מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- במונוויזן הקרוב מתפספס?אפרת24/11/2013
בקוצר ראיה גבוה (14,11) בצירוף קוצר ראיה לקרוב, בגלל גיל (גיל 47), מתי בניתוח קטארקט בהשתלת מונוויזן, יכול להיווצר מצב של ראיה טובה מאוד לרחוק בעין אחת ובעין השניה ראיה טובה למרחק בינוני אך לא לקרוב? האם זה קורה כשעושים עדשות בניתוח בפער של יותר ממספר וחצי בין העדשה המיועדת לרחוק לבין השנייה המיועדת לקרוב? או שקורה מסיבה אחרת, כשאין בעיה מיוחדת במבנה העין, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר במונוויזן הקרוב מתפספס? - תגובה
ד``ר אליה לוינגר25/11/2013שלום רב,
על מנת לשים דברים על דיוקם, בשיטת המונוויז'ן ישנו תיקון של העין הדומיננטית לרחוק והעין הלא דומיננטית לקרוב, כאשר ההפרש בין שתי העיניים בין הרחוק לקרוב עד מס' 1 וחצי.
המוח יודע לחבר את התמונה של הרחוק והקרוב ולאפשר ראיה לרוב הטווחים.
חשוב לדעת גם כי ישנן מגבלות מסוימות לשיטה, אך זהו אחד הפתרונות הטובים לטיפול בבעיה למטופלים הזקוקים לראיה גם לרחוק וגם לקרוב.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לפני PRKאור23/11/2013
שלום,
אני לפני ניתוח PRK בשיטת TransPRK.
1) הייתי בכמה מכונים בארץ ואף אחד לא הזכיר מעבר לכך שהניתוח מאוד בטוח, שבעצם כחלק מהורדת שכבת האפיתל נהרסת לגמרי ממברנת בוומן והיא שכבה שאינה צומחת חזרה עם האפיתל.
אין לא מזכירים את זה?
הגעתי לזה במקרה במהלך קריאה באינטרנט.
האם הרס השכבה הזאת, אשר קראתי שהינה תורמת מאוד לחוזק הקרנית, באמת מחליש את הקרנית?
מה תפקידה של שכבה זו?
מה ההשלכות לכך שהיא מוסרת לגמרי כחלק מתהליך הניתוח?
2) במהלך בחיפושים בפורומים נתקלתי לא פעם ששאלו לגבי מה ההבדל בין ניתוח לאסיק לבין שיטת IQ ובכל הפעמים רשמו הרופאים כי זה שם מסרחי אחר עבור שיטת הלאסיק.
מנגד, אני קראתי כי שיטת IQ הינה ניתוח SBK ונכון שהוא דומה ללאסיק אך הוא גם מאוד שונה. החתך הרבה יותר דק(90-100 מיקרון לעומת 120-180 מיקרון) ומחקרים הראו כי חוזק הקרנית נשאר זהה למה שאחרי PRK.
אם כך מדוע מתייחסים לניתוח זה כאילו הוא אחד לאחד כמו לאסיק רגיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר24/11/2013שלום רב,
1 לגבי שכבת הבאומן נכון יש הרס שלה אך היא לא הגורם המשמעותי ביותר לחוזק הקרנית. כעיקרון שכבה זו מחברת בין שיכבת תאי האפיתל שמוסרת במהלך הניתוח ובין שיכבה אחרת של הקרנית. האפיתל בהמשך צומח חזרה ומתאחה.
2 לגבי שיטת IQ זוהי אכן שיטת LASIK כמו כן שיטה ויש שימוש בסכין שחותך את הקרנית. כל התוספות הנוספות של SBK גם כן מסחרי וזהו למעשה שם נירדף ל LASIK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- פער מקסימלי בין עיניים במונוויזןאפרת21/11/2013
ערב טוב, במקרה של קוצר ראיה גבוה (ימין 14,שמאל 11) ,קטארקט בימין וצורך במשקפים גם לקרוב מזה כשנה, בניתוח קטארקט במטרה ליצור שעין אחת תראה טוב לרחוק והשניה תראה טוב לקרוב ולבינוני, מה ההבדל המקסימלי האפשרי במספר העדשות בין שתי העיניים,כדי שהראיה תהיה טובה לכל המרחקים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פער מקסימלי בין עיניים במונוויזן - תגובה
שיטה של תיקון עין אחת לקרוב והשניה לרחוק נקרא מונוויזן. ההבדל יכול להגיע עד מספר וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה הכי כדאי?ליטל20/11/2013
שלום,
אמרו לי שאני מתאימה לניתוח לאסיק.
כשנכנסתי לפה הבנתי שיש שימוש בסכין בלאסיק האם בכול המקומות זה עם סכין?
ואיפה אפשר והכי מומלץ לעשות כדי שזה יהיה הכי מדוייק בלי כאבים ובלי שימוש בסכין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הכי כדאי? - תגובה
ניתן לבצע את הניתוח גם בשימוש בלייזר מיוחד הנקרא פמטוסקנד לייזר. יש שני מכונים עם מכונה זו עיניים ואסותא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש רציני בעינייםמיקי19/11/2013
עברתי ניתוח לאסיק PRK לפני כשנה וחצי באסותא מדיקל. שיטת מונוויז'ן, עין ימין רואה למרחוק ועין שמאל לקריאה. הראייה בסדר גמור אבל באחרונה, מזה כמה חודשים, אני סובל מיובש רציני בעיניים שהוביל פעמיים לדלקת לחמית בעין שמאל.שם טיפות הילוקומוד במהלך היום ו-ויסקוטירס בלילה. לעיתים כשאני מתעורר העפעפיים דבוקים. מה ניתן לעשות והאם זו תופעה זמנית ?
אודה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש רציני בעיניים - תגובה
ראשית עבר זמן רב מהניתוח לא ברור לי האם יש קשר בין השניים, בכל מקרה אני ממליץ לפנות לבדיקה לשם הערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים לקריאהויקטור אסולין17/11/2013
שלום אני בן 58 רואה טוב מרחוק וחייב משקפיים לקריאה ,השאלה שלי מה הייתם ממליצים לי לעשות הייתי מאוד רוצא להפטר מהמשקפיים לקריאה אזה ניתוח והאם זה טוב להרבה שנים וכמה זה עולה בערך
אני מודה לכם מראש תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים לקריאה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר18/11/2013שלום רב,
צר לי אך קשה לי להתייחס לשאלה בצורה זו אני ממליץ לך לפנות לבדיקת התאמה ללא תשלום על מנת לדעת האם אתה מתאים לעבור ניתוח להסרת משקפי הקריאה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפיים והיריוןמורן17/11/2013
שלום רב,
אני צפויה לעבור ניתוח הסרת משקפיים ביום חמישי. יתכן שאני בהיריון , אך בשלב מאוד מוקדם. שבוע שלישי בערך.
בשבוע הזה לעיתים קשה לזהות כי קיים היריון.
האם יש השפעה לכך על הניתוח ? האם בעקבות ההיריון הראייה יכולה להשתנות ?
האם קיימת סכנה ממשית בניתוח בזמן היריון מוקדם או שזה לשם זהירות בלבד ?
אשמח לקבל תשובה בהקדם על מנת להגיע להחלטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת משקפיים והיריון - תגובה
ד``ר אליה לוינגר18/11/2013מורן שלום רב,
המלצתי לבדוק האם את בהיריון באופן ודאי ועל פי התוצאה במידה ואת בהיריון אני ממליץ לך לא לעבור את הניתוח.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כאבים עזים בעינייםאולה12/11/2013
שלום רב,
עברתי ניתוח מסוג PRK להסרת משקפיים מפני כמעט חצי שנה.
אני חייבת לציין שאני רואה טוב מאוד עכשיו ותקופת ההחלמה היתה כואבת אך סבירה.
עליי לציין שרוב משך היום אני לא סובלת מיובש בעיניים כלל, ולא משתמשת בטיפות נגד יובש במשך היום, אך בבוקר כשאני מתעוררת אני סובלת מיובש קשה עד כאבים עזים בעיניים שעוברים בשימוש בהילו קומוד.
אך הבעיה היותר רצינית היא העובדה,שלפעמים אני חשה כאבים עזים בעיניים כשאני מסתכלת לצדדים או כשאני מאפרת את העיניים הן ככ רגישות למגע שישר יורדות לי דמעות , הכאב מורגש גם כשאני עוצמת עיניים ונוגעת בעור מעל העין , מין כאבים בגלגל העין במגע.
התופעה הזו החלה מלפני חודשיים בערך, חשוב לי לציין שנבדקתי עי רופא עיניים שטען שהכל בסדר ואין שום דלקת וכו. לא מצאתי פרטים אודות התופעה הזו בשום מקום אחר.
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים עזים בעיניים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר14/11/2013שלום רב,
עפ"י התיאור שציינת ככל הנראה מדובר ביובש, אני ממליץ לשקול על משחה או ג'ל לפני השינה ולראות האם יש ירידה בעוצמה ובתדירות של הכאבים בבוקר.
כמו כן, ממליץ בכל מקרה על תחליפי דמעות במהלך היום, למרות כפי שאת מציינת אינך חשה ביובש, בכל מקרה אני ממליץ לפנות לרופא המנתח לבדיקה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מבולבלת בנוגע לשיטת הניתוחשני11/11/2013
לרופאי הפורום ,שלום רב. נבדקתי בשני מכונים. במכון אחד יצאתי לא מתאימה לניתוח. במכון מוצעות שיטות הלאסק והאינטרלאסיק. הרופאה טענה שניתוח בשיטת האינטרלאסיק מהווה עבורי סיכון בשל קמירות הקרנית. ולא הציעה לי את ניתוח הלאסק כאופציה נוספת. במכון השני נבדקתי היום לאחר שבועיים. הרופא טען בביטחון רב שאני מתאימה לשיטת prk. הדבר מבלבל אותי מאד שכן ממה שקראתי שיטת לאסק וprk הן שיטות דומות. ואני מוטרדת מהעובדה שבמכון הראשון כלל לא הוצעה לי כאפשרות שיטת הלאסק. בנוסף נאמר לי שיש לי קרנית עבה מהממוצע. מספרי מינוס 7.5 בעין ימין ומינוס 8.5 בעין שמאל. האם יכול לביות מצב בו אתאים לשיטת prk lasek אך לא לשיטת לאסק? בתודה מראש על סבלנותכם בקריאת ההודעה ועל תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבלת בנוגע לשיטת הניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר11/11/2013שלום רב,
טכניקת הטיפול כעיקרון דומה ואפשר לומר שהן פועלות בצורת "שיוף" הקרנית.
יש לי הרושם שלא הוצאה לך כלל אחת השיטות מאחר ואותה רופאה לא חשבה שאת מתאימה לניתוח כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השפעת טיפות ברימונידיןחזי10/11/2013
לרופאי הפורום שלום.
האם שימוש ממושך בטיפות ברימונידין יכול להשפיע על הקטנת צלינדר 1.25 -
אשר נותר לאחר ביצוע ניתוח בשיטת LASEK? הניתוח בוצע לפני 8 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת טיפות ברימונידין - תגובה
ד``ר אליה לוינגר11/11/2013שלום רב,
הדבר יתכן אני ממליץ לנסות ולבדוק את האפקט שלהן על המספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לא רואה כלום אחרי PRKליזי10/11/2013
לפני יומיים ביצעתי ניתוח PRK בעין ימין בלבד. לפני הניתוח עין ימין היתה ה'טובה' שלי (-2.5) ואילו כעת אני לא רואה בה דבר מלבד כתמים, בעוד עין שמאל (-2.75) הפכה לעין הרואה היחידה שלי. הדבר מקשה עליי מאוד בראיה וגורם לי לסחרחורות.
אני יודעת שההחלמה מ PRK איטית ושלמס' לוקח זמן להתייצב. השאלה היא אם זה טבעי שהמספר הדרדר עד כדי כמעט עיוורון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רואה כלום אחרי PRK - תגובה
פרופ` אירית בכר10/11/2013התגובה אותה את מתארת היא נורמלית לחלוטין וצפויה. השיפור הוא כבר לאחר כשלושה ארבעה ימים . אך קיים תהליך של התייצבות המספר שיכול לארוך מספר שבועות. במהלכו יש שיפור שאינו אחיד . יתכנו גם גלים של חוסר בהירות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- PRK ואישונים רחביםירון07/11/2013
שלום,
מספר נתונים לגבי הבדיקות שעברתי ב-2 מכונים.
עין שמאל: 2, 0.75 צילינדר. עין ימין: 1.75, צילינדר 0.5.
עובי קרנית: במכון אחד 530 ובמכון השני 540 (לא הבדל משמעותי).
אישונים מורחבים:
במכון אחד נאמר לי כי אישון אחד הינו 7.8 מ"מ והשני 8.7 מ"מ. היתכן הבדל כזה בין אישונים?
במכון אחר נאמר לי כי גודל האישונים הינו 7 מ"מ בשניהם.
2 מכונים סיפקו תוצאות שונות. איך אדע איזו בדיקה יותר אמינה?
עניין זה קריטי בשבילי במיוחד עקב כך שהתאמת עדשות לא הייתה מוצלחת בשבילי בגלל שראיתי הילות בתנאי חשיכה (הפריעה בנהיגה) ואני יותר ממעוניין למנוע מצב זה לאחר ניתוח (במיוחד שבניגוד לעדשות מצב זה הינו קבוע ולא זמני).
מספר שאלות לגבי PRK:
1) נאמר לי ע"י הרופא שבניתוח מסוג טראנס PRK, עקב כך שהורדת שכבת האפיתל מתבצעת באמצעות לייזר, ההחלמה מהירה יותר. האם עניין זה עדיין לגיטימי כאשר קוטר הטיפול הינו גדול במיוחד? או שגם ניתוח PRK רגיל יספק כבר את אותם התוצאות מבחינת זמן החלמה.
2) כמה קוטר הטיפול צריך להיות? 8 מ"מ? 9 מ"מ?
הבנתי גם שיש 2 איזורים בטיפול. transition zone ו ablation zone אם לא טועה. מה ההבדל ביניהם ובהתייחס לקוטר טיפול עבור איזה איזור מתייחסים?
3) האם באישונים רחבים עדיף ניתוח עם חיתוך קרנית או ללא חיתוך קרנית על מנת למנוע הילות? במיוחד כאשר מדובר בניתוח בתוספת של WF.
קראתי על כך לא פעם ולא פעמיים במאמרים מסויימים ונטען כי במקרה של אישונים רחבים עדיף PRK וכמו כן בנוסף, תיקון עם WF מתבצע בצורה יותר טובה כאשר מבצעים אותו בPRK כאשר מדובר באישונים רחבים. מעבר לכך קראתי כי בחלק מהנתונים אשר פוסלים ביצוע לאסיק הופיע גם הנתון אישונים רחבים (בנוסף לקרנית דקה, עיניים יבשות במיוחד וכדומה).
כרגע אני בדילמה מאוד גדולה האם לבצע את הניתוח.
לתשובתכם אודה בנושא,
תודה רבה לעוזרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PRK ואישונים רחבים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/11/2013שלום רב,
ראשית חשוב לציין שמאחר וקוטר האישונים שלך גדול מהממוצע ואתה סובל מסינוורים והילות עם עדשות ככל הנראה המצב ישאר גם לאחר ניתוח להסרת משקפיים ולא משנה הטכניקה וקוטר הטיפול (אולי בעוצמה פחותה אך ישאר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאבל
ירון09/11/2013אבל ההילות מתקבלות רק בשימוש בעדשות רכות.
בעדשות קשות, שהיו לי ממש לא נוחות, ראיתי עם הילות ממש מינימליות ועם משקפיים אני רואה מצויין ללא הילות לחלוטין.
ממה שאני מכיר, המטרה של הניתוח היא להביא לראייה כפי שאני רואה עם משקפיים ועם משקפיים אני רואה מצויין.
בנוסף פתחת את התשובה עם בראשית. יש שנית שבטעות נמחקה מההודעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאבל - תגובה
ד``ר אליה לוינגר12/11/2013שוב שלום,
לכן, עליך לשקול להשאר עם משקפיים וללא הילות לצערי הרב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהPRK ואישונים רחבים - תגובה
כבר עניתי לך על שאלה זו בפורום אחר, אנא חזור לאותו פורום וקרא את תשובתי.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהPRK ואישונים רחבים - תגובה
עפ"י התיאור שציינת ככל הנראה מדובר ביובש, אני ממליץ לשקול על משחה או ג'ל לפני השינה ולראות האם יש ירידה בעוצמה ובתדירות של הכאבים בבוקר.
כמו כן, ממליץ בכל מקרה על תחליפי דמעות במהלך היום, למרות כפי שאת מציינת אינך חשה ביובש, בכל מקרה אני ממליץ לפנות לרופא המנתח לבדיקה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי ניתוח אינטרלאסיקשחר05/11/2013
שלום, עברתי ניתוח להסרת משקפיים לפני חמישה ימים והיום הרטבתי את הפנים פעם ראשונה אחרי הניתוח. אני מרגישה לחץ על העיניים משהו שלא הרגשתי עד היום ורציתי לדעת אם יש קשר בין זה לבין הרטבת העיניים. לעיתים אני מרגישה תחושה שהעיניים שורפות ורציתי לדעת אם זו תופעה נורמלית או משהו שמחייב התייחסות מיוחדת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח אינטרלאסיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר05/11/2013שלום רב,
ראשית תחושת הצריבה או שריפה בעיניים ככל הנראה נובעת מיובש בעיניים. כמו כן אין צורך לדאוג מהרטבת העיניים. אני ממליץ בכל מקרה על שימוש בתחליפי דמעות ובהמשך ביקורת רופא עיניים מטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יתרונות מול חסרונות האינטראלסיקאור31/10/2013
שלום רב,
אני כרגע מיועד לעבור את הניתוח בשיטת אינטראלסיק.
הנתונים שלי: עין שמאל - מספר: 2, צילינדר: 0.75.
עין ימין - מספר: 1.75, צילינדר: 0.5.
עובי קרנית: 540.
קראתי לאחרונה לא קצת על סוג ניתוח זה באינטרנט ונשמע כי מקורות קריאה רבים ברחבי האינטרנט טוענים כי ניתוח לאסק (PRK) הינו ניתוח יותר בטוח לעומת הלאסיק (אינטראלסק).
דבר זה נובע עקב כך שאין צרוך לחתוך את הקרנית. עצם חתיכת הקרנית גורם לירידה של בערך 48 אחוז בחוזק הקרנית (היתכן?!) ולקרנית פגיעה יותר בהמשך החיים (לא לתקופת זמן מוגבלת).
כמו כן החתך פוגע בעצבים בקרנית אשר אחראים לאיתות יובש למח דבר הגורם לעיניים יבשות.
לעומת זאת טוענים כי בלאסק ישנה סכנה לעכירות הקרנית אך בפועל, זה מאוד נדיר (קראתי כי ניתן למנוע כאשר המנתח משתמש במיטוניצין? משהו כזה).
כמו כן נטען כי בניתוח אשר משלב את הWF (כמו שאני רוצה) ישנה עדיפות לביצוע ניתוח בשיטת לאסק.
אם כך מדוע בארץ מעדיפים לנתח בשיטת האינטראלסיק כל עוד המנותח מתאים לכך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתרונות מול חסרונות האינטראלסיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר03/11/2013שלום רב,
ציינת יפה את היתרונות והחסרונות של כל שיטה, ועדיין, כל שיטה עם יתרונותיה וחסרונותיה בטוחה. אני ממליץ לך לחזור לרופא המטפל ולשקול יחד איתו באיזו שיטה ברצונך לעבור את הניתוח, יש לי רושם שאתה מעוניין יותר בשיטת לאסק או PRK.
בברכה,
דר' אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי ניתוח לייזרחסויה29/10/2013
שלום
אני בת 21
אני שנתיים אחרי ניתוח עיניים מסוג לאסק.
הייתי מגדירה את עצמי כמי שסובלת מיובש בעיניים,
עד כה השתמשתי בטיפות עיניים נגד יובש מסוג היפו טירס.
נאמר לי שהפסיקו לייצר אותם, ואני צריכה טיפות עיניים אחרות,
המליצו לי על סיסטיין או רפרש מה עדיף יותר?
בתקופה שאחרי המיתוח השתמשתי ססיסטיין ואז הרופאה החליפה לי להיפו טירס.
יש לי תור לביקורת רק בעוד שבוע וחצי.
בנוסף האם יובש בעיניים גורם לטשטוש הראייה?
לפעמים אני ממש מכווצת את העין ואז אני רואה יורד טוב וחד מאשר עין פקוחה רגיל.
למה זה ככה?
אודה לתשובתכם המהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח לייזר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר03/11/2013שלום רב,
כעיקרון יובש יכול לגרום לירידה בראייה ולכן אני ממליץ לטפל בו. כעיקרון, שני סוגי הטיפוץ שציינת טובים למטרה זו, את יכולה להשתמש באחד מהם ולפי בדיקת הרופא המטפל בשבוע הבא, יחליט האם עלייך להמשיך או להחליף טיפול.
בברכה,
דר' אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)