פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• יובש בעיניים
    ורד
    13/07/2013

לפני שבוע עברתי ניתוח להסרת משקפיים, ויש לי יובש בעיניים שגורם לי לעיוות בראיה. מבאס כי אני רואה את הפוטנציאל של הניתוח אבל לא כל הזמן... הטיפול הראשוני שונה לארבע פעמים ביום ג'נטיל לחודש הקרוב וסטרודקס ארבע פעמים ביום בארבע ימים הקרובים והפחתה במינון בהדרגה. בנוסף קיבלתי ויטמין A למריחה כל ערב. אפשר להוסיף טיפות אחרות במקביל כמו רפרש? כמה פעמים ביום? האם בין הטיפות צריך מרווח זמן? היובש אצלי לא מגרד או צורב, פשוט יבש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    יובש בעיניים

הוספת תגובה

• יובש בעיניים - תגובה

פרופ` אירית בכר
    14/07/2013

כדאי לנסות מספר סוגים של תחליפי דמעות. הרבה פעמים אנשים מגיבים טוב יותר לתכשיר מסוים בדרך של ניסוי. ניתן להשתמש בתחליפי דמעות ללא מגבלה . יש להמתין בין שימוש בתחליפי דמעות לתרופות שיש לטפטף.. מומלץ לבחור תחליפי דמעות ללא חומר משמר אשר בשימוש מושך יכול בעצמו להחמיר את היובש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח prk ופעילות גופנית
    מאיר
    13/07/2013

שלום רב.
    אני לפני ניתוח prk בשתי העיניים.
    עובי הקרנית שלי הוא 500, אני בעל מספר של 3.5 בכל עין וצילינדר של 1.5

שכחתי לשאול בבדיקת ההתאמה לגבי פעילות גופנית.
    אני מתאמן בחדר כושר כ4 פעמים בשבוע אימוני כוח, ו בנוסף כ2 אימוני אירובי.
    וכמו כן נוטל תוספי תזונה: אבקת חלבון מי גבינה, חומצות אמינו, אומגה 3 וקריאטין.

השאלות שלי הן:
    1. האם נטילת תוספים אלו בזמן שלפני הניתוח או לאחר החזרה לפעילות גופנית ישפיעו על תוצאת הניתוח? והאם להמנע מהם?
    2. לכמה זמן מומלץ שאמנע מפעילות גופנית מסוג זה?
    3. האם הרמת משקלים כבדים יכולה לפגוע בהחלמה? (האם המאמץ יפגע בהחלמה או יכול לגרום נזק)

תודה רבה

מאיר

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח prk ופעילות גופנית

הוספת תגובה

• ניתוח prk ופעילות גופנית - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    13/07/2013

שלום רב,

יש להמנע מחדירה של זיעה לעיניים עד שבועיים לאחר הניתוח.
    לגבי תוספי המזון ודחיקה של משקל לכך אין שום השפעה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אישון רחב - בעיה ללייזר?
    אבי
    10/07/2013

שלום רופאים נכבדים,

עברתי בדיקת התאמה עם המלצה לניתוח מסוג PRK.
    עשיתי קצת שיעורי בית בנושא, וניתקלתי בהרבה תגובות על אנשים עם אישונים רחבים שחווים בעיות קשות בלילה של סינוורים, אבק כוכבים, ופגימה ביכולת לראות בחושך.
    בבדיקה רשום לי Pupil size 8, השאלה שלי, מה הסיכון בדבר?
    יש לי מספר בינוני של מינוס 3, ואני די חושש לעשות את הניתוח במידה וזו בעיה לטפל באישונים רחבים.
    אודה לכם אם תוכלו להבהיר את סוגיית האישונים הרחבים והבעייתיות שלהם בניתוחי לייזר.

תודה,
    המשך ערב טוב.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    אישון רחב - בעיה ללייזר?

הוספת תגובה

• אישון רחב - בעיה ללייזר? - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    11/07/2013

שלום רב,
    הסיכוי לסינוורים והילות בלילה הולך ועולה ככל שהאישון רחב יותר. הסיבה לכך נובעת מכך שקוטר הטיפול קטן יותר מגודל האישון. לכן, בהיקף, היכן שטיפול הלייזר לא הגיע, הקרניים שיחדרו לעין לא יהיו ממוקדות לרשתית ויגרמו לסינוורים והילות. אפשרות להתגבר על מצב זה היא הגדלה של קוטר הטיפול יחד עם שילוב של טיפול הנקרא wave front. חשוב לציין שגם לאחר הגדלת קוטר השיוף יש עדיין אפשרות להילות וסנוורים ועלייך לקחת זאת בחשבון.
    בברכה,
    דר' אליה לוינגר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת התאמה לניתוח לייזר
    עדי
    09/07/2013

שלום רב,

לפני קצת יותר משלושה חודשים עברתי בדיקת התאמה ללייזר ונמצאתי מתאימה לאינטרלאסיק. אלא שעדיין התלבטתי, ונאמר לי שאם ארצה ניתוח בעתיד אצטרך לחזור על הבדיקה שלושה חודשים לאחר הבדיקה הקודמת. בהנחה שאני עושה את הניתוח בזמן הקרוב, הבדיקות הקודמות אכן כבר לא בתוקף (נניח יחלפו כארבעה חודשים)?
    שאלה נוספת, האם GPC יפריע לניתוח? הכוונה, קודם צריך לטפל ב-GPC ואז לעבור את הניתוח או שאין קשר בין הדברים?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    בדיקת התאמה לניתוח לייזר

הוספת תגובה

• בדיקת התאמה לניתוח לייזר - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    11/07/2013

שלום רב,
    בכל מקרה, מאחר שעברו מעל שלושה חודשים, יש צורך בבדיקת התאמה חוזרת יחד עם הערכה של מידת חומרת הדלקת בעין. לאחר זאת נוכל לקבוע האם ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים.
    בברכה,
    דר' אליה לוינגר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בבקשה לפני חתונה!!!
    רונה
    09/07/2013

שלום רב , ביום ראשון עת שטפתי את הפנים נכנס לעין שלי איפור ואיי לייניר שטפתי עם סבון ושמתי גנטיל לעיניים העין הייתה אדומה קצת מהצד וזה הוקל ממש לאחר כמה שעות , היום יש קצת כאב בעין ודקירה ולפעמים שריפה בצד העין רופא עיניים אמר דלקת בצד העין אמנם הקרנית נקיה ויש להשתמש בגנטיל ולא נתן לי לי טיפות אחרות השאלה האם זה מסכן את העין ויגרום דלקת בהמשך ? תוך כמה זמן זה יעבור וארגיש הקלה ממש פוחדת והחתונה שלי עוד שבוע נא הכוונה והסבר תודה לכם

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בבקשה לפני חתונה!!! - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    11/07/2013

שלום רב ומזל טוב,
    זה לא הפורום הנכון לשאלתך, אך ככל הנראה מדובר בתגובה לאיפור ואין צורך בטיפול נוסף חוץ משטיפת העין.
    בברכה, דר' אליה לוינגר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות חשובות לפני ניתוח PRK
    אמיר
    07/07/2013

שלום רב,
    יש לי מספר שאלות לגבי ניתוח PRK:
    1. האם תהיה נסיגה בראייה בעתיד לאחר הניתוח? לדוגמא, קוצר ראייה או רוחק ראייה?
    2. מה יהיה עובי הקרנית לאחר הניתוח והאם העובי מאפשר ניתוחים נוספים לתיקון?
    3. באיזה מרפאות משתמשים במיכשור ASA שמאפשר ניתוח PRK באמצעות לייזר בלבד ללא סכין מנתחים?
    4. האם במרפאות כמו אסותא אופטיק נותנים אחריות לניתוח והם מממנים ניתוח לתיקון אם מתרחשת נסיגה בראייה כמה שנים לאחר הניתוח, קוצר, רוחק או צילינדר?
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלות חשובות לפני ניתוח PRK

הוספת תגובה

• ניתוח בשתי שיטות שונות בו זמנית
    ענת
    07/07/2013

האם יכול להיות שאנותח בשתי שיטות שונות באותו הניתוח (לדוג לאסיק בעין ימין וPRK בשמאל? האם זה מצב נפוץ?

הוספת תגובה

• ניתוח בשתי שיטות שונות בו זמנית - תגובה

פרופ' אור קייזרמן
    08/07/2013

התשובה חיובית.
    בד"כ נתוני העיניים נמאים באותו טווח ערכים ולכן גם מנותחים באותה שיטה.
    אולם לעיתים לא קרובות קורה שהנתונים שונים וכל עין זקוקה לניתוח שונה.
    בברכה
    פרופ' קיזרמן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הסרת משקפיים בלייזר
    אמיר
    05/07/2013

שלום רב,
    יש לי מספר שאלות לגבי ניתוח PRK:
    1. האם תהיה נסיגה בראייה בעתיד לאחר הניתוח? לדוגמא, קוצר ראייה או רוחק ראייה?
    2. מה יהיה עובי הקרנית לאחר הניתוח והאם העובי מאפשר ניתוחים נוספים לתיקון?
    3. באיזה מרפאות משתמשים במיכשור ASA שמאפשר ניתוח PRK באמצעות לייזר בלבד ללא סכין מנתחים?
    4. האם במרפאות אסותא אופטיק והדסה אופטימל נותנים אחריות לניתוח והם מממנים ניתוח לתיקון אם מתרחשת נסיגה בראייה כמה שנים לאחר הניתוח, קוצר, רוחק או צילינדר?
    תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח הסרת משקפיים בלייזר

הוספת תגובה

• ניתוח הסרת משקפיים בלייזר - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    11/07/2013

שלום רב,
    1.בכל מקרה בבדיקת ההתאמה בודקים את יציבות המספר, במידה והמספר יציב יש סיכוי גדול שהוא ישאר כך, ומד שני לא ניתן להתחייב שהמצב הזה ישאר לאורך זמן רב.
    2.על מנת לענות לשאלה זו יש צורך בנתונים נוספים, אולם חשוב לדעת כי במהלך הניתוח פני שטח הקנית משוייפים ונהפכים לדקים יותר.
    3. לגביי שיוף הקרנית בצורה מכנית או באמצעות לייזר, אין הבדל משמעותי בין שתי השיטות. צורת ההחלמה, מהלך ההחלמה והתוצאה הסופית דומים בין שתי השיטות.
    4. לגביי המדינויות במרפאות עליהן שאלת, היא איננה ידוע לי. אולם בתור רופא שעורך טיפול במרכז "עיניים" במידה ויש נסיגה יש התחייבות של תיקון ללא עלות כספית נוספת. זאת במידה והדבר לא מסכן את בריאות העין.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הסרת משקפיים בלייזר - תגובה

פרופ` אירית בכר
    14/07/2013

שלום אמיר
    לגבי שלוש השאלות הראשונות קיבלת תשובה מקצועית ומהימנה מדר לוינגר. בתשובה לשאלה האחרונה, באסותא אופטיק יש אחריות מלאה ולא מוגבלת בזמן לכך שאם יש צורך בתיקון נוסף והתנאים הרפואיים מאפשרים תיקון בטוח, התיקון הוא ללא תשלום כלל.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי ניתוח אינטראלאסיק לפני שבוע
    מישהי
    04/07/2013

בעין ימין ראיתי טוב כבר ביום השני כשהורדתי את הפלסטיקים.
    אבל בעין שמאל אני רואה מטושטש ואפילו קצת עכור

הבנתי שזה נחשב הניתוח הפשוט יותר, שכמה שניות אחריו אמורים לראות טוב בשתי העיניים..

הרופא החליט לשים לי עדשת מגע בעין שמאל שהיו אמורים להוציא לי אותה ביום למחרת.. כל יומיים הם מזמנים לי בדיקה ועדיין אומרים שרצוי להשאיר את העדשה.

זה מצב נורמאלי? מה בעצם עושה העדשה? יכול להיות אני אצטרך עוד ניתוח לתקן את עין שמאל?

הוספת תגובה

• עברתי ניתוח אינטראלאסיק לפני שבוע - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    23/07/2013

שלום רב,

ראשית נראה לי שאת נמצא תחת מעקב הדוק של הרופא המטפל, מאחר וכל הנתונים לא ידועים לי קשה לי להתייחס לשאלתך.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    נועם
    01/07/2013

שלום לכום

רציתי לדעת אם יש הבדל בין שייטת ASAלבין שיטת trans prk מכול הבחינות אם יש יתרון או חיסרון

תודה רבה נועם

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    02/07/2013

נועם שלום רב,
    כעיקרון אין הבדל בין שתי השיטות.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• וויבפרונט באסותא
    זיו
    30/06/2013

שלום,

האם באסותא משתמשים בwavefront guided בניתוחי הלייזר או רק בwavefront optimized?

בתודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    וויבפרונט באסותא

הוספת תגובה

• וויבפרונט באסותא - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    02/07/2013

זיו שלום רב,
    אינני מנתח באסותא מדיקל סנטר אולם עד כמה שידוע לי גם במרפאתם כמו אצילנו ניתן להשתמש באופציה של טיפול בוויפרונט.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח prk
    דניאל
    30/06/2013

עברתי לפני שבועיים ניתוח להסרת משקפיים , ניתוח prk , מאז בעין ימין אני רואה כפל של כתב על כתב אבל רואה יחסית טוב. בעין שמאל יש לי בעיה קשה של חספוס בראיה וכאשר אני מסתכל על כתב אני רואה אותו מארבעה כיוונים כשהכתב באמצע וככל שהיום עובר הבעיה מחמירה(הטשטוש מתגבר). לא היתה לי בעיה של לראות מקרוב לפני הניתוח ועכשיו יש לי זה מקשה עליי מול המחשב ולקרוא אני רואה הכל מרוח. המספרים שהיו לי זה -6.5 ו-7.25, הרופא המנתח המליץ לי על הניתוח הזה, כששאלתי אם יאפס את המספר הוא ענה בחיוב אחרת לא הייתי עושה. אני מאוד חושש שהתופעה תשאר ולא אמצא אביזר, משקפיים שיוכל לתקן את הבעיה. מיום ליום שעובר אני לא רואה שינוי כמו שראיתי בימים הראשונים. השאלה שלי זה האם המצב ישתפר? ואם אפשר הסבר למה זה קורה התופעה הזאת? ההחלמה של האפיטל הסתיימה ומטרידה ומעציבה אותי העובדה שבעין את אני רואה טוב והשניה לא. אני מתחיל ללמוד עוד חודשיים וקיוותי לראות טוב לפני.

תודה דניאל

לבדיקת התאמה
    סגירה
    אחרי ניתוח prk

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח prk - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    02/07/2013

דניאל שלום רב,
    מאחר שהמספרים שתוקנו היו מספרים גבוהים איכות הראייה תלך ותשתפר במשך מספר השבועות הקרובים.
    ככל הנראה, מדובר גם בתופעה של יובש ולכן אני ממליץ על שימוש בתחליפי דמעות בתדירות גבוה בכל מקרה אם יש החמרה לשוב לרופא במנתח.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטיביוטיקה וניתוח לייזר
    נועה
    28/06/2013

היי, אני צפויה לעשות בשבוע הבא ניתוח לייזר בשיטת האינטראלסיק .
    רציתי לשאול, אני נוטלת אנטיביוטיקה מסוג מיקרופירין (לסירוגין כטיפול מניעתי לדלקות שתן פעם אחרונה שנטלתי הייתה היום)
    האם זה אפשרי לעשות את ניתוח הלייזר?
    זה לא בעייתי עם הטיפול הניתן אחרי הניתוח ?(אני יודעת שיש טיפות עיניים שצריך לשים עם סטרואידים או אנטיביוטיקה לאחר הניתוח)
    אשמח לתשובתכם המהירה תודה!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    אנטיביוטיקה וניתוח לייזר

הוספת תגובה

• מיקרודנטין ולא מיקרופרין

נועה
    29/06/2013

התבלבלתי בשם של האנטיביוטיקה , אני נוטלת מיקרודנטין (ולא מיקרופרין) כטיפול מניעתי לדלקות חוזרות בשתן

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• זבובים בעין וליזר לתיקון ראיה
    נועה
    25/06/2013

היי ד"ר,
    אני בת 26, בריאה בד"כ , מרכיבה משקפיים (2.5 עם צילינדר 0.75 בכל עין). לפני כשלוש שנים התחילה לי תופעה של ראיית זבובים בעין שזזים כשאני מזיזה את העיניים. הייתי אצל רופא עניים במעקב בקשר לזה ולא היה לו משהו חריג להגיד על כך (לא זוכרת איך הוא קרא לתופעה הזו...) בכל מקרה אני ממש רוצה לעשות עכשיו ניתוח לייזר לתיקון ראיה, הייתי בייעוץ במרפאת עיניים ואמרו לי שאני מתאימה לניתוח אינטרלאסיק.
    רציתי לשאול האם מסוכן או לא כדאי לעשות ניתוח לתיקון ראיה כשיש בעיה של זבובים בעין?
    תודה מראש!
    נועה

הוספת תגובה

• זבובים בעין וליזר לתיקון ראיה - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    28/06/2013

נועה,
    שלום רב,
    התופעה שאת מתארת של זבובים בעיניים , הינה תופעה מאוד מאוד שכיחה, שנגרמת משינויים בתוך זגוגית העין.
    במידה ונבדקת ונמצאת מתאימה, אין שום סכנה לביצוע הניתוח.
    חשוב לציין גם שכבר שנתיים כפי שציינת לא חל שינוי כלשהו.
    בהצלחה,
    בברכה ד"ר אליה לוינגר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן החלמה מהניתוח
    זיו
    24/06/2013

שלום רב,

לאחר כמה ימים בדרך כלל רואים טוב ואפשר לתפקד לאחר ניתוח לייזר בשיטות השונות- PRK ולאסיק?

אם אני עושה PRK אז כמה ימים אני צריך לקחת בחשבון שלא אוכל לתפקד? (מבחינה של לימודים אקדמיים ועבודה שכרוכה בקריאה ממחשב ומטפסים)

והאם זה נכון שבלאסיק ההחלמה היא מיידית ורואים מצויין ומקסמלי כבר מיד לאחר הניתוח?

בתודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    זמן החלמה מהניתוח

הוספת תגובה

• המספרים שלי הם:

זיו
    24/06/2013

המספרים שלי הם 3- בכל עין ו1.5- בכל עין (כי הבנתי שזה משנה לקצב ההחלמה)

בתודה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן החלמה מהניתוח - תגובה

פרופ` אירית בכר
    24/06/2013

תהליך ההחלמה בניתוחי הPRK אורך כשלושה עד ארבעה ימים בהם יש הרגשת גוף זר בעין, צריבה רגישות לאור ודמעת. לאחר מכן הראיה משתפרת באופן הדרגתי. לאחר כשבוע מרבית האנשים מסתדרים היטב לרחוק ומעט פחות לקרוב . בשיטת Trans PRK משך ההחלמה מתקצר באופן משמעותי מכיוון שהשטח שצריך לעבור ריפוי קטן יותר. תהליך שיפור הראיה מתמשך עד כחודשיים ולעיתים רחוקות אף יותר, אך כחודש לאחר הניתוח מרבית המטופלים רואים היטב.
    בשיטת הLASIK זמן ההחלמה הוא קצר ביותר, כמעט ואין תופעות לואי וכבר למחרת מרבית המטופלים רואים היטב.
    התוצאה הסופית שתמדד לאחר כשלושה חודשים תהיה דומה מאד בשתי השיטות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה לגבי Trans PRK?

זיו
    24/06/2013

שלום שוב ותודה על התשובה!

בתשובתך רשמת כי זמן ההחלמה של ניתוח TRANS PRK הוא קצר משמעותית מניתוח PRK.

בכמה זמן החלמה מדובר בניתוח TRANS PRK מבחינת יכולת ראיה וחזרה לתפקוד?

כמה ימי חופש מעבודה ולימודים אני צריך מראש לקחת בחשבון שאצטרך אם אני עובר ניתוח בשיטת הPRK או TRANS prk?

בתודה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפצת ההודעה

דניאל
    01/02/2015

למרות שעברו כמעט שנתיים, אשמח אם תענו לשאלתי

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ומה לגבי Trans PRK? - תגובה

פרופ` אירית בכר
    03/02/2015

זמן ההחלמה מתקצר ליומיים לערך. עדין קיים פרק הזמן בו יהיה קושי בראיה. בין מספר ימים לשבועיים, לא ניתן לנבא את משך ההתייצבות באופן אישי.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן לוקח עד שאפשר לקרוא?

דניאל
    03/02/2015

שלום שוב

רציתי לשאול בבקשה כמה זמן לאחר ניתוח trans prk מגיעים לראיה תפקודית מבחינת קריאה (למשל ללימודים)?

והאם שיטת epi lasik היא בעצם trans prk או שמדובר על שיטה אחרת?
    ומה לגבי super prk? האם מדובר על אותה השיטה כמו trans prk?

בתודה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר כמה זמן מתום הניתוח ניתן לקרוא

דניאל
    03/02/2015

שלום שוב

רציתי לשאול בבקשה כמה זמן לאחר ניתוח trans prk מגיעים לראיה תפקודית מבחינת קריאה (למשל ללימודים)?

והאם שיטת epi lasik היא בעצם trans prk או שמדובר על שיטה אחרת?
    ומה לגבי super prk? האם מדובר על אותה השיטה כמו trans prk?

בתודה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה