
    אדמדמת והריון

הוספת תגובה

• אדמדמת והריון - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    10/02/2015

מחלת החום מיד לאחר החיסון ככל הנראה לא קשורה לחיסון.
    לעיתים כ-10 ימים לאחר מתן החיסון מופיעה פריחה - יתכן לכן שהפריחה היתה קשורה לחיסון אבל יש גם מחלות וירליות רבות אחרות הגורמות לפריחה. ללא ברור נוסף לא ניתן לדעת.
    החיסון שניתן לילד לא מסכן אותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות שתן חוזרות אותו חיידק
    ליאת
    09/02/2015

שלום,
    אימי ( בת 64) סובלת מדלקות שתן חוזרות , לפחות חמש פעמים בשנה והתרבית מראה אותו חיידק Providencia Stuartii
    יש לציין שלפני שלוש שנים אימי הייתה באשפוז ממושך ( כ 5 חודשים) בבית חולים, חלק מהזמן מחוברת לקטטר.
    האם כל טיפולי האנטיביוטיקה שאמי מקבלת לא מכחידים סופית את החיידק והוא במצב רדום וחוזר? בפעם האחרונה רופאת המשפחה רשמה דיספטיל פורטה 960 מ״ג פעמיים ביום ל 7 ימים.
    במידה ושוב תתקבל תרבית חיובית לאותו חיידק בהמשך, מה מומלץ לעשות? להתייעץ עם זיהומולוג? אורולוג?
    בברכה
    ליאת

הוספת תגובה

• הדלקות חוזרות

רוית
    10/02/2015

היי
    היה לי סיפור דומה של דלקות חוזרות עם טונות של אנטיביוטיקה.
    תכתבי לי את המייל שלך אכוון אותך לרופא שפתר את את הבעיה.

רוית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות שתן חוזרות אותו חיידק - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    10/02/2015

ממליצה להתייעץ עם זיהומולוג. יש מגוון סיבות אפשריות לכשלון טיפולי וצריך לבחון האם הן רלוונטיות במקרה זה, עמידות של החיידק, מחלת אבנים ודברים נוספים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שנדבק בcmv בהריון
    עדי
    06/02/2015

שלום, נדבקתי בCMV בהריון לא לפני שבוע 24. בוודאות, עפ"י חישוב הזיהומולוגית. כל הבדיקות בהריון ולאחר הלידה היו תקינות. לאחר הלידה בוצע US מוח שיצא תקין מלבד LSV מזערי. הפרופ' המטפל טען כי בשל הממצא הזעיר ייתכן וכלל לא מדובר ב-LSV. לכן הוחלט רק לעקוב אחרי השמיעה ולא לתת טיפול תרופתי לתינוק. עד גיל שנתיים בוצעו 5 בדיקות BERA שיצאו תקינות, מלבד 2 מהן בשל נוזלים. כעת הילד בן 3 ו3ח': האם חלילה יש סיכוי שפתאום עכשיו תתחיל ירידה בשמיעה בשל הווירוס? האם חובה להמשיך בבדיקות שמיעה התנהגותיות או שניתן לעצור בשלב זה? תודה רבה, יעל

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 שנדבק בcmv בהריון

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שנדבק בcmv בהריון - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    10/02/2015

ככל שהילד גדל הסיכוי כי יופיע נזק פוחת.
    אינני יכולה לענות באופן ספיצפי במקרה זה ללא מעבר על כל הבדיקות לאורך השנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מונע לhiv ובדקות קומבו שבוצעו
    בחור גיי
    05/02/2015

דר ניכבדה שלום! לאחר שביצעתי יחסי מין לא מוגנים שהייתי פסבי ובחור שהיתברר שהוא נשא גמר בתוכי . קיבלתי טיפול מונע לhiv למשך 28 ימים . 1 . ניבדקתי שבועיים וחצי לאחר החשיפה תשובה יצאה שליית . 2 . ניבדקתי שוב לאחר 4 שבועות מהחשיפה תשובה יצאה שלילית . 3 . ניבדקתי בנוסף 6 שבועות מהחשיפה תשובה יצאה שלילית. שאלתי האים אני שלילי ויכול להפסיק להיבדק? שאלה נוספת האים עצם לקיחת התרופות הטיפול מונע יכל ליפגוע לי בתוצאות הבדיקה ולקבל תשובה שלילית כוזבת . תודה על המענה .

הוספת תגובה

• טיפול מונע לhiv ובדקות קומבו שבוצעו - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    10/02/2015

סביר להניח לאור תוצאות הבדיקות שלא נדבקת. יחד עם זאת מומלץ לבצע בדיקה נוספת בעוד כחודש.
    מתן טיפול מונע יכול לעכב במעט את הופעת הנוגדנים המשמים לאבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה