מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עינייםשמוליק03/08/2013
נעימים דומעות ומוציאות ריר לאחר 15 שנה לפחות תחושת יובש ודבק עינים מרגישות כיפות יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים - תגובה
ד``ר אורי מלר13/08/2013שלום,
מה היא השאלה בבקשה?
בברכה,
ד"ר אורי מלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר לאסיקאופיר01/08/2013
שלום
בצעתי לאסיק לפני 6 שנים -3.75 ב2 העיניים ללא צילינדר. ימין נותח בהצלחה בשמאל נוצרה סטריאה. נבדקתי היום בדיקה שגרתית אצל המנתח ואמר שאין קפלים יש מעין הצטלקות בשעה 6 לא בציר הראיה. היום בבדיקה נמצא כי עין ימין חצי צילינדר ועין שמאל חצי צילינדר. לפני 4חודשים נבדקתי ועין ימין היתה 0.75 צילינדר ושמאל 0.75 צילינדר עם חצי מספר. הרופא אמר שמה שגורם להבדל בעיניים בראיה זה העכירות הקלה בעין שמאל
1. האם הגיוני שהמספר בשמאל נעלם והצילינדרים קטנו?
2. אמר שמבחינה קלינית הכל תקין ואפשרי לבצע פ.ר.ק בעתיד אם ארצה אבל לא כרגע כי מבחינתו זה לא נחשב מספר גבוה שמצדיק התערבות. שאלתי היא האם יש דרך לטפל בעכירות ללא הרעה בראיה בשמאל?
3. האם הצלקת לאחר הסטריאה גורמת להבדלים בין 2 העיניים מבחינת המספר בכל עין כי לפני הניתוח היה מינוס 3.75 ב2 העיניים או שאין קשר?
אציין שראיה עין ימין 120 אחוז, שמאל 85 אחוז, ראיה דו עינית 120 אחוז
אשמח לתשובה מפורטת
בנוסף הוא התוודה בפניי שהמקרה שלי לא קרה לו מעולם שהוא כמעט איבד תקווה לא האמין שזה יסתדר מכיוון שהוא ביצע 3 ניפוחים וגיהוצים למתלה..
אשמח לתשובה מד"ר לוינגר וגם מד"ר קייזרמן תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר לאסיק - תגובה
ד``ר אורי מלר01/08/2013שלום רב,
1. על מנת לקבל יעוץ מקצועי לא מספיק רק בתיאור נתונים אלא דרושה בדיקה קלינית.
2. על פניו, נראה שסך הכל המצב סביר ולפי התיאור לא הייתי שוקל התערבות ניתוחית נוספת.
בברכה,
ד"ר אורי מלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קרנית דקה ומספר קטןאמיר30/07/2013
שלום, הייתי במספר מכונים ובכולם נמצאתי מתאים ל PRK. יש לי 1.5 ללא צילנדר. ובעין השניה 1 עם חצי צילידנר. הקרנית שלי דקה יחסית 480. כמה רופאים אמרו לי משפטים שגורמים לי לתהות האם זה כדאי בכלל:
1. אם אצטרך תיקון, לא אוכל לעשות כי הקרנית שלי דקה ותיהיה יותר דקה לאחר הניתוח. השאלה שלי: מה הסיכוי שאאלץ לקבל תיקון? כמה הקרנית תיהיה בערך לאחר הניתוח הראשון?
2. כמה רופאים אמרו לי שהמספר שלי קטן, ויש אנשים שלא שמים משקפיים במספר כזה. רופא אחד אמר לי: "אתה כנראה פרפקציוניסט, תיקח בחשבון שייתכן מצב שיהיה לך רבע / חצי מספר לאחר הניתוח.
והוסיף, יכול להיות במצב הכי גרוע שיהיה לך מספר 1.
השאלה שלי: אם יכול להיות שיהיה לי 1. וכרגע יש לי 1.5. אז בשביל מה לעשות את הניתוח?
אשמח אם תוכלו לומר לי את דעתכם בנושא. מבלי קשר ל-מה שאמרו לי במכונים האחרים. (לא הייתי אצל אף אחד מהרופאים המשתתפים בפורום)
תודה רבה :)
נ"ב: שואלים אותי בשביל מה להוריד אם יש לי מספר קטן. לפי הבנתי אנשים מורידים כי אינם רוצים לשים משקפיים, בלי קשר למספר שלהם... מה דעתכם?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרנית דקה ומספר קטן - תגובה
פרופ` אירית בכר31/07/2013אתה אכן מתאים לPRK. הסרת משקפיים הוא הליך שאינו הכרח רפואי. יש הרבה שיקולים סובייקטיביים. יש אנשים שכלל לא רוצים להסיר משקפיים ואפילו טוענים שהם מוסיפים להם. כך גם לגבי המספר הנמוך יש שהדבר מפריע להם מאד ויש שאינם מרכיבים כלל משקפיים עם מספר כמו שלך. הדבר תלוי בך- אם המשקפיים מפריעים לך ניתן כיום להסירם ברמת דיוק גבוהה. מאידך, גם עם טכנולוגיה מאד מתקדמת כמו במכונים הגדולים יש לקחת בחשבון אפשרות לסטיות מסוימות. ברוב המקרים התוצאה מאד מדויקת.
במכשיר כמו שלנו מסירים בערך 13 מיקרון לכל מספר. גם לאחר הטיפול הקרניות יהיו עבות מספיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קרנית דקה וגלקומהג'ון דו30/07/2013
האם ניתוח PRK עושה את הקרנית לדקה יותר?
האם הדבר יכול להשפיע כאשר מתפתחת גלקומה? כלומר האם המצב יהיה טוב יותר ללא הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרנית דקה וגלקומה - תגובה
פרופ` אירית בכר31/07/2013בכל השיטות הקרנית הופכת דקה יותר. קיימים נהלים ברורים הדואגים לעובי מינימלי של הקרנית לאחר ניתוח והם כוללים שולי ביטחון רחבים. .עובי הקרנית אינו משפיע על התפתחות גלאוקומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לאסקיעלה28/07/2013
עברתי לפני חודשיים ניתוח לאסק מונוויז'ן.האם ניתן לבצע החלקה בשיער ? ידוע שהחומרים הינם חזקים ועלולים להשפיע ולפגום בניתוח ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לאסק - תגובה
פרופ' אור קייזרמן30/07/2013כל עוד החומרים לא נכנסים לעיניים - אין בעיה.
בברכה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה באמת צריכה עזרהדנה25/07/2013
שלום רב האם בדיקה אצל רופא עיניים שבה הופך לי עפעף יכולה להדביק בוירוס או דלקת או שזה לא יהיה במציאות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה באמת צריכה עזרה - תגובה
פרופ` אירית בכר27/07/2013הפיכת העפעף לבדיקה הוא הליך שגרתי, אין תוספת סיכון בהדבקה לעומת חלקים אחרים של הבדיקה הקלינית של רופא עיניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפייםyani25/07/2013
ראשית תודה על העזרה.
ביום שני הבא יש לי בדיקה לניתוח עיניים בבי"ח אסותא ובמידה ואוכל אעבור ניתוח להסרת משקפיים. הניתוח, נאמר לי, יערך ע"י דר אורי מרמור ובשיטה הקיימת בלעדית רק באסותא. השיטה נקראת טראנס prk, בשיטה זו מבוצעות 2 פעולות במהלך אחיד שבו מעורב אך ורק מכשיר לייזר ללא אלכוהול וללא התערבות כירורגית. מכשיר הלייזר מאדה גם את שכבת האפיתל וגם מבצע ליטוש קרנית (כמובן שאין לי מושג והבנה בשיטה זו ובמה שכתבתי לעיל).
לפני כמה שנים עברתי בדיקות במכון "עיניים" להסרת משקפיים, שם נאמר לי ע"י דר דוייב שאני לא יכול לבצע ניתוח שכזה כיוון שהקרנית שלי דקה. אמרתי לו שנבדקתי פעמיים במכון "קאר" שם התעקשו שאני יכול לבצע את הניתוח בצורה החלקה ביותר, הוא ענה שהוא לא ינתח אותי בעד שום הון וכך הוא גם ממליץ לי. התייעצתי עם רופא נוסף דר חיים כהן מירושלים והוא צידד בדר דוייב ואמר שזה נכון שאוכל לעבור את הניתוח אך הלחץ שיהיה לי בעיניים בעוד כמה שנים יסכן אותי ולכן גם הוא ממליץ שלא.
כל זה עד שנתקלתי בפרסום של אסותא ובשיטה החדשה והבלעדית שלהם ולכן אני אלך לבדיקה נוספת.
אני פונה אליך שתעזור כרופא שאין לו נגיעה לכאן או לכאן ואם אפשר גם תסביר לי לגביי הסיכונים בניתוח של "אסותא" כמו לחץ בעיניים בעתיד .
סליחה על שהארכתי ושוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת משקפיים - תגובה
פרופ` אירית בכר25/07/2013לבדיקת ההתאמה שתעבור ביום שני יש מספר מטרות:
א. לדעת אם יש התאמה לביצוע הניתוח ללא סיכונים מיותרים.
ב. אם התשובה חיובית, מה סוג הניתוח המתאים.
ג. מסירת מידע על הטיפול וההשלכות שלו ותיאום ציפיות.
אם נראה בבדיקה זאת שאין התאמה לטיפול בלייזר , לא נבצע זאת למרות הטכנולוגיה המתקדמת.
אני תקווה שאכן תמצא התאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה על גוף זררונה25/07/2013
בוקר טוב, אתמול בדרך לעבודה הרגשתי כאילו משהו נכנס לעין משהו עף או אבק לא יודעת ,לפני שזה קרה ועקב יובש בעין יש לי הרגשת דקירות בעין וקצת שריפה וכאב לכן אני משתמשת בגנטיל ששמתי מיד עת הרגשתי שמשהו נכנס לעין ... האם זה מסוכן או שהטיפות יעזרו וזה יעבור ? אין אודם או כאב חריג או משהו רק דקירות קטנות ולפעמים הרגשה של משהו בעין שחולפת וחוזרת וכו'.. פשוט אין תורים לרופא אלא לעוד חודש לכן השאלה האם זה יעבור ולא יסכן את העין ? .... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על גוף זר - תגובה
פרופ` אירית בכר25/07/2013כאשר נכנס גוף זר לעין יש לשטוף היטב עם הרבה מים זורמים ולפנות לרופא לבדיקה . זו ההנחיה הכללית. מעבר לכך קשה לדעת מה יש לך בעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תרגילים לשיפור הראייהדני24/07/2013
שלום לצוות, עברתי ניתוח לייזר בשיטת השיוף לפניי כ10 חודשים
ומאז אני עושה תרגילי ראייה כדי לשמר את הראייה
בתרגילים אני יוצא לשדה שליד הבית ומביט רחוק לרמזורים במרחק של 2-3 ק"מ, וגם מביט על המכוניות שליד השכונה שלי ומנסה לראות את המספרים
אבל אני עושה את התרגילים האלה רק בשעות הלילה כשמחשיך האם זה פוגע בראייה שלי או שזה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים לשיפור הראייה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר25/07/2013שלום רב,
עד כמה שאני יודע הדבר לא מוסיף ולא גורע.
בברכה,
דר' אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לעין אחת ומכשורקרן24/07/2013
היי,
האם יש אפשרות לנתח עין אחת ורק לאחר מכן עין שנייה, לא את שתיהן יחד (למרות שהבנתי שלא מומלץ)?
האם זה נכון שאישור המכשור בו משתמשים ברשתות השונות אינו מאושר במשרד הבריאות אלא רק ב- FDA האמריקאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לעין אחת ומכשור - תגובה
ד``ר אליה לוינגר25/07/2013שלום רב,
ניתן לנתח רק עין אחת בכל פעם,
שנית אין מכשור המגיע לארץ ושלא עובר אישור על ידי משרד הבריאות.
בברכה,
דר' אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לפרופ' אירית בכר מאוד חשובסול23/07/2013
שלום רב, תודה שהרגעת אותי בתשובה ( שאלתי קודם : אתמול שטפתי פנים והעיניים בתחליב סבון נוזלי טיפולי שנקרא לקטופיל אמנם שמתי לב שפג תוקפו לפני כמה חודשים האם זה חלילה פוגע בעיניים או גורם למשהו? ) אציין כי אין אדמומית או צריבה יש רק דקירות קטנות ולפעמים שריפה , הייתה לי תחושה דומה גם לפני המקרה של הסבון רופא עיניים לפני יומיים אמר לי יובש בעין פשוט אין תור קרוב לרופא העיניים האם אני צריכה להירגע וזה יעבור ואין צורך בבדיקת רופא ? האם דקירות משהו מסוכן? או שזה טבעי בגלל עבודה מרובה מול מחשב? תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' אירית בכר מאוד חשוב - תגובה
פרופ` אירית בכר25/07/2013כדאי לקבוע בדיקה אצל רופא עינים כדי לאבחן אם יש בעית יובש או בעיה אחרת. (בלי לחץ)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נא עזרהההההרונה23/07/2013
שלום רב אתמול שטפתי פנים והעיניים בתחליב סבון נוזלי טיפולי שנקרא לקטופיל אמנם שמתי לב שפג תוקפו לפני כמה חודשים האם זה חלילה פוגע בעיניים או גורם למשהו? יש לי דקירה קטנה בעין אחת אציין כי הייתה לי תחושה זו לפני שבאה ונעלמת הרופא לציין פעם שזה יובש כי אני עובדת מול מחשב. השאלה האם זה חלילה בגלל הסבון ? ... אודה לעזרתכם.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא עזרההההה - תגובה
פרופ` אירית בכר23/07/2013כעקרון: כאשר נכנס לעין חומר כימי , או חומר לא מזוהה או חומר הגורם לצריבה בעיניים , יש לשטוף היטב עם הרבה מים זורמים ולפנות לעזרה רפואית. במקרה שלך אין להילחץ, זהו רק סבון ולהוציא תחושת צריבה ואדמומית , כנראה שלא יהיה כל נזק. אם עדין יש תחושה חזקה של צריבה מומלץ לפנות לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תרגילים לשיפור הראייהדני17/07/2013
שלום לצוות, עברתי ניתוח לייזר בשיטת השיוף לפניי כ10 חודשים
ומאז אני עושה תרגילי ראייה כדי לשמר את הראייה
בתרגילים אני יוצא לשדה שליד הבית ומביט רחוק לרמזורים במרחק של 2-3 ק"מ, וגם מביט על המכוניות שליד השכונה שלי ומנסה לראות את המספרים
אבל אני עושה את התרגילים האלה רק בשעות הלילה כשמחשיך האם זה פוגע בראייה שלי או שזה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
דני23/07/2013למה לא עונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איך לבחור סוג ניתוח - שאלה נוספתגדעון15/07/2013
האם לאחר שמנתחים בשיטת הפרסבילאסיק ניתן לעשות ניתוח חוזר באותה העין?
האם אפשר בעתיד לנתח אותה כך שהיא תראה רק לרחוק (ולהשתמש במשקפי קריאה). האם זהו ניתוח הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לבחור סוג ניתוח - שאלה נוספת - תגובה
ד``ר אליה לוינגר16/07/2013גדעון שלום,
מנסיוננו יש אפשרות לתיקון בשיטת פרסבילאסיק, במידה ויהיה שינוי במספר.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איך לבחור סוג ניתוחגדעון15/07/2013
לפני ניתוח להסרת משקפיים התייעצתי עם 2 רופאים.
הראשון הציע לי לעשות ניתוח בשיטת האינטרלאסק: בעין אחת לנתח לראייה אופטימלית מרחוק ובעין השנייה להשאיר מספר 1.25- כדי שאוכל לראות גם מקרוב ללא עזרת משקפיים לקריאה. המספר שלי הוא 2.5 – לרחוק.
הרופא השני הציע לי לנתח עין אחת לראייה אופטימלית לרחוק ובעין השנייה לעשות ניתוח פריסבלאסיק.
מה כדאי לי לעשות? איך אדע מה יותר טוב ונכון לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לבחור סוג ניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר16/07/2013גדעון שלום,
שתי השיטות הינן טובות , ואמורות לתת לך תוצאה המאפשרת לך ראייה לרחוק ולקרוב בשתי העיניים. בשיטת הפרסבילאסיק קיים עוד יתרון קל , בכך שחדות הראייה לרחוק יחד עם חדות הראייה לקרוב תהיה קצת טובה יותר.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)