הרטבת לילה אצל ילדה בת 10

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרטבת לילה אצל ילדה בת 10
    נטלי יוסופוב
    31/07/2008

בתי בת 10 ומרטיבה כמעט כל לילה.תמיד היא מתעוררת אחרי שמרטיבה,היא אומרת שזה בורח לה למרות שהיא מודעת שצריכה לקום ואחר כך ממשיכה בשירותים עוד.רוב הפעמים היא גם בוכה מתוך שינה כשמרטיבה ואני שומעת ומתחילה להעיר אותה.בלילה אני מאוד כועסת עליה אבל היא עומדת מולי כחסרת אונים ובעצמה כל פעם מבקשת שאני אעזור לה.לפני שבועיים בעלי קנה לה טיטולים ,היא מרוצה אבל אני דואגת שכך היא מונעת מעצמה אחריות להפסיק את ההרטבה.האם תמליץ לנו להמשיך אם טיטולים או להפסיק כדי שלא תתרגל ?ואיך בכלל אפשר להגמל כי ילדה גדולה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרטבת לילה אצל ילדה בת 10

הוספת תגובה

• הרטבה אצל ילדה בת 10

ד''ר יונתן קושניר
    31/07/2008

שלום,
    לפי התאור שלך נראה כי ילדתך סובלת מהרטבת לילה. אין לה שליטה על זה ולכן אני מציע
    שלא תפגיני כלפיה כעס כי זה לא יפתור את המצב ורק יגרום לה לתחושות יותר קשות.
    החיתולים יכולים לעזור לכם נקודתית להתמודד עם ההרטבה אך לא יפתרו אותה.כדי שתוכלו לפתור את הבעיה אתם יכולים לפנות לטיפול עם זמזם במרפאת הרטבה. ילדים בכל הגילאים יכולים להנות מהצלחה מסוג טיפול כזה.

יונתן
    0523597438

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנטלי

רונית
    24/08/2008

הי נטלי, מניסיוני בתור אמא לילדה שהרטיבה עד גיל 10 אני חייבת לומר לך שהדבר החשוב ביותר הוא לפנות לרופא או למרפאת הרטבה בה יושב רופא ילדים/אורולוג על מנת לאבחן נכון את הסיבה להרטבה. אנחנו ניסינו לפנות לטיפול בזמזם ללא הצלחה כאשר הילדה היתה בת 8, לאחר חצי שנה הילדה עדיין המשיכה להרטיב ולא היה שיפור במצב, אז ברוב תסכולנו (ותסכול הילדה) פנינו לרופא הילדים שהמליץ על מינירין בתור טיפול. הוסבר לנו כי הרטבת לילה היא בעיה פיזית ולא נפשית אשר נובעת מחוסר בהורמון שמווסת את כמויות השתן שנוצרות בלילה.. ובאמת, החל מהלילה הראשון שבו לחקה הילדה את התרופה היא הפסיקה להרטיב! היא קיבלה את הטיפול במשך חצי שנה ללא שום תופעות לוואי ולאחר מכן הורדנו את הטיפול באופן הדרגתי והילדה כבר לא מרטיבה:) חשוב מאוד להתייעץ עם רופא שיאבחן נכון. מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו