מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדינה30/04/2013
שלום רב, אני סובל מרגישות ויובש בעיניים האם אפשר להשתמש בג'נטיל יותר משלושה פעמים ביום והאם זה אפשרי ליותר מחודש? האם רגישות בעיניים עושה תחושת משהו שדוקר אותי בעין כמו חול הרגשה שבאה וחולפת ? האם זה מפחיד? אודה לעזרה אני ממש פוחד מכל הקשור בעיניים תודה פרופ'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אירית בכר30/04/2013בהחלט ניתן להשתמש בתחליפי דמעות יותר משלוש פעמים ביום. לעיתים סוג מסויים של תחליפי דמעות גורם לגירוי או אי נוחות יש לנסות מספר סוגים ולהחליט מה הסוג הנוח לך ביותר. ניתן להוסיף שימוש בג'נטיל ג'ל לפני השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות להורדת מספרמשה28/04/2013
1. מה הסכנות והסיכונים של טיפות להורדת מספר בעיניים?
2. האם הם מורידות מינוס פלוס או צילינדר או גם וגם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות להורדת מספר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר28/04/2013שלום רב,
הטיפות לא מורידות מספר כמו הלייזר אלה דרך מנגנון מסויים מקטינות את קוטר האישון ומעט את קמירות הקרנית. אלה הן טיפות שבמקור תפקידן להוריד את הלחץ התוך עיני.
מטופל הסובל מאסטמה או לחץ דם התחלתי נמוך זקוק להתאמה של הטיפול על ידי הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שינוי לרעה בראייהעופר19/04/2013
שלום.אני בן 30 ולפני כ-7 שנים עברתי ניתוח בשיטת ה- LASEK.
טרם הניתוח היה חצי מספר בכל עין וצילינדר 2.75 - בכל עין.
לאחר הניתוח וההתייצבות הסופית, נשאר צילינדר בעין ימין 1.25 - ללא מספר
ובעין שמאל צילינדר 0.25 - ללא מספר.
לאחרונה אני מרגיש החלשות בראייה לאחר בדיקה נראה כי הצילינדר בעין ימין כעת
1.5 - ובעין שמאל יש מספר 0.5 -
מדוע זה קורה שישנו שינוי במספרים בצילינדרים?האם לאחר ניתוח התוצאות לא אמורות להיות יציבות לפחות עשור?
במצב במצב המתואר לאחר ההחלשות בראייה יש מקום לשקול ניתוח לתיקון?
האם יש טיפות עיניים מסוג כלשהו שיכולות להוריד מספר וצילינדר שגדלו לאחר ביצוע ניתוח להסרת משקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי לרעה בראייה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר20/04/2013שלום רב,
ניתוח הסרת משקפיים לא יכול לעצור שינויים נורמלים המתרחשים בעין ולכן קורה שבמהלך השנים יש שינויים במספר.
אני ממליץ על בדיקת הרופא המטפל ולאחר בדיקה מדוקדקת ניתן יהיה להחליט האם יש צורך בטיפות או לשקול ניתוח תיקון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראיית לילה לקויה ערפל וסינוורשיר19/04/2013
הי
עברתי לפני מספר חודשים (3 חודשים) ניתוח לייזר. המספר שלי היה גבוה (8.5). עדיין בלילה אני רואה בעייתי (ערפל +סינוור). הומלץ לי לעשות שימוש בטיפות המשפיעות על הלחץ תוך עיני ומצמצמות את האישון (השימוש בטיפות מסייע לי ואני רואה מצויין כמובן רק שאני עושה בהם שימוש).נראה לי כי האישונים שלי גדולים מהרגיל (בלילה) האם מדובר בתופעה שתחלוף וככל שכן כמה זמן עלי להמתין ? האם הטיפות ראויות ? ככל שהתופעה לא תחלוף - יש מה לעשות ?
אודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיית לילה לקויה ערפל וסינוור - תגובה
ד``ר אליה לוינגר20/04/2013שלום רב,
מאחר והטיפות עוזרות אני ממליץ להמשיך ולהשתמש בהן.
כמו כן מאחר והמספר היה גבוה זמן ההחלמה עשוי להיות ארוך מהממוצע ולכן ככל הנראה איכות הראיה בלילה עדיין לא מספקת, הזמן יעשה את שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפייםאביבית18/04/2013
שלום רב, אני בת 39 ברצוני לשאול האם כדאי לעבור ניתוח לייזר להסרת משקפיים גם בגילי..(או שאין טעם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים - תגובה
פרופ` אירית בכר18/04/2013בגיל 39 ניתן לעבור את הניתוח באופן בטוח ובהצלחה מרובה, אם תעברי בדיקת התאמה ותמצאי מתאימה. חלק גדול מאד מהמטופלים העוברים את הניתוח הם מבוגרים ממך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר בשיטת iQשי13/04/2013
האם מישהו מכיר תיקון ראייה בלייזר בשיטת iQ המאפשרת הסרת משקפיים לבעלי קרניות דקות בהחלמה קלה וללא כאבים בדומה ללאסיק במקום prk lasek ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת iQ - תגובה
ד``ר אליה לוינגר14/04/2013שלום רב,
שיטת ה iq הינה שיהט דומה לשיטת הלאסיק פשוט זו אותה גברת בשינוי אדרת.
אותו קצב החלמה, אותם סיבוכים. שיהיה בהצלחה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלא לוקח סיכונים כשמדובר בעיניים שלי
שי14/04/2013דוקטור תודה על תשובתך. נראה שמדובר בחידוש מסויים. אבל - שיטת IQ מופיעה רק במכון אחד. אני לא מתיימר להבין ברפואת עיניים. למרות שיש פיתוי בהחלמה מהירה, בחרתי להסתמך על המלצות של הרופאים המובילים וללכת על בטוח שיטת prk\lasek עליה המליצו לי ב- 3 מקומות שונים. ההחלמה אולי איטית ומלווה באי נוחות ובכל זאת אין לי כוונה לקחת סיכון כשמדובר בעיניים שלי. אני רק יכול לקוות שלקחתי החלטה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתלבטות בסוג הניתוח.
אבי28/08/2016אני מתלבט איזה סוג ניתוח לעבור, מכיוון שאני זקוק למשקפיים למרחק וגם לקריאה.
עברתי התאמה לניתוח מסוג zeizz premium והבנתי שהניתוח מתקן אפשרות אחת ( למרחק לצורך העניין ).
ועדיין אצטרך משקפי קריאה. אבל ישנה אפשרות למונו וויזן. האם זה כדאי?
האפשרות השניה היא שיטת iq ששם מבטיחים לטפל לגמרי בבעית המולטיפוקל. אך בשיטה זו יש רק מכון 1 בארץ ואין לי מספיק מידע או חוות דעת של אנשים שעברו שם .
אשמח לייעוץ מקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתלבטות בסוג הניתוח. - תגובה
ד``ר אליה לוינגר30/08/2016שלום רב,
לצערי אין לי ניסיון בשיטה הנ"ל אך יש לי ניסיון עם מונוויזן. אני ממליץ לבצע סימולציה של השיטה עם עדשות מגע ועל פי זה לקבוע אם זה מתאים לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה חשובה זקוקה מאוד לעזרהדניאלה12/04/2013
שלום רב, הייתה אצלי דלקת בעין הרופא נתן לי דקסאמיצין לחמשה ימים השתמשתי לא כל כך עזר אז נתן לי אופלוקס לשבוע מאוד השתפר המצב , הבעיה שהיום ( אחרי שבועיים בערך מיום תחילת הדלקת ) קמתי שוב עם הרגשת גוף זר בעין הרגשה באה וחולפת האם חלילה חזרה לי הדלקת? האם אפשר לשים מהטיפות לעוד כמה ימים של האופלקס והאם HYPO TEARS מפריעה לעין אם השתמשתי בה עם האופלקס? אודה לעזרתך ממש פוחד ואין לי תור קרוב לרופא וכבר ממש קשה המצב הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה זקוקה מאוד לעזרה - תגובה
אין התנגשות או הפרעה בין הטיפות.
בהמשך אנא פני לרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת האפיתל בניתוח להסרת משקפייםשי11/04/2013
לפי מה שהבנתי, בניתוח להסרת משקפיים הסרת האפיתל ללא חיתוך הקרנית אלא שיופה מבחוץ יכולה להתבצע בשתי דרכים:
1. LASEK : מחלישים את האחיזה בין שכבת האפיתל לקרנית בעזרת אלכוהול.
2.TRANS PRK: אין כל שימוש במכשיר כירורגי כלשהו להסרת האפיתל. השכבה מוסרת ע"י קרן הלייזר
איזו שיטה עדיפה? ולמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת האפיתל בניתוח להסרת משקפיים - תגובה
שתי השיטות עובדות באותו עיקרון ואין עדיפות משמעותית לכל שיטה הן בצורת וקצב החלמה והן בחדות הראיה הסופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אירית היקרה - שאלהתמיר10/04/2013
היי אירית היקרה,
אני בן 42. יש לי משקפיים מגיל 22 ( מספרים 2.75+ צילינדר 1.5).
הייתי בבדיקה לקראת ניתוח לייזר, שם נאמר לי שעדיף לי ניתוח לאסיק ולא אינטראלאסיק, בגלל שמי שמרכיב משקפיים מגיל מאוחר יחסית,הרי שהמספר שלו איננו יציב ולכן אינטראלאסיק שמחליש מעט את הקרנית פחות מתאים.
מה דעתך ? וכן מה הסיכונים שבלאסיק שאינם קיימים באינטראלאסיק .
האם ההחלמה המורכבת יותר בלאסיק שווה את זה ?
מודה לך מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירית היקרה - שאלה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר11/04/2013שלום רב,
למען הסדר הטוב עקרון הפעולה של לאסיק ואינטראלאסיק הינו דומה רק עליך לדעת שיצירת המיתלה של הקרנית בלאסיק נעשית ע"י סכין מכנית, ובשיטת האינטראלאסיק יצירת המתלה מתבצעת ע"י קרן לייזר.
לדעתי זוהי שיטה מדויקת יותר ובטוחה יותר (לציין שאני משתמש אך ורק באינטראלאסיק).
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות להורדת מספרמנחם10/04/2013
יש לי בכל עין -0.75 צילינדר ובשמאל יש גם חצי מספר. אני כמעט 6 שנים לאחר לאסיק.
הבנתי שטיפות עיניים יכולות להוריד מספר בעין.
1.האם זה נכון? האם הטיפול בטוח?
2. בכמה מספרים הטיפות יכולות להוריד מספר או צילינדר?
3.איזה טיפות אלו ומה הטיפול שעלי לבצע?
4.האם טיפות מעלות לחץ תוך עיני ויכולות לגרום לנזקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות להורדת מספר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר11/04/2013שלום רב,
הטיפות להורדת המספר לא מעלות לחץ תוך עיני, נהפוך הוא הן אפילו יכולות להוריד מעט את הלחץ.
אלה תרופות בדרך כלל בטוחות אך אם אתה סובל מאסטמה יש צורך ליידע את הרופא לפני תחילת הטיפול .
מידת הורדת המספר של התרופה לא קבוע ומשתנה ולכן לא אוכל להעריך בכמה יורידו את המספר, בהצלחה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהטיפות להורדת מספר
מנחם11/04/2013לפני כשבוע בצעתי ביקורת שגרתית במכון בו נותחתי בלאסיק. הכל תקין ולא סובל מאסטמה כרגע יש לי ב2 העיניים -0.75 צילינדר ובעין שמאל יש בנוסף חצי מספר, מספרים יציבים.
1. האם אפשרי להתחיל טיפול בטיפות להורדת מספר? האם עלי לפנות לרופא המנתח?
2. האם אפשרי שכל הצילינדר והמספר בעיניים יעלם?
3. האם הורדת מספר היא לצמיתות או שכאשר מפסיקים את הטיפות חוזר המספר?
אשמח להמשך תשובה מפורטת.........................תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהטיפות להורדת מספר - תגובה
ההחלטה על התחלת הטיפול צריכה להעשות על ידי הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ביקורת לאחר לאסיקמנחם10/04/2013
שלום רב נותחתי בלאסיק לפני יותר מ5 שנים.עין ימין עברה בהצלחה בשמל נוצר מיקרוסטריאה. היום הגעתי לביקורת שגרתית בסניף והרופאה אמרה שנעלמה הסטריאה פשוט פס האיחוי של הפלאפ יותר עבה .האם זה יתכן דבר כזה? אציין שלפני הניתוח היה לי -3.75 ב2 העיניים בלי צילינדר וכיום יש לי -0.75 צילינדר ב2 העיניים ובעין שמאל יש גם חצי מספר
1. האם יתכן שנעלמה הסטריאה?
2. האם ההבדלים בין העיניים זה בגלל הסטריאה ?
3. הרופאה אמרה שהכל בסדר האם זה אומר שניתן לעשות תוספת לייזר במידה והכל בסדר? עובי הקרניות 463 ו473 כיום
4. האם יש חשש להרעה בסטריאה ש"נעלמה " בשמאל בתוספת לייזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ???
מנחם11/04/2013??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השתלת עדשה תוך עינית - התייעצותדני09/04/2013
שלום רב,
אני צעיר בן 25 בעל מיופיה גבוהה של 17- בערך בכל עין.
היה לי קרע קטן ברשתית שתוקן בלייזר, ועוד דימום מקולרי ברשתית שהותיר אחריו צלקת קטנה במרכז הראייה בעין אחת (באותה העין של הקרע).
מאז שאני זוכר את עצמי אני מרכיב משקפי ראייה ואני מרכיב עדשות מגע רכות כ-10 שנים.
לאחרונה העיניים שלי (במיוחד העין "הבעייתית") דוחות את העדשות מגע הרכות (גם עם קשות יש בעיות דומות) וזה מתאפיין בצריבות ואי נוחות ואף כאב.
חלום חיי הוא להסיר את התלות במשקפיים וכעת כשנבצר ממני לשים עדשות מגע אני מרגיש שהצורך התחזק.
אני מבין שקיימת אופציה עבורי (נבדקתי ונמצאתי מתאים) של השתלת עדשה תוך עינית.
אני מאוד רוצה אך מאוד מפחד לעשות את הניתוח הזה בעיקר לאור העובדה שהבנתי שאחת התופעות של הניתוח היא התפתחות קטרקט.
לאור גילי הצעיר אני מפחד לסכן את הראייה הבעייתית גם ככה, אך מצד שני יש לי פגיעה קשה באיכות החיים ועובי העדשות במשקפיים בולט מאוד.
לאור מה שכתבתי אשמח לשמוע, כיצד מתגלים הסיבוכים לאחר ההשתלה? האם ניתן למנוע מבעוד מועד את התפתחות הקטרקט כתוצאה מן ההשתלה (ע"י הסרת העדשה המושתלת לפני התפחות הקטרקט למשל)?
כמו כן שמעתי שמכיוון שהעדשה תלויה על הקרנית, אז בכל תזוזה שלי עם הראש, ייתכן ואני "מקלף" את הקרנית? (ייתכן שאני לא מדייק בפן הרפואי ועל כך אני מתנצל).
בכלל אשמח לעצה ולדעתכם לאור המרשם הרפואי שציינתי מעלה מה הן האפשרויות העומדות בפניי.
בתודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשה תוך עינית - התייעצות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר09/04/2013שלום רב,
על פי הנתונים שציינת, ככל הנראה, השתלת עדשה תוך עינית הינו הפיתרון המתאים עבורך. אולם מצד שני, יש צורך בבדיקה על מנת לקבוע אם הדבר ניתן לעשות.
בשאלתך ציינת מספר אי דיוקים הקשורים לעדשה ולניתוח לכן אני ממליץ בכל מקרה על בדיקה שלאחריה נוכל לדעת האם ניתוח מסוג זה מתאים גם לך.
בברכה,
דר' אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה לשאלתך
אלמוג אמיר23/06/2016שלום רב,
הייתי שמח לדעת אם עשית את הניתוח, ואם כן איך אתה מרגיש אחרי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- דחוף!!! ניתוח מחרמשה (בדויי)09/04/2013
שלום,
קבעתי תור לניתוח לייזר בעיניים ע"י מרפאה פרטית שאת שמה לא אנקוב בפורום זה מחמת שמירה על פרטיותה ליום רביעי הקרוב,
זו קליניקה פרטית שלא מצאתי עליהם סקירות או חוות דעת באינטרנט,
לפני כמה שנים גם עשיתי בירורים לגבי ניתוח לייזר בכל מיני מרפאות אבל אף אחד לא רצה לקחת חלק בזה בעקבות זאת שבעבר סבלתי מדלקת פרקים שגרונית פעילה בשרש כפות הידיים וכף הרגל,
כיום נראה שאין תשמינים לדלקת פעילה ואף אין לי צורך בנטילת תרופות לטיפול בדלקת (כבר למעלה משנתיים שאינני נוטל תרופות ולא מטופל אצל אף רופא)
לפני כחודש\יים בערך קיבלתי קופון לאימייל המציע טיפול לייזר חדשני מסוגו שנקרא epi lasik שבעצם יש בו הכי פחות סיכונים וההחלמה בו היא הכי מהירה,
לצערי אני חש שכנראה לא ביררתי מספיק אצל עוד מרפאות (כי האמת שהם נשמעו לי ממש אמינים וכנים וגם עכשיו נראה לי ולא היה לי כח יותר מדאי לנבור בזה) בתקופה האחרונה אני מתחיל קצת לחשוש מכל הסיפור הזה כי לא מצאתי חוות דעת על המרפאה הזו באינטרנט או על אנשים בעלי דלקת פרקים בעבר שעברו את הניתוח הזה ספציפי בהצלחה,
רציתי לדעת מה דעתכם בנושא זה והאם אין לי מה לחשוש או להימנע בכל תוקף מעשיית הניתוח הזה!
ואם בכל זאת מותר לעשות את זה מהי רמת הסיכון או תופעות הלוואי החמורות ביותר שעלולות להתרחש במצבי הנוכחי! האם אני בדרגת סיכן יות גבוהה?
חשוב להבהיר שכיום אני מתפקד כמו בן אדם רגיל ללא צורך בנטילת תרופות, מקיים פעילות ספורטיבית,
מצב הקרנית וקימור העין + דמעות וכל הבדיקות עברו בהצלחה במרפאה.
אם אפשר לשלוח לי תשובה כמה שיותר מהר זה בהחלט יכול לעזור לי!!!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!!! ניתוח מחר - תגובה
צר לי, אך קשה לי להתייחס למצבך על סמך שאלותייך ובטח מבלי לדעת מהו המכון בו אתה אמור לעבור ניתוח. אם תרצה לקבל חוות דעת נוספות עלייך לעבור בדיקת התאמה במכונים נוספים.
בברכה,
דר' אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות לשיפור הראיהאסף09/04/2013
חודשיים וחצי לאחר ניתוח לאסק (ממספרים 3.5-, צילינדר 2) עדיין יש בעין אחת חצי מספר וחצי צילנדר. גיל 40. כבר לא סובל מיובש.
האם יש סיכוי לשיפור?
מהן טיפות לשיפור ראיה? ומה טווח היכולות שלהן? ומה הסיכונים/סיכויים? האם ישליך על ראיה לקרוב? האם כדאי לשקול ניתוח תיקון? מה ההמלצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות לשיפור הראיה - תגובה
בהתאם למספרים שציינת, ככל הנראה המצב איננו מצריך, לדעתי טיפול בטיפות ובטח שלא ניתוח. אני ממליץ להמתין עוד מספר שבועות עד אשר המספר יתייצב.
בברכה,
דר' אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם קיים ניתוח ליזר שלא משפיע על הראבי08/04/2013
שלום
אני בן 41 רוצה לעבור ניתוח ליזר
אמרו לי שמעל גיל 40 ניתוח ליזר עלול לפגוע בראיה לקרוב נכון להיום אין לי בעיה בראיה לקרוב רק לרחוק .
האם זה הכרחי שהראיה לקרוב תיפגע והאם קיים ניתוח שלא פוגע בראיה לקרוב או שפוגע הכי הפחות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיים ניתוח ליזר שלא משפיע על הר - תגובה
מעל גיל 40 נוצר קושי בראייה לקרוב ולכן יש צורך בשימוש במשקפיי קריאה. ניתוח להסרת משקפיים בתיקון לרחוק יוכל לגרום לכך שתזדקק מהר יותר למשקפיי קריאה. כיום, ישנו טיפול אשר בו אנו משלבים שיוף מולטיפוקאלי המאפשר ראייה טובה לרחוק ולקרוב. עלייך לבצע בדיקת התאמה על מנת לבחון האם ניתן לעבור ניתוח.
בברכה, דר' אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהרמת דיוק בסוג כזה של ניתןח
אבי14/04/2013תודה על התגובה
האם ניתוח מסוג כזה מאפשר להגיע לרמה של 6\6 וגם לשמור על הראיה לקרוב או שזה מחייב להתפשר על פחות מ 6\6 ??
איך ניקרא סוג הניתוח הזה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהרמת דיוק בסוג כזה של ניתןח - תגובה
על פי הנסיון ברוב המקרים חדות הראיה לרחוק נשמרת גם היא.
שיטת הטיפול נקראת SUPRACORE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)