מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עדיף ASA או LASEK???סימה אלמלם20/06/2013
רציתי לדעת איזו פרוצדורה עדיפה ASA או LASEK??
כמו כן בחלק מן המכונים משתמשים במכשיר לייזר מסוגים שונים, איזה מהם יותר מתקדם allegretto 400 או אקסיימר???
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף ASA או LASEK??? - תגובה
פרופ` אירית בכר23/06/2013כל מכשירי הלייזר להסרת משקפיים הם מסוג "אקסיימר לייזר". אלגרטו 400 הוא אחד מהם והוא מהדור הקודם של המכשירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאסקיעלה20/06/2013
עברתי ניתוח לאסק לפני כחודשיים. אחרי כמה זמן ניתן לעשות צבע בשיער ? והחלקה ? האם החומרים הללו יכולים לגרום לנזק לעיניים ולתוצאותיו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסק - תגובה
פרופ` אירית בכר20/06/2013חודשיים אחרי ניתוח ניתן לחזור לכל פעילות שהיא , כולל צביעה. כמובן שמידת זהירות דרושה תמיד ויש להשתדל שחומרים כימיים לא יכנסו לעיניים. אם הדבר קורה, יש לשטוף היטב במים זורמים במשך מספר דקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאסק מונוויז'ןיעלה20/06/2013
עברתי ניתוח לאסק מונוויז'ן לפני חודש ועדין אינני רואה טוב וממוקד באף אחת משתי העיניים. האם פירוש הדבר שהניתוח לא הצליח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסק מונוויז'ן - תגובה
פרופ` אירית בכר20/06/2013איכות הראיה עדין צפויה להשתפר במשך החודשיים הקרובים,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עכירות בעין אחרי 4 חודשים מהניתוחנעמה19/06/2013
שלום רב,
המספר שלי במשקפיים היה 7 ועברתי ניתוח לייזר.
היום אני 4 חודשים אחרי, עין אחת 6/6 ועין שניה עם עכירות (לא רואה כלום).
יצויין כי חודש אחרי הניתוח ראיתי טוב בשתי העיניים.
כאשר הרופא בדק את הראייה עם משקפיים, ראיתי.
כעת הוא ממליץ לשים STEROPEX, אבל באותה נשימה אמר לי שאלה טיפות מסוכנות שעלולות גם ליצור לחץ בעין.
מה עושים???
תודה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירות בעין אחרי 4 חודשים מהניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר19/06/2013שלום נעמה,
על מנת לטפל בעכירות לאחר הניתוח יש צורך להשתמש בטיפות סטאואידים תוך כדי מעקב של הרופא המטפל על הלחץ התוך עיני.
במידה ואת במעקב של רופא אין צורך לדאוג.
בהצלחה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות עינייםדויד17/06/2013
האם הטיפות מורידות מספר מינוס , פלוס צילינדר או גם וגם במידה ויש בעין?
2. האם כאשר מפסיקים עם הטיפות המספר חוזר לקדמותו?
3. האם הטיפות מעלות לחץ תוך עיני ויכול להיווצר גלאוקומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות עיניים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר19/06/2013ראה תשובה בפורום אחר ששאלת.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראיה מקרובדני17/06/2013
שלום רב, עשיתי ניתוח trans prk לפני עשרה ימים. כעבור שישה ימים הורידו לי את העדשות. ומאז אני מרגיש שהראיה שלי למרחק קצר לא חדה. אני מסוגל לקרוא ולתפקד. אבל לפני הניתוח לא סבלתי מזה בכלל (אני בן 35). כמו כן, האם טיפות הסטרואידים הם חיוניות. אין לי הרגשת יובש, חרף זאת ובשל ההוראות שקיבלתי אני שם את הסטרואידים ארבע פעמים ביום. התחיל לשרוף לי כשאני שם אותם. ואני תוהה האם אפשר להפסיק עם זה בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה מקרוב - תגובה
פרופ` אירית בכר17/06/2013קושי בראיה לקרוב בחודש הראשון לאחר הניתוח אינו תופעה יוצאת דופן. הקושי ילך ויעלם בהדרגה. את הסטרואידים יש להקפיד ולטפטף לפי ההוראות .כנראה שאתה משתמש בטיפות מקסידקס שעלולות לגרום תצריבה. החלף אותן ב "סטרודקס" והצריבה תחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קומביגן ותיקו מספר וצילינדר מינוסאריאל16/06/2013
האם שימוש בטיפות "קומביגן" יכול להפחית מספר בסימן מינוס 0.5 -
הנותר כשארית לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים PRK אשר עברתי לפני 3 שנים?
האם תיתכן גם השפעה על צילינדר בסימן מינוס 1.25-?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומביגן ותיקו מספר וצילינדר מינוס - תגובה
פרופ` אירית בכר20/06/2013השפעה יכולה להיות, היא מוגבלת ואינה קיימת תמיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התייצבות מספרגילה12/06/2013
שלום,
לפני שבוע עברתי ניתוח z-LASIK
בעין שמאל אני רואה מעולה כבר מהיום השני, אולם בעין ימין עדיין יש טשטוש קל שהשתפר והראייה פחות טובה.
רציתי לדעת כמה זמן יש לחכות עד שהמספר יהיה יציב.
עדיין יש אפשרות שאראה טוב יותר בעין ימין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייצבות מספר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר13/06/2013שלום רב,
בדרך כלל אני מדווח למטופים שלי שמשך הזמן להתיצבות המספר לאחר הניתוח יכול לארוך מספר שבועות. כמו כן בנוסף יתכן ויש יובש משמעותי יותר באחת העיניים ולכן בהמשך אני ממליץ על ביקורת של הרופא המטפל להמשך הערכה וטיפול.
בכל מקרה הרושם שלי הוא שאין מקום לדאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתייצבות מספר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר02/07/2013גילה שלום רב,
גם לאחר ז- לאסיק לעיתים ניתן לראות שהראייה אינה שווה בשתי העיניים במידה ואת חשה שיש הטבה בראייה במהלך הזמן האחרון יש להמתין עד אשר המספר אתייצב תוך מספר שבועות במידה ויש החמרה אני ממליץ לשוב לרופא המנתח.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות להורדת מספרדויד10/06/2013
1.האם יש טיפות שיכולות להוריד מספר בעיניים?
2.האם הם מורידות מינוס פלוס צילינדר או גם וגם?
3. עד איזה גודל מספר אפשר להוריד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות להורדת מספר - תגובה
פרופ` אירית בכר10/06/2013לעיתים, לאחר ניתוחים להסרת משקפיים , כאשר נותרת שארית קטנה של מספר, ניתן להשתמש בתכשירים מסויימים שיכולים "להוריד" את המספר . היכולת מוגבלת לשארית קטנה לאחר ניתוח ולא תמיד הטיפול מועיל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך לשאלה דר אירית בכר
דויד10/06/2013האם הטיפות מורידות מספר מינוס , פלוס צילינדר או גם וגם במידה ויש בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות לגבי השתלת עדשת artiflex בבקשטל04/06/2013
1) האם ה iris נפגע מהקלפסים לאורך השנים? (הרי זה לחץ קבוע עליהם)
2) האם ישנם אנשים שחיים עשרות שנים עם העדשות האלה?
3) איך זה שהעדשה לא מתכלכת מחלבונים ושאר דברים בתוך החלל של העין?
4) האם החור הקטן שעושם ב iris להורדת הלחץ מתאחה?
בתודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לגבי השתלת עדשת artiflex בבקש - תגובה
ד``ר אליה לוינגר05/06/2013שלום רב,
כל התופעות שציינת עשויות לקרות במידה כזו או אחרת במהלך הניתוח .
הסיכוי לכך הוא מאוד קטן. ניתוח השתלת עדשה הוא בעל נסיון של המון שנים. זו עדשה מאוד בטוחה ויעילה. החור שמבוצע בקשתית אינו מתאחה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שמוש ממושך ב fml אחרי ניתוח prkרחל03/06/2013
האם מותר להשתמש בטיפות fml למשך חצי שנה כשהמינון יורד משלש פעמים ביום בחדשיים הראשונים ועד לפעמיים בשבוע בחדשיים האחרונים.
הבנתי מהרופא שהמטרה היא לספק הגנה מקרינת השמש אחרי ניתוח prk.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמוש ממושך ב fml אחרי ניתוח prk - תגובה
ד``ר אליה לוינגר05/06/2013שלוטם רב,
יש אפשרותך להשתמש בfml תקופה ארוכה , אולם הדבר מצריך בדיקה ומעקב של רופא העיניים המטפל.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלת המשך
רחל05/06/2013בהמשך לתשובת הרופא רציתי לדעת באיזו תדירות יש לעשות את המעקב שכן הבדיקה אצל הרופא המנתח נקבעה לעוד שלשה חדשים. וכמו כן, האם החשש הוא מעלית לחץ תןך עיני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלת המשך - תגובה
ד``ר אליה לוינגר05/06/2013שלום רב,
ראשית אני ממליץ על בדיקה מוקדמת יותר במידת האפשר. אחת התופעות הלוואי של שימוש ממושך בסטרואידים היא עליית לחץ אך במקרה ועדיין לא היתה עליית לחץ הסיכוי לכך הוא נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שימוש ממושך בויסקטוריסרעות02/06/2013
שלום,
עשיתי ניתוח אינטראלאסיק בתחילת פברואר ואני משתמשת באופן קבוע בויסקוטירס בלילה (טיפה בכל עין).
במרץ עשיתי הפסקה של כמה שבועות וראיתי שחל שינוי לרעה במצב היובש ולכן חזרתי.
האם זה בסדר? עד מתי ניתן להשתמש בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ממושך בויסקטוריס - תגובה
ד``ר אליה לוינגר13/06/2013שלום רב,
ראשית אין כל מניעה להפסיק ולהתחיל שוב בטיפול בתחליפי דמעות. מאחר והיתה החמרה אניממליץ להמשיך בטיפול. בהמשך מומלץ לפנות שוב לרופא המטפל להמשך הערכה וטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לגבי השתלת עדשה תוך עינית iclטל30/05/2013
שלום, נמצאתי לא כשיר לעבור ניתוח לייזר עקב קרנית דקה..
מספרים: 3.25 צילינד עם מספר 1.75
3.75 צילינדר עם מספר 2
ברצוני לדעת האם הניתוח בטוח באופן כללי, כמה זמן אוכל להיות עם העדשה , האם אוכל להיות איתה כל החיים? האם ישנם כבר אנשים שחיים שנים עם העדשה והכל בסדר?
איך הגיוני שיש לך פלסטיק בתוך העין ולא נוצרים זיהומים או חסמים
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי השתלת עדשה תוך עינית icl - תגובה
ד``ר אליה לוינגר30/05/2013שלום רב,
ראשית מניסיוני אני לא ממליץ על עדשה מסוג ICL להשתלה אלה עדשה מסוג ARTIFLEX אשר בה יש ניסיון רב של שנים. בכל מקרה לגבי המקרה הספציפי שלך יש צורך בנתונים נוספים ובדיקה מקיפה על מנת להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמה הסיכוי לקטרט מוקדם? אני בן 26
טל31/05/2013ולמה אתה ממליץ דווקא על עדשות אלו?
באם אתה מבצע את הפרוצדורה בעצמך?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר מינימלי להסרת משקפייםשרית29/05/2013
שלום
אני מספר 0.5 בעין שמאל ו-1 בעין ימין האם זה מספיק להסרת משקפיים בלייזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר מינימלי להסרת משקפיים - תגובה
פרופ` אירית בכר29/05/2013נתון זה לבדו אינו מספיק כדי להחליט על חוסר התאמה. יש לשקול זאת לאחר בדיקת התאמה מלאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה דחופה להיום בבקשה!רחלי16/05/2013
1. עשיתי ניתוח prk בשתי העיניים לפני שלושה שבועות.... אחותי נתנה לי מכה בשתי העיניים ממש חזקה שמעכה לי אותם... מה אני אמורה לעשות? האם זה פגע לי הניתוח??
2. שמתי אחרי זה את הטיפות שאני צריכה לשים 3 פעמים בשבוע- FML.. אבל גם תוך כדי בכיתי- האם הם נקלטו?? והאם זה בסדר ששמתי אותם.. בבבקשה תענו לי פה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה להיום בבקשה! - תגובה
ד``ר אליה לוינגר16/05/2013שלום רב,
במידה ואת לא חשה ירידה בראיה או כאב חזק ככל הנראה לא נגרם נזק.
בהמשך אם יש ירידה בראיה אני ממליץ לפנות לרופא המטפל. ניתן להמשיך באותו הטיפול למרות המכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)