פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• כמה שאלות בקשר לניתוח לייזר
    דור
    12/09/2013

אם יש לי מספר גבוה בשתי העיניים, 6, אני אאלץ להרכיב משקפיים גם אחרי הניתוח, בשעות הלילה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    כמה שאלות בקשר לניתוח לייזר

הוספת תגובה

• כמה שאלות בקשר לניתוח לייזר - תגובה

פרופ` אירית בכר
    15/09/2013

לא , מטרת הניתוח היא לגרום לכך שתראה ללא משקפיים כפי שאתה רואה עכשיו עם המשקפים. אם ראיית הלילה שלך תקינה עכשיו היא תהייה כזאת גם לאחר הניתוח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש שאינו עובר בעיניים
    משה
    07/09/2013

אני בן 27 ועברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת אינטראלאסיק בקיץ 2011
    שנה לאחר מכן בקיץ הופיע לי יובש חמור בעין ימין מכדי שטיפות רגילות יטפלו והומלץ לי ע"י רופא מרפאת עיניים בת"א להשתמש בוויסקוטירס שפתר את הבעייה
    השנה בסוף יוני הופיע לי כאבים בעין ימין שוב, הלכתי לרופא מכבי שאמר שזוהי דלקת ונתן לי טיפות סטרואידים (אף אם אל), כאשר לא נראה שיפור חזרתי אליו לאחר שבועיים והוא נתן לי טיפות סטרואידים אחרות (מקסיטרול), לאחר שגם טיפות אלו לא עזרו הלכתי לרופא מרפאת עיניים בת"א שאמר שזהו יובש בלבד והמליץ לי על סיסטיין וג'ל לעיניים בלילה.
    גם זה לא עזר וכרגע אני נמצא במצב של כאבים כמעט 3 חודשים והדבר היחיד שמעט מקל הוא הג'נטיל שבו אני משתמש כל שעה וחצי בערך ולא יכול בלעדיו.
    האם התופעה הזו תעבור לי? האם יש המלצה על טיפול יותר יעיל ? מה עוד ניתן לעשות במקרה כזה שלא ניסיתי?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    יובש שאינו עובר בעיניים

הוספת תגובה

• יובש שאינו עובר בעיניים - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    10/09/2013

שלום רב,
    מאחר ולדבריך הגנטיל עוזר, ככל הנראה מדובר ביובש אני ממליץ לשוב לבדיקה ועל פי הממצאים יתכן וניתן להחליף את הטיפול.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שפעת לפני הסרת משקפיים בעוד 3 ימים
    הילה
    07/09/2013

שלום,
    ביום שלישי הקרוב (10.9.13) נקבע לי ניתוח לייזר. כבר יומיים שאני עם חום, כאבים בכל הגוף, נזלת, כאבי גרון. האם זה עלול להשפיע על הניתוח ביום שלישי? האם רצוי לדחות את הניתוח? אם ארגיש טוב עד יום שלישי האם לעשות בכל זאת את הניתוח?

אודה על תשובתכם בהקדם,
    הילה.

הוספת תגובה

• שפעת לפני הסרת משקפיים בעוד 3 ימים - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    10/09/2013

שלום רב,
    במידה ואינך חש בטוב לצערי, יש לדחות את הניתוח.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדוקסילין 100לפי ניתוח PRK
    מאיה
    06/09/2013

שלום, אשמח לדעת מה הקשר בין טיפול בכדורי דוקסילין לפני ניתוח prk, הבנתי שמשתמשים בתרופה זו בעיקר בטיפול לאקנה ו/או בעיות כיב וכמו כן- נגד מלריה, כיצד הם מתקשרים לעיניים ומדוע מתחילים את הטיפול כשבעה ימים לפני?
    וכיצד זה עוזר בריפוי לאחר ניתוח הלייזר? תודה

הוספת תגובה

• טיפול בדוקסילין 100לפי ניתוח PRK - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    10/09/2013

שלום רב,

לא אפרט את מנגנון הפעולה המדוייק של התרופה אך בנוסף לפעילות נגד חידקים יש לתרופה גם פעילות אנטידלקתית שיכולה לעזור במהלך הריפוי בקרנית לאחר ניתוח PRK

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה זקוקה לעזרה
    רונה
    02/09/2013

שלום רב, שאלתי פעם על וירוס בעין שעבר בשלום לאחר טיפות דקסאמיצין ולאחר מכן אופלקס , האם הוירוס נשאר בעין ומטריד שוב? , לי היה וירוס לפני חצי שנה בערך ועבר בשלום ( השאיר כתמים סביב הקרנית השתמשתי בגנטיל וזה עבר ) רק לפעמים יש לי יובש בעיניים ואני משתמשת בגנטיל , האם עליי לחשוש שזה יחזור או שזה פשוט עבר ואוכל להירגע ? מאוד רוצה להירגע כבר מהסיוט הזה אציין כי בבדיקות אצל רופא עיניים תמיד היה הכל בסדר .. תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה זקוקה לעזרה

הוספת תגובה

• שאלה זקוקה לעזרה - תגובה

פרופ` אירית בכר
    02/09/2013

העובדה שסבלת מוירוס לפני חצי שנה אומרת כי מהזן הספציפי הזה את מחוסנת אך מכיוון שהוירוסים מפתחים זנים חדשים בקצב מהיר את יכולה להדבק מזן דומה כמו כל אדם אחר, לא יותר ולא פחות. ההמלצה היא בהחלט להרגע.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נא עזרתכם
    רונה
    29/08/2013

שלום רב, לפני חצי שנה בערך הייתה לי דלקת ויראלית בעין - וירוס- לקחתי טיפול וזה עבר מה שנשאר לי בעין יובש ואני משתמשת בגנטיל, השאלה האם הוירוס הזה חוזר לעין ונשאר בה או שזה רק הדבקה ממישהו ? ממש פוחדת שזה יחזור לי ואני כל יום חושבת על זה... נא עזרתך הלוואי ותרגיע אותי

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה נא עזרתכם

הוספת תגובה

• שאלה נא עזרתכם - תגובה

פרופ` אירית בכר
    29/08/2013

הסבירות שתדבקי שוב בדלקת וירלית לא השתנה בגלל שכבר נדבקת. מצד אחד מתפתחת עמידות לוירוס זה אבל מצד שני הוירוס עובר שינויים גנטייים תכופים ולכן יכול להדביק שוב. אבל לא יותר מכל אדם אחר.
    אנחנו נחשפים לוירוסים וחיידקים כל הזמן .סמכי על המערכת החיסונית שלך.
    המשיכי לטפל ביובש בתחליפי דמעות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים
    טל
    26/08/2013

שלום אני בת 21
    סובלת מפלוטרס בעין ימין
    מריכבה עדשות מגע ומשקפיים
    ורוצה לעשות ניתוח לייזר בשיטת prk
    שאותיי הם: האם הפלוטרס שהרי יש כבר היפרדות רשתית ,
    זה לא מסוכן לעשות את הניתוח<
    שאלה שנייה אני עם מספר 6 בעיניים האם זה נחשב לקוצר ראיאה
    והאם במצב הזה אכן מוותר לעשות ניתוח?
    אודה אם תענו לשאלותיי תודה רבה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הסרת משקפיים

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים - תגובה

פרופ` אירית בכר
    27/08/2013

יש להעריך את מצב עינייך בבדיקה קלינית. אין לפסול מראש את מועמדותך לניתוח. המספר שלך אינו נחשב לקיצוני.
    אם נגיע למסקנה כי הניתוח מסוכן לעיניך מנמליץ לא לבצע אותו.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה

טל
    01/09/2013

הי אירית !
    מה זה אומר בדיקה קלינית?
    הייתי במכון כבר לבדיקה ואמרתי להם אודות הפלוטרס אך לא נראה לי שייחסו לכך חשיבות מיוחדת
    הפרופסור טען שאין קשר כי מאחר שהפלוטרס נמצא בפנים והניתוח מבחוץ האם זה כך הדבר?
    תשובתך נחוצה לי מאוד תודה רבה!

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובה - תגובה

פרופ` אירית בכר
    01/09/2013

אם הייתה התייחסות של הרופא הבודק לממצאים ולדבריו אין לכך חשיבות, עליך להאמין לו. אם ברצונך לקבל חוות דעת שניה עליך להגיע לבדיקה אצל רופא אחר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה כללית
    רונה
    26/08/2013

שלום רב, האם העובדה שפעם היה לי וירוס בעין ועבר בשלום לאחר אנטיביוטיקה משמעה כי יש לי חסינות מוירוסים אלה כבר? האם זה חוזר עוד פעם או כבר העיניים פיתחו מנגנון הגנה מהדבקה חוזרת חלילה .... אודה להסבר

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה כללית

הוספת תגובה

• שאלה כללית - תגובה

פרופ` אירית בכר
    27/08/2013

ראשית, אנטיביוטיקה אינה יכולה לטפל בוירוסים אלא בחיידקים.
    הוירוסים עוברים שינויים גנטיים תכופים כך שהאפשרות להדבק מהוירוס עדיין קיימת למרות שקים מנגנון חיסון .

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• z-lasik או intralasik
    אייל
    25/08/2013

אז ככה, קודם כל נמצאתי בהחלט מתאים לניתוח לייזר בכל השיטות וזה לאחר בדיקה גם באסותא וגם אצל פרופסר קרמר.

באסותא: הבדיקה הייתה מאוד מקצועית, נראה שהמכשירי בדיקה שלהם גם מקצועיים אבל אצל הרופא שאמור לסכם הכל - היה לי מאוד מהיר, עניין של 2 דקות, יצאתי עם המון המון שאלות לא פתורות. מיד אחרי זה היועץ מכירות, גם עניין מאוד מהיר ותוך דקה הייתי בחוץ.

אצל פרופסור קרמר: הבדיקות גם מקצועיות, ניתן אבל היה לראות שהטכנולוגית בדיקה קצת מיושנת יחסית לאסותא.
    הבדיקה הייתה אצל הפרופסור עצמו. בדיקה מקיפה יחסית לאסותא, הפרופסור הסביר היטב על הניתוח, איך זה מתבצע, הוא הסביר גם על עובי הקרנית שלי מה שבאסותא הרופא לא אמר לי בכלל. הייתי אצל הפרופסור קרוב ל-20 דקות, בהשוואה לאסותא שהייתי 2 דקות במקרה הטוב.

מבחינת הטכנלוגיית ניתוח - הבנתי ששתיהן מבצעות את אותה פעולה.

מחיר: בערך אותו דבר - השיקול פה לא רלוונטי.

גילוי נאות: קבעתי תור לניתוח עם פרופסור אירית בכר ואני שלם עם זה, משהו עדיין אומר לי שהיא תעשה עבודה טובה על העיניים שלי, אבל אני עדיין מבולבל!

עזרה בבקשה ;-(

לבדיקת התאמה
    סגירה
    z-lasik או intralasik

הוספת תגובה

• z-lasik או intralasik - תגובה

פרופ` אירית בכר
    29/08/2013

ביום הניתוח המטופל נכנס לשיחה אצל המנתח לשיחה שאינה מוגבלת בזמן. תוכל לשאול אותי כל שאלה שתרצה וכמובן תקבל הסבר מלא על הניתוח . בנוסף לכך מוקרן אצלנו סרט המתאר את כל שלבי הניתוח וההחלמה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה אירית. ניפגש בקרוב.

אייל
    29/08/2013

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות להורדת לחץ-שאלה ד"ר אירית בכר
    רונה
    25/08/2013

כשנה לאחר ניתוח אינטראלסיק, לפני ניתוח מינוס 5 בשתי עיניים ו- 1.25 צלינדר בעין ימין ובשמאל 2 צלינדר.
    החל מהבדיקה הראשונה לאחר ניתוח ועד היום נשאר לי בין חצי צלינדר לצלינדרבעין שמאל בלבד(זה עולה ויורד מידי תקופה) ומספר אפס בשתי העיניים.
    לפני 3 חודשים טופלתי בברומידין למשך חודש( היות ובלילה אני מאבד את הפוקוס והראיה משתבשת לי)אבל זה לא עזר והצלינדר לא השתנה כלל.
    עכשיו המליץ לי הרופא לקחת טיפות אלפאגן למשך 3 חודשים
    1. האם כדאי לקחת שוב טיפות וזאת לאחר שבניסיון קודם לא חל שום שינוי?
    2. האם יכול להיווצר מצב שהצלינדר יעלם ( בעקבות שינוי קמירות הקרנית) אבל מצד שני יווצר לי מספר לראיה לרחוק או קרוב?
    3.מנסיון אישי ומקריאה באינטרנט לא קבלתי רושם חיובי לגבי טיפות הורדת הלחץ. התוצאות והתגובות היו או נטרליות ( ז״א לא חל שום שינוי לאחר הטיפול) או תוצאה מעורבת של ירידה קטנה בצילנדר אבל במקביל גם ירידה בראיה לרחוק.
    אשמח לדעת מה דעתך המקצועית לגבי אותן טיפות?

הוספת תגובה

• פרופ' אירית בכר,אשמח אם תוכלי לענות

רונה
    28/08/2013

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפות להורדת לחץ-שאלה ד&quot;ר אירית בכר - תגובה

פרופ` אירית בכר
    29/08/2013

התגובה הצפויה לטיפול דומה לזו שהתקבלה כשטופלת בטיפות ברומידין

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על כניסת אבק לעין
    סמי
    25/08/2013

שלום רב, אתמול בערב עת פתחתי לילד שלי שקית קורנפלקס של תירס , עף לעין שלי אבק מהקורנפלקס לתוך העין ממש מיד שטפתי את העין ושמתי גנטיל לעיניים , האם יש בזה משהו מזיק ? האם עלי לפנות לרופא ? אין לי אודם או משהו רק מלפני המקרה דקירות ושריפה עקב יובש .. אודה להכוונה .. תודה רבה לך

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה על כניסת אבק לעין

הוספת תגובה

• שאלה על כניסת אבק לעין - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    10/09/2013

שלום רב,
    ככל הנראה אתה חש בטוב, במידה ויש החמרה ממליץ על בדיקת העיניים.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש איסור כלשהו על טיסות
    תמיר
    21/08/2013

שלום
    אני צריך לטוס לכנס בחו"ל בעוד חמישה שבועות (עבודה) ורוצה לקבוע ניתוח לתור פנוי בעוד שבוע וחצי ולגמור עם העניין הזה עוד לפני הטיסה...

האם ברוב מוחלט של המקרים פרק זמן של שלושה שבועות הנו מספיק להחלמה מלאה ?

לאחר ניתוח מסוג IntraLasik או Z-Lasik ?
    לאחר ניתוח מסוג Tran-PRK ?

תודה רבה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    האם יש איסור כלשהו על טיסות

הוספת תגובה

• האם יש איסור כלשהו על טיסות - תגובה

ד``ר אליה לוינגר
    23/08/2013

יש צורך בבדיקת התאמה ולאחריה ניתן יהיה לקבוע איזה סוג ניתוח ניתן לבצע.
    על פי זה ניתן יהיה לקבוע האם משך החלמה של שלושה אפשרי.

בברכה,
    ד"ר אליה לוינגר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח תיקון??
    רן
    11/08/2013

שלום,
    אני בן 45 ולפני שנתיים עברתי ניתוח PRK כאשר המספרים שהיו לי 2.50- בשתי העיניים כולל 0.50- צילינדר בשתי העיניים.
    כיום, שנתיים לאחר הניתוח, אני עדיין ללא מספרים בשתי העיניים ורואה טוב מאוד אבל יש לי צילינדרים בשתי העיניים (0.75- צילינדרים). עליי לציין שגם בבדיקה שערכו לי כחודש לאחר הניתוח וגם שלושה חודשים לאחר הניתוח היו לי 0.75- צילינדרים בשתי העיניים, כך שככל שאני מבין הניתוח הצליח לתקן את המספרים שהיו לי אבל לא הצליח להתגבר על הצילינדרים. נוסף על כך, בבדיקה האחרונה (לפני 4 חודשים) הצילינדר בעין אחת עלה והוא כעת 1.00- ובעין השנייה נשאר 0.75-.
    כאמור אני רואה טוב מאוד אבל אני מרגיש ירידה קלה ביותר בראייה בעין השמאלית, בעיקר בקריאה מרחוק.
    1. למה מכשיר הלייזר מהשוכלל לא הצליח למחוק את הצילינדרים לחלוטין?
    2. מה המינימום של צילינדר שצריך כדי לעבור ניתוח תיקון?
    3. האם כדאי לי לעבור ניתוח לתיקון הצילינדרים?
    5. האם מקובל לעבור ניתוח לתיקון רק של צילינדרים?
    6. מה הסיכויים להצלחת ניתוח שכזה?
    תודה,
    רן

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח תיקון??

הוספת תגובה

• ניתוח תיקון?? - תגובה

ד``ר אורי מלר
    12/08/2013

רן
    שלום רב,
    מדובר בצילינדר נמוך מאוד, שאינו מצריך משקפיים או טיפול אחר.
    בברכה
    ד"ר אורי מלר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    ריתה
    06/08/2013

שלום רב, יש לי רגישות ואלרגיה בעיניים מרוח ואבק ומחשבים, האם איפור ( איפור כבד לכלה ) יכול לגרום לבעיה בעיניים או דלקת חלילה או פשוט אלרגיה שלא תזיק לעיניים וזה יעבור אחרי שיעבור היום ולא יגרום כל נזק עתידי? תודה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר אורי מלר
    12/08/2013

ריתה,
    שלום רב,
    איפור עלול לגרום לאלרגיות בעיניים, בד"כ אין נזק קבוע.
    בברכה,
    ד"ר מלר.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• פסוריאזיס וניתוח לייזר
    seren1
    05/08/2013

שלום ,
    אני חולה פסוריאזיס מזה 15 שנה (בן 32) ומעוניין לעבור ניתוח לייזר לתיקון ראיה (-5 בשתי העיניים)... לפי בדיקה שערכתי ישנה בעיה עם חולי פסוריאזיס ובחלק מהמקרים לא מוכנים לנתח.
    מכיוון שרופא העיניים שלי לא מבין ברפואת עור ורופא העור לא מבין ברפואת עיניים,היכן אני יכול לבדוק האם חומרת המחלה שלי מאפשרת לי לעבור את הניתוח שאני כל כך רוצה?

בנוסף, נאמר לי על שיטת IQ שלכאורה לא מערבת את המנגנון האוטואימוני שבגינו מרבית המנתחים לא מוכנים לנתח. האם זוהי שרלטנות או שיש דברים בגו?

תודה רבה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    פסוריאזיס וניתוח לייזר

הוספת תגובה

• פסוריאזיס וניתוח לייזר - תגובה

פרופ` אירית בכר
    06/08/2013

פסוריאזיס היא מחלה המהווה התווית נגד לניתוחי לייזר בכל השיטות המוכרות. אלא אם כן המצב קל מאד ולא היו התפרצויות במשך תקופה ארוכה. גם אז יש לעבור בדיקת עינים מקיפה כדי להחליט אם ניתן לנתח.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה