בעיה גנטית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה גנטית
    אני
    02/01/2014

שלום
    בני בן4 ו-7 חודשים , הוא בן יחיד, גמול מגיל שלוש משתן, אך צואה- סירב תחילה לעשות בשירותים, כנראה בשל פחד, (ביקש טיטול תמיד כשהיה לו קקי). בערך בגיל3.5-4 החל לעשות בשירותים, אבל רק עם ישבנון (במקומות בהם אין - קשה לו מאוד לעשות, לשם כך קנינו לסבא וסבתא ישבנון (שיהיה שם קבוע) ולעיתים אנו לוקחים איתנו את הישבנון לדודים או חברים שאין להם ישבנון בבית)
    אני לא בטוחה ממה זה נובע. הוא קטן לגילו ונראה לי שזה בגלל שהוא מרגיש כאילו "טובע" באסלה, למרות שאני או אביו מבטיחים להחזיק אותו חזק ולהיות לצידו עד שיסיים. בישבנון- הוא יושב לבד באופן עצמאי ביותר. כל זה לא מפריע לי בבית, אלא רק עם מגיעים למקום בו אין ישבנון ושכחנו להביא מהבית,- אז כבר ניהיה קשה, הוא מסוגל להיתאפק זמן רב או לבקש טיטול.
    הבעיה שמטרידה אותי יותר היא בעיית ההרטבה בלילה. מאחר וגם בעלי וגם אני הרטבנו עד גיל מאוד מאוחר (אני עד כתה ט' וזה עבר מעצמו, בעלי עד כתה ו'), אני חוששת שמדובר פה בעניין גנטי. אני זוכרת את התסכול שהרגשתי כל בוקר שקמתי רטובה ואני בשום-פנים ואופן לא מוכנה שבני ירגיש כך!
    לפני כ7 חודשים בערך הורדתי לו את הטיטול, אבל עשיתי כמה טעויות כמו להעירו לפיפי באמצע הלילה. ובכל זאת היו כמה לילות שכן קם רטוב. הוא היה כ"כ מבויש וזה הזכיר לי את עצמי כשהייתי קטנה, אז החלטתי שדי והחזרתי את הטיטול.
    כעת, הוא בן 4 ו7 חודשים, והוא אומר שהוא רוצה לישון בלי טיטול, אך אני לא יודעת מה לעשות ואיך לעשות זאת בדרך הנכונה? אציין שכל בוקר הוא קם עם טיטול מלא בפיפי.

האם העובדה שאני ובעלי הרטבנו עד מאוחר - אז יש סיכוי לפתור את זה? יכול להיות שזה בגלל העניין הגנטי?
    אני לא רוצה שהוא יחווה אכזבות! בנוסף, הוא ילד מאוד אסטניסט. הלילה למשל, הוא ביקש מאוד לישון בלי טיטול (פעם ראשונה, מאז) וכשהוא קם בבוקר הוא לא יכל לסבול את עצמו ואמר "תחליפי לי, זה מגעיל אותי!"
    האם יש אפשרות לטפל בבעיה לפני שמורידים את הטיטול? כלומר, לטפל ואז הוא יקום עם טיטול יבש ואז נוריד לגמרי את הטיטול?
    מהם הצעדים הראשונים? איך עושים את זה בצורה הכי יעילה, הכי מצליחה והכי פחות מביישת ומאכזבת?
    מודה לך מראש, דפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה גנטית

הוספת תגובה

• בעיה גנטית - תגובה

ד``ר ברוך קושניר
    02/01/2014

אכן בעיית ההרטבה בלילה היא ברוב רובם של המקרים על רקע תורשתי. יחד עם זאת אין כל בעיה לטפל בה כבר מגיל שלש וחצי. הטיפול היעיל ביותר הוא באמצעות זמזם הרטבה אלקטרוני במסגרת הדרכה,ליווי ומעקב במרפאה מקצועית. יש בהחלט אפשרות לבצע את הטיפול תוך כדי שימוש בחיתול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו