מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרטבת לילה בגיל 5 וחציעדה28/06/2007
שלום ד"ר צ'רטין.יש לי ילדה בת 5 וחצי שנולדה פגית בשבוע 31 כיום היא בריאה לחלוטין ב"ה והכל בסדר חוץ מההרטבה.איני יכולה להגיד שהגמילה שלה תמיד היתה מוצלחת,תמיד נגמלה גם במשך היום ומדי פעם חוזרת להרטיב-גם בגן וגם בבית ולא מפריע לה בכלל להסתובב רטובה,כשאני רואה שהיא רטובה אני לא עושה בכלל עניין רק מזכערה לה ללכת להחליף בגדים כי לפעמים היא כ"כ מרוכזת במשהו שפשוט לא שמה לב או שלא איכפת לה.את הטיטול בלילה הורדנו לה בגיל די מאוחר בערך בגיל 4,4 וחצי,ומאז לא היה אפילו שבוע אחד של יובש,היו לפחות 3 ימים בשבוע שהיתה מתעוררת רטובה.כיום שנה לאחר המלחמה(אנחנו צפוניים)היא מרטיבה יום יום-מאז המלחמה לא הפסיקה להרטיב אפילו פעם אחת בלילה-ברור לי שהיא מגיבה בגלל מצוקה נפשית אבל הרופאים בקופ"ח אמרו לי שאין כרגע צורך לטפל משום שהיא עדיין בגיל שמותר לה להרטיב וצריך להמתין עוד קצת כדי שהגוף ילמד לבד להתאפק.יש לציין שכשייתי מעירה אותה מדי פעם באמצע הלילה לפעמים היתה קמה רטובה ולפעמים לא,אבל היא ישנה חזק מאוד ולא מתעוררת מהפיפי.ניסיתי את הפעמון שמשאילים ביד שרה והיא לא התעוררה בכלל מהצפצוף(ישנה חזק מאוד)מה לעשות?האם להניח לה או לטפל בצורה אחרת?תודה רבה מראש וסליחה על אורך השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן להתחלת הטיפול
ד''ר בוריס צ'רטין30/06/2007שגיאה קלאסית זה להמתין עם הטיפול לאחר גיל 5
אין טעם להמתין כמובן אם לידה זה לא מפריעה יהיה קשה להתגבר על הבעיה אני מציע שתתחיל לשוחח איתה באשר לאירועים של הרטבה ועל צורך הטיפול
יש בעיה מסוימת עם הפעמון וצורה אך שמשתמשים בו
אני מציע להפנות לאורולוג ילדים אשר מעוניין לטפל בהרטבה. דרך הגב אין קשר בין פגים והרטבת לילה אך כנראה יש קשר בין הפגים והפרעות בהשתנה אצל ילדים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)