מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הילו קומודרעות16/05/2013
שלום,
עשיתי ניתוח אינטרלאסיק לפני כשלושה חודשים.
הייתי רוצה לדעת מה מומלץ יותר לטיפול ביובש: טירס נטורל פרי או הילוקומוד? האם ניתן לקחת את ההילוקומוד לתקופה של 3 חודשים? מה המינון המומלץ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילו קומוד - תגובה
ד``ר אליה לוינגר16/05/2013שלום רב,
ניתן להשתמש בהילוקומוד לפחות לתקופה של 3 חודשים. אני ממליץ להזליף כל פעם שיש תחושה של יובש או שינוי בראיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הייידני12/05/2013
ראייה מטושטשת במשך 10 דקות לאחר שימוש בטיפות עיניים מסוג "סיסטיין"
לפניי כן הייתי משתמש ברפרש טירס ולא הייתי רואה מטושטש כלל
(ביצעתי ניתוח מסוג A.S.A )האם זה טבעי או להחליף טיפות עיניים ולחזור לרפרש טירס??
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הייי - תגובה
ד``ר אליה לוינגר14/05/2013דני שלום,
סיסטיין יכול לעשות טשטוש ראייה כפי שציינת. מאחר והם סמיכות יותר אפשר לשקול לעבור לטיפות השניות. פנה לרופא המנתח לשקול החלפת טיפול.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיי
דני15/05/2013הרופא המנתח שלי עזב את המרפאה כבר, אבל כעיקרון אפשר להשתמש בטיפות האלה למרות הטשטוש בהתחלה?? (כי הם תקפות לחצי שנה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיי - תגובה
פרופ` אירית בכר15/05/2013ניתן להשתמש בשני סוגי הטיפות. שניהם טובים. יש לבחור בסוג הטיפות שנוח לך יותר איתם. ניתן אפילו להשתמש בשני הסוגים במקביל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בבקשה עזרתכםיובל12/05/2013
שלום רב, יש לי הרגשת חול בעיניים כמו גוף זר מזה שלושה שבועות ללא הפרשות או כאבים , האם ייתכן שיהיה גוף זר בעין כל תקופה זו ? או שזה בגלל רגישות שיש לי מאבק ורוח ומחשבים ? אודה לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרתכם - תגובה
ד``ר אליה לוינגר14/05/2013יובל שלום,
התופעות שאתה מציין יכולות להתאים ליובש בעיניים, מצד שני יתכן ומדובר בגוף זר. אני ממליץ לפנות לרופא עיניים לבדיקה .
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- lasek wavefrontקרן09/05/2013
שלום,
האם lasek ו- wavefront הינם שני טיפולים שונים או שישנו טיפול הנקרא lasek wavefront?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lasek wavefront - תגובה
פרופ` אירית בכר09/05/2013LASEK הוא שם לשיטת PRK אשר בה מסירים את שכבת האפיתל שמעל הקרנית בעזרת אלכהול.
Wavefront הוא תהליך בו הטיפול בלייזר כולל התייחסות לעיוותי ראיה הנגרמים מעיוותים הקיימים בפני השטח של הקרנית. טיפול זה יוצר בדרך כלל ראיה טובה יותר במיוחד בתנאי אור ירודים מאשר בטיפול רגיל. שימוש בתהליך זה יכול להיות גם ב LASEK וגם בשיטות טיפול אחרות כגון Z LASIK או Trans PRK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה!
קרן09/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צינור דמעות סתום- דחוףדנה09/05/2013
עקב דמעת בעיניים כחודשיים המליץ לי רופא העינייםן על ניתוח פתיחת הצינור
אני חוששת מאוד מניתוח זה כי זאת פעולה כירורגית .
ושאלת האם ניתן לבצע ניתוח זה בלייזר? אם כן היכן? ואיך מתבצע הניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינור דמעות סתום- דחוף - תגובה
פרופ` אירית בכר09/05/2013ניתוח זה אינו מתבצע בעזרת לייזר. בידיו של רופא מיומן התוצאות בדכ"ל טובות מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לד"ר אירית בכרמשה05/05/2013
יש לי בכל עין -0.75 צילינדר ובשמאל יש גם חצי מספר. אני כמעט 6 שנים לאחר לאסיק.
הבנתי שטיפות עיניים יכולות להוריד מספר בעין. בשמאל יש מיקרוסטריאה קל לאחר הלאסיק
1.האם זה נכון? האם הטיפול בטוח?
2. בכמה מספרים הטיפות יכולות להוריד מספר או צילינדר?
3.איזה טיפות אלו ומה הטיפול שעלי לבצע?
4.האם טיפות מעלות לחץ תוך עיני ויכולות לגרום לנזקים?
5. מה סיכויי ההצלחה?
תודה ד"ר בכר היקרה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה ד"ר בכר?
משה07/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלד"ר אירית בכר - תגובה
פרופ` אירית בכר09/05/2013התכשיר המדובר נועד להורדת הלחץ התוך עיני. כתוצאה מכך יתכן שינוי של מידת קמירות הקרנית ולכן שינוי במספר.
השפעה נוספת של התכשיר היא הקטנת קוטר האישון. צילינדר הוא מצב בו הקרנית מעוותת . כאשר מרבית העיוות נמצא החלק ההיקפי , הקטנת קוטר האישון מנטרלת את השפעת הצילינדר על הראיה.
השפעות אלו הן מוגבלות .
מיקרוסטריאה הוא מצב בו יש קפלים עדינים במתלה של ניתוח הלאסיק. הם גורמים לעיתים לעיוותי ראיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צילנדרים גבוהים מאוד וקרנית דקהטל05/05/2013
שלום,
נפסלתי בעיניים ובהדסה אבל מוכנים לעשות לי באמריקן לייזר
יש לי צילנדרים של 3.75 ו 4 ומספר 2, קרנית 450 בערך
אני יודע שלא מומלץ לי לעשות אבל אני לא יכול לסבול את המשקפיים יותר ואת העבודה שבלי משקפיים אני חסר אונים, רציתי לדעת מה הסיכון בלעבור ניתוח כזה ועד כמה הוא מסוכן, האם יש סטטיסטיקה לאנשים כמוני?
חשבתי אולי לעשות כל עין בנפרד בהפרשי זמן לראות את התוצאות
וחשבתי אפילו לא להוריד את מלא מספר אלה להשאר על צילינדרים נמוכים רק כדי להמנע מהמצב שבו אני חסר אונים בלי משקפיים..
זה חלום חיי
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי לדעת גם מה הסיכוי ל Corneal E
טל05/05/2013רציתי לדעת גם מה הסיכוי ל Corneal Ectasia במידה ואעבור את הניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהרציתי לדעת גם מה הסיכוי ל Corneal E - תגובה
ד``ר אליה לוינגר06/05/2013שלום רב,
קשה לי מאוד להתייחס לכל הנתוניםשציינת בפני, אבל מאחר וב-2 מכוניםדחו אותך מניתוח יש לי רושם שועומדת מחשבה רציניתמאחורי זה. והסכנה בניתוח גובלת כלל הנראה מהתועלת להסרת משקפיים.
יתכן ואולי אתה מועמד טוב לניתוח של השתלת עדשה או אולי של שילוב של ניתוחק רוס לינקינג ושיוף הקרנית, אבל כל הדברים בעירבון מוגבל.
יש צורך לעבור שוב על הנתונים כדי לבדוק מהו הטיפול הנכון.
בברכה,
ד" אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה אנא עזרהדניאל05/05/2013
שלום רב, האם דלקת או וירוס באוזניים יגרום דלקת ויראלית בעין?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה אנא עזרה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/05/2013שלום רב,
יתכן ויש מעורבות גם של העיניים וגם של האוזנים ע"י דלקת ויראלית, בד"כ מדובר ב"אדנו" וירוס.
בכל מקרה במידת הצורךממליץ על בדיקת רופא.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השתלת עדשות מולטיפוקאליותליאורה05/05/2013
האם לאחר השתלת עדשות מולטיפוקאליות הראיה ממשיכה להחלש בתהליך טבעי כמו לפני ההשתלה ?ואם כן מה הטיפול ואם אפשר לתקן בלייזר ?ובמידה וניתן לתקן בלייזר האם גובים תשלום על התיקון?
חשוב לציין שמדובר על ניתוח שלא בעקבות קטרקט אלה בעקבות עיוות בקרנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשות מולטיפוקאליות - תגובה
פרופ' אור קייזרמן07/05/2013בניתוח החפת עדשה (קטרקט) מוציאים את העדשה הישנה ושמים חדשה (מולטיפוקלית או מונו פוקלית). הליך ההתדרדרות בראיה לקרוב שמתחיל בגיל ה 40 בערך - נפסק, שכן העדשה המקורית והטבעית, שהיא המקור להתדרדרות האיטית - כבר לא בעין.
מצד שני, לעדשה המושתלת הרגילה (מונו פוקלית) אין את התכונות הנדרשות על מנת לקרוא מקרוב ללא משקפיים ולכן ברוב מוחלט של המקרים יש צורך במשקפי קריאה לאחר הניתוח.
פתרון אחר הוא השתלת עדשה בעלת תכונות מולטי פוקליות, איתה ניתן לראות לרחוק ולקרוב ללא עזרת משקפיים (או עם תלות קטנה במשקפיים בלבד).
בברכה
פרופ' קיזרמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התלבטות בין שני סוגי ניתוחיםליבי05/05/2013
שלום רב,
לאחרונה עברתי בדיקה ונמצא כי אני מתאימה לשני סוגי הניתוחים:
z-lasik ו prk
אמנם הקרנית שלי עבה, אך מספר המשקפיים שלי עומד על 8.50- וצילינדר קל בעין שמאל.
רציתי לדעת באיזה ניתוח הסיכוי טוב יותר לכך שהמספר לא יחזור? ובמידה ואצטרך ניתוח נוסף בעתיד, האם עדיף לעשות את ניתוח ה prk כדי שתאשר יותר קרנית?
לצערי במכון לא קיבלתי תשובה ברורה ונאמר לי כי ההבדל היחיד מבחינתי זה זמן ההחלמה (z-lasik קצר יותר) וכמובן ההבדל המשמעותי במחיר.
בקיצור, איזה ניתוח כדאי לי לעשות בהתחשב בנתוני המספר הגבוה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התלבטות בין שני סוגי ניתוחים - תגובה
פרופ` אירית בכר05/05/2013לטיפול בשיטת PRK יש סיכון מוגבר להופעת עכירות בקרנית לאחר הניתוח ככול שהמספר גבוה יותר.אמנם ברוב המקרים תופעה זו ברת טיפול של מספר חודשים אך בשיטת Z LASIK התופעה אינה קיימת כלל.
אם יש צורך בתיקון לאחר Z LASIK הדבר נעשה בדרך כלל ללא הרמת המתלה פעם נוספת אלא על פני השטח . כלומר אין הורדה נוספת מהעובי השאריתי של הקרנית. שיטה זו יקרה יותר כי נעשה שימוש במכשיר לייזר נוסף המחליף את הסכין הכירורגית .
בשיטת TRANS PRK אין כל מגע של מכשור כלשהו בעין ומידת הסיכון לכשל טכני או מכני נמוכה יותר. מאידך תהליך ההחלמה ארוך יותר ונעים פחות. זמן התייצבות המספר הוא בן מספר שבועות. לאחר כשלושה חודשים התוצאה הסופית דומה מאד בשתי השיטות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לד"ר לוינגריאיר03/05/2013
שלום. לפני 6 שנים עברתי PRK בשתי העיניים.
לאחר התייצבות נקבע כי בעין ימין נותר צילינדר 1.5 - ללא מספר.
בעין שמאל נשאר צילינדר 0.25 - ומספר של 0.5 -.
קיבלתי מפרופסור לרפואת עיינים טיפות ללחץ תוך-עיניי במטרה להקטין את הצילינדר ולשפר את איכות הראייה.
לאחר 3 חודשים של שימוש פניתי לבדיקת אופטימטריסט (כאשר אני תחת הטיפול בטיפות) להלן התוצאות:
עין ימין: צילינדר 1.00 - ומספר של 0.5 -
עין שמאל: אין צילינדר ומספר 0.75 -.
א.מדוע חלה עלייה במספרים בשתי העיניים ומאידך שיפור זניח בלבד בצילינדר?
ב.האם השימוש בטיפות הוא הגורם לעיוות תוצאות הבדיקה ויש לחזור על הבדיקה רק כאשר העיניים ללא השפעת טיפות (נניח מספר ימים לאחר הפסקת השימוש בהן)
על מנת לקבל תוצאות "אמת"?
ג.האם יתכן כי השימוש בטיפות גרם לעלייה במספר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לד"ר לוינגר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר03/05/2013שלום רב,
ראשית הטיפות לא גרמו לנזק או לשינוי במספר.
כעיקרון המספרים שציינת לפני ואחרי אין בהם הבדל מאוד משמעותי.
בכל מקרה, אני ממליץ לפנות שוב לרופא המטפל מאחר ואתה לא חווה שום שינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח חוזר לתיקון בעין אחתמזל03/05/2013
שלום,
רציתי לדעת מה הסיכונים שיכולים להיות כאשר עושים ניתוח חוזר..
עשיתי ניתוח ב 2 העיינים לפני שנתיים וחצי, וחזר לי המספר ל 0.75 בעין שמאל
המליצו לי לעשות ניתוח חוזר אך אני מאוד חוששת.
האם נכון לבצע ניתוח חוזר בפרק זמן קצר כל כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חוזר לתיקון בעין אחת - תגובה
במידה והדבר מאפשר לאחר בדיקת הרופא אין סכנה משמעותית גדולה יותר בהשוואה לניתוח הראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקון בפעם השלישיתאור30/04/2013
שלום רב.אני בן 30 ולפני 7 שנים עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת LASEK
זו עם ההחלמה הארוכה.
לאחר התייצבות של מספר חודשים בעין ימין נשאר צילינדר 1.25 -
ובעין שמאל נשאר 1.75 -
החלטתי לבצע תיקון רק בעין שמאל ולאחר התיקון נשאר צילינדר 0.25 -.
היות והתווסף לי עם הזמן גם חצי מספר בעין שמאל, איכות הראייה הכללית שלי לא מספקת אותי ואני שוקל לעבור תיקון בעין ימין + עין שמאל להורדת הצילינדר הקטן והמספר שהתווסף.
האם יש מקום לנתח 3 פעמים את אותה העין?
האם כאשר הקרנית עבה מספיק ניתן לבצע תיקון בשיטה שונה(עם החלמה מהירה יותר כמו LASIK) למרות שבוצע פעמיים LASEK?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון בפעם השלישית - תגובה
ד``ר אליה לוינגר30/04/2013שלום רב,
צר לי אך קשה לי להתיחס ספציפית לשאלה מאחר ולא כל הנתונים מצויים בידי.
אני ממליץ לפנות לרופא המטפל ולהוועץ איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יתרת צילינדראור30/04/2013
עברתי ניתוח PRK לפני כ-5 ונשאר לי יתר צילינדר בעיל שמאל 1.25 - ומספר של
0.5 -.
ביעוץ עם מומחה, נרשמו לי טיפות ללחץ תוך-עייני.
אני משתמש בהם 3 חודשים ומקפיד לשים כל יום.
לצערי איני חש בשיפור משמעותי אם בכלל.
האם הטיפול מיצא את עצמו או שמקובל לתת עוד חודש צאנס?
האם ידוע כי טיפות אלו מסייעות להפחתה מסוימת של צילינדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתרת צילינדר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר30/04/2013שלום רב,
במידה ולא חל כל שיפור ב 3 החודשים האחרונים הסיכוי לשיפור הוא לא גבוה.
אני ממליץ לפנות לרופא המטפל ולהוועץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שלום רבשי30/04/2013
אני חודש אחרי ניתוח אינטראלסיק .
כאשר אני עובד מול מסך מחשב שעות רבות העיניים מאוד כואבות לי.
יש דרך להקל?יש צורך להבדק?
דבר נוסף...האם אפשר להשתמש בטיפות מלאכותיות מספר רב של פעמים ביום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
ככל הנראה מדובר ביובש של העיניים. ניתן להשתמש במספר רב של טיפול במהלך היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)