מייל מאורלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מייל מאורלי
    אורלי
    05/11/2008

לד"ר קושניר שלום, אני פונה אליך בשם בתי , בתי בת 23 ולצערי עדיין מרטיבה בלילה . בתי נגמלה מהרטבה בגיל 3 או 4 , עד גיל 18 לא היו בעיות הרטבה ,אך בגיל 18 היא עברה משבר נפשי קשה , היא מטופלת בתרופות נוגדות דיכאון וחרדה ( היא סובלת מחרדה חברתית ) מאז היא התחילה להרטיב שוב לסרוגין ולאחרונה היא מרטיבה כמעט כל לילה , המצב מאוד לא נעים ,לא לה ולא לנו (ההורים) מצד אחד אנו רוצים לעזור לה לפתור את הבעיה ,מצד שני בכל פעם שאני מעלה את הנושא זה גורם לה למבוכה ולכעס ואפילו להתפרצויות זעם . שאלותי הן: א. האם יש סיכוי שבעיה זו תעלם מאליה ללא טיפול.? ב. האם זה קשור למצב הנפשי שלה.? האם כתוצאה מהתרופות היא ישנה שינה עמוקה ולכן אינה מצליחה להתעורר בזמן ? מה אתה מציע לעשות . ? מיותר לציין שזה עוד יותר גורם לה לתיסכול ולחוסר ביטחון ,לדעתי היא מדחיקה את הבעיה משום שהיא לכאורה מתייחסת לתופעה בהתעלמות כאילו שזו בעיה טריוויאלית . ( אני חייבת לציין כי בתי מאוד נקייה ואסטטית המראה החיצוני והניקיון מאוד חשובים לה ) אודה לך מאוד אם תענה לי ותעזור לי לעזור לבתי בתודה מראש : אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מייל מאורלי

הוספת תגובה

• הרטבה בגיל 23

ד''ר יונתן קושניר
    08/11/2008

אורלי שלום,
    לעיתים ישנה השנות של הרטבה (הרטבת לילה משנית) לאחר ארועים משמעותיים בחיים (לעיתים ההרטבה חוזרת גם ללא ארועים כאלו). הארוע הינו טריגר ולא גורם של הבעיה.
    צריך להפריד בין הבעיה ממנה, לדבריך, בתך סובלת לבין ההרטבה, ולטפל בהם כבעיות נפרדות. בהרטבה מטפלים עם הזמזם.
    אין ספק שלהרטבה בפני עצמה יכולות להיות השלכות רבות על בתך ולכן החשיבות לטפל בכך.
    יש כמובן סיכוי שעם הזמן בעיה זו תחלוף, אך לא ניתן לדעת מתי.

אני מציע לכם לפנות למרפאת הרטבה ולטפל בנושא.

יונתן
    0523597438

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו